kiniol 2281 #301 Napisano 15 Sierpnia 2020 12 minut temu, tarant napisał: Sprzedam Opla... W Szabas?! Oszalałeś?! 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #302 Napisano 15 Sierpnia 2020 (edytowane) Tak sobie pomyślałem, że dopieszczę ten trochę niedoceniony i sterany tułaczką zegar... Zacząłem od mechanizmu . Dopolerowany i domyty prezentuje się nie gorzej od dobrych wiedeńczyków i Lenzkirchów nie tylko pod względem błysku ale i samej jakości mechanizmu. Ten jest w idealnym stanie . Na większości głównych elementów była odbita numeratorem duża piątka. Puszczony w ruch na desce mechanizm idzie pięknie i równo. Kwarantanna skrzyni kończy się w przyszłym tygodniu ... więc jest czas na dopieszczenie wszystkiego. Edytowane 15 Sierpnia 2020 przez LESKOS 4 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #303 Napisano 15 Sierpnia 2020 Zdradzę wam, że mój nie był kompletny. Nie miał dźwigni mpz, ma (miała) cieniutkie czopy , co zresztą na Leszka zdjęciach widać. Udało się dopasować dźwignię z toruńskiego Metrona, po pocieniasieniu czopów i lekkim docięciu końcówki. 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #304 Napisano 15 Sierpnia 2020 Pięknie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #305 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) No to mam mały dylemat ... sterczynki górne. Jakoś nie mogę się zdecydować ... Jak wam się to widzi ? Nie sugeruję nic choć mały faworyt jest. Niestety nie mogę znaleźć oryginału... 1,2,3,4....... ???? 🤔 Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6376 #306 Napisano 19 Sierpnia 2020 Zupełnie się na tym nie znam. Ja patrząc na dolne+ korone+ wykończenie brody - wybrałbym chyba jednak nr 3 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #307 Napisano 19 Sierpnia 2020 4. Są najniższe i pozwalają dominować koronie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #308 Napisano 19 Sierpnia 2020 Może raczej coś takiego, najbliższe 1, ale nie tak "obszerne" u góry. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #309 Napisano 19 Sierpnia 2020 4 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #310 Napisano 19 Sierpnia 2020 Bo ja wiem, może i pasuje do tych wimpergów na koronie, ale to bulbosepulki 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #311 Napisano 19 Sierpnia 2020 Jestem za nr. 1. Lub ewentualnie 3. choć coś nie za bardzo mi pasują . Tak myślę , bo niektóre , to gdyby nie patrzeć na zegar , a tylko na sepulki , wręcz nasuwają nazwę Becker. Co nie znaczy , że inni nie robili podobnych. Popatrz na inne podobne skrzynie i jakiś złoty środek trafisz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #312 Napisano 19 Sierpnia 2020 No to ,,mypomogli" 😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6376 #313 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Leskos Musisz jeszcze dodać jakież inne zestawienia.. czery to zdecydowanie zbyt mało.. ....co będzie, jak odwiedzi temat więcej czytających?? No chyba, ze "plebiscyt" ps na dwójke nikt nie zagłosował ???? Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #314 Napisano 19 Sierpnia 2020 Bo 2 to faworyt Leskosa😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #315 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) ok jeszcze jedna "próbka"... 5 ? Ps Jak dla mnie 4 lub 5... Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6376 #316 Napisano 19 Sierpnia 2020 Patrząc po kolei 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #317 Napisano 19 Sierpnia 2020 Tym sposobem mamy pierwszego na dwójkę ....😂. 😜 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEMEL 78 #318 Napisano 19 Sierpnia 2020 Do tych dolnych sterczyn to tu nic nie pasuje moim skromnym zdaniem. Tokarka tylko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #319 Napisano 19 Sierpnia 2020 Ja bym wybrał 5 Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3477 #320 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) 12 minut temu, DEMEL napisał: Do tych dolnych sterczyn to tu nic nie pasuje moim skromnym zdaniem. Tokarka tylko. no a te to wystrugane ???... 😜 rysunek proszę ... propozycję bo tak mogę do u...kochanej śmierci toczyć ... albo podtaczać 😉 Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #321 Napisano 19 Sierpnia 2020 Zawsze tak się to kończy... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEMEL 78 #322 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Po pierwsze te dolne jakieś takie obce są. Zacząłbym rozważania od wariantu cztery zewnętrzne na kształt i podobieństwo tych wewnętrznych (dolnych). A skończyłbym pewnie na czterech dolnych takich samych i wersji "wzmocnionej" (według upodobania) tychże na górze. Rysunek? 8 minut temu, tarant napisał: Zawsze tak się to kończy... Pomimo tego pytanie publicznie padło. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez DEMEL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #323 Napisano 19 Sierpnia 2020 A mimo różnych wskazań i zaleceń .... to podoba się nr. 5 ...... to , dość grube zakończenie kolumn , przechodzi w takie lekkie . To tylko moje odczucia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #324 Napisano 19 Sierpnia 2020 Cztery identyczne sterczynki to wariant praktycznie niemożliwy w tamtym okresie. 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEMEL 78 #325 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Te dolne środkowe jakoś mnie nie uwierają. Mówiłem o zewnętrznych (tych na wierzchołkach) i wewnętrznych na ich osiach, tak sobie luźniutko.. Prawdziwym badaczem skrzyń zegarów starych albowiem nie jestem. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez DEMEL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach