Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Aktualne błędy w działaniu forum

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 00110010000010011001
post-29642-0-81488700-1331830512.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin lub DawPi moglibyście ustawić prawidłową godzinę na forum (ponieważ jest według czasu zimowego), czy znowu coś będzie trzeba kombinować w ustawieniach? Jeżeli trzeba kombinować to proszę o przypomnienie jak to zrobić.

Ps. Chodzi mi o godzinę wpisywania postów i shoutboxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli uważasz, że wszystko jest ok?

Przez Twoja odpowiedź rozumiem, że mam znieść pokornie ten krzyż z reklam?

Kod HTML poprzedni, który był latami i który ja wprowadzałem został zmieniony,

więc dokonałem zgłoszenia jak to teraz wygląda. Nie za bardzo mogę zmieniać

coś co ktoś zmienił.

Nie, nie uważam tego za ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kod HTML poprzedni, który był latami i który ja wprowadzałem został zmieniony,

więc dokonałem zgłoszenia jak to teraz wygląda. Nie za bardzo mogę zmieniać

coś co ktoś zmienił.

Nie, nie uważam tego za ok.

Przepraszam. Jest mi strasznie głupio. Myślałem, że ironizujesz. Nie wiedziałem, że nie masz możliwości zmian. Przez lata identyfikowałem Twoją osobę jako "mechanika" tego forum.

Taktic, dziękuję za chęci pomocy ale nie dałem rady tego zrobić. Odmawia zapisu i nie mogę nadpisać tej regułki.

Nie bardzo się na tym znam ale co trochę wychodzą jakieś zmiany i błędy. Czy nie można tego zrobić i naprawić raz na zawsze?

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie jak załącznik.

Chromium	10.0.648.133 (Developer Build 77742) Ubuntu 10.10
WebKit	534.16 (trunk@76408)
V8	3.0.12.30
User Agent	Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US) AppleWebKit/534.16 (KHTML, like Gecko) Ubuntu/10.10 Chromium/10.0.648.133 Chrome/10.0.648.133 Safari/534.16

post-22240-0-86652000-1301142780_thumb.png

U mnie wygląda to identycznie niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, to zamiast wypominać sobie, kto gdzie komu grzebał, dogadajcie się przez PW i zróbcie, co trzeba. Szast-prast i po krzyku. Jeśli na rozwiązanie tak błachego problemu trzeba czekać tak długo, to kiepsko to widzę na przyszłość :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest lepiej?

Tak, jest :rolleyes:

Dziękuję :lol:

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeszcze nie skończyłem - czy teraz jest ten odstęp czy już go nie ma?

Niestety po aktualizacji Firefoksa do 4.0 odstęp wrócił. No i muli coś forum dzisiaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysłem na przyśpieszenie działania byłoby umieszczenie reklam w osobnym dokumencie (pliku html czy php) i zagnieżdzenie tych reklam na forum za pomocą iframe (tak już kiedyś było)

W tej chwili istnieje pewne zakolejkowanie. Za każdym razem kiedy są kłopoty z transferem, forum strasznie muli głownie z powodu oczekiwania na załadowanie się reklam. Forum nie otworzy się zanim nie załadują się wszystkie reklamy, aż do ostatniej...

Gdyby reklamy były w iframe, to wyglądałoby zupełnie inaczej. Nawet przy bardzo słabym transferze, najpierw otworzyłoby się całe forum, a reklamy mogłyby się doładowywać powolutku niejako "w tle", brak zakolejkowania.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyszukiwarka nie zwraca wyników szukania frazy, jedynie wszystkie pojedyncze wyświetlenia każdego słowa w zadanej frazie. Nie działa ani "" (cudzysłów) ani '' (apostrofy). Np. EPOS auto chrono moonphase triple date

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również mam pewną propozycję. Sugerowałbym stworzenie możliwości skalowania zdjęć poprzez podanie jego wymiarów wymiarów w tagu, w takiej formie:

[img width=100 height=100]http://zegarkiclub.home.pl/forum/uploads/av-30462.png[/img]

Dzięki temu można uniknąć sytuacji kiedy trzeba wątek przewijać przez kilkadziesiąt sekund aby dotrzeć do ostatniego posta (Bo w wątku są dziesiątki zdjęć), a gdy chce się znaleźć interesujący nas post to już w ogóle tragedia, bo po chwyceniu suwaka kursorem cała treść przewija się z prędkością światła. W wątkach będzie także większy porządek, gdzie zamiast 30 zdjęć o wysokości 800px, jedno pod drugim pojawi się w rzędzie kilkanaście miniaturek. Wraz z tą funkcjonalnością proponowałbym również zaimplementowanie lightboxa, gdzie po kliknięciu na zdjęcie zmniejszone przez użytkownika pojawia się ono w pełnym rozmiarze (dostosowanym do wielkości okna przeglądarki) w pływającym oknie - http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2

Lightbox nie jest niezbędny, ale możliwość skalowania naprawdę by się przydała

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gourmet- zaraz zgloszę do poprawy

nie poprawione? Skrzynka na zegarki - dzisiaj szukałem, chyba 108 wyników szukajki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lightbox nie jest niezbędny, ale możliwość skalowania naprawdę by się przydała

Grafiki są skalowane do 600x600 miniatur, musisz poczekać na załadowanie się całego tematu (z grafikami), by były widoczne. W trakcie ładowania są widoczne oryginalne wysłane pliki.

Mogę te wartości zmienić, ale globalnie, dla wszystkich.

nie poprawione? Skrzynka na zegarki - dzisiaj szukałem, chyba 108 wyników szukajki :lol:

A wpisując:

1. "skrzynka zegarki"
  2. skrzynka+zegarki

Jest OK?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Czy to puste pole na forum o którym kiedyś już pisaliśmy zniknie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz Operę lub IE? BO na każdej innej przeglądarce działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wpisując:

1. "skrzynka zegarki"
  2. skrzynka+zegarki

Jest OK?

skrzynek na zegarki nie sprawdziłem, ale moje ulubione :lol: EPOS auto chrono moonphase triple date - w cudzysłowiu oraz z plusem pokazuje każdorazowo 98 trafień:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Masz Operę lub IE? BO na każdej innej przeglądarce działa.

Mam Firefoksa 4.0 w domu i w pracy i na obu jest tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal nie poprawiono linków w powiadomieniach e-mail o nowym temacie w danym dziale

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie posty pokazują godzinne opóźnienie w stosunku do aktualnego czasu, np swój post pisałem o 11:33 a na forum pojawia się z godziną 10:33. Czas pokazywany przez forumowego eposa się zgadza.

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie posty pokazują godzinne opóźnienie w stosunku do aktualnego czasu, np swój post pisałem o 11:33 a na forum pojawia się z godziną 10:33. Czas pokazywany przez forumowego eposa się zgadza.

http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?app=core&module=usercp&tab=core&area=settings

Ustawienia:

• GMT+1
  • Automatyczna korekcja czasu - włączone
  • Dodatkowa korekcja czasu - włączone ( pojawia się po odkliku Automatyczna korekcja czasu)

Ustaw tak i musi działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.