amroziuk 98 #251 Napisano 2 Maja 2012 Bardzo ciekawy materiał A wszystko przez (nie) zwykłą butelkę. Dzięki 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #252 Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) Tarant - przyznaje ze podkradlem Ci te zdjecia. To gdzies na terenie obecnego PKS-u, na szerokosci "od ronda - do samolotu". Edytowane 2 Maja 2012 przez Ulan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docent 1 #253 Napisano 13 Maja 2012 Bry szanowni koledzy, jestem na forum młodym użytkownikiem i na wstępie powiem, że jestem pod wrażeniem Waszych zegarów i wiedzy. Gratulacje ! Chciałbym pochwalić się swoimi Beckerkami ale niestety nie są kompletne ( skrzynki ) w związku z czym będę miał do Was prośbę oporady i wszelakie sugestie odnośnie brakujących elementów.Pierwszy zegar posiada werk P64, sygnowany kotwicą w koronie - niestety brak medalu i numeru seryjnego jest zastanawiający.W zegarze brak jest korony i brody, natomiast są wyraźne ślady ich obecności w przeszłości.Chciałbym jak najwierniej odtworzyć brakujące elementy więc proszę o Wasze cenne radyPoniżej fotka : Pozycja numer 2 to linkowiec w stosunkowo zdezelowanej skrzynce. Korona jest niekompletna - Brak toczonego elementu oraz zwieńczenia w postaci ... no właśnie nie wiem ?Jeśli chodzi o brodę to również jej nie posiada.Mam kilka pomysłów odnośnie jej wyglądu ale i tu prosił bym doświadczonych kolegów o radę odnośnie tego jak powinna wyglądać broda w tym zegarzenumer seryjny wysoki 2156602Mechanizm to również P64Słabo odbita kotwica i medal ? Jako ciekawostkę zapodam jeszcze foteczkę mojego kolejnego zegara który według poprzedniego właściciele powstał w kooperacji z BeckeremMa kilka brakujących elementów w skrzynce co nie stanowi dużego problemu ponieważ brakuje jedynie 2 dolnych toczeń Na tylnej płycje werku jest jedynie numer seryjny widoczny na fotce poniżej natomiast na przedniejz lewej górnej strony jest mała sygnatura A.W&co Proszę o wasze wypowiedzi również na temat rzekomego współudziału Beckera przy produkcji tego zegara : Wybaczcie ilość zadanych naraz pytań ale tak mi się nazbierało.Pozdrawiam serdecznie ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #254 Napisano 13 Maja 2012 Myślę, że nie będziesz miał kłopotu z renowacją i uzupełnieniem braków w swoich skrzynkach zegarów jeśli zapoznasz się z tym tematem. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/55808-ulanskie-fantazje/page__st__20 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #255 Napisano 13 Maja 2012 A w ostatnim przypadku polecam zastosowac opcje szukania - wpisz haslo Willmann. Milej lektury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gangsterek 0 #256 Napisano 14 Maja 2012 Wszyscy mają swoje beckery ja od niedawna posiadam takiego chociaż nie wiem jaki jest stopień oryginalności ponieważ się nie znam pochwale się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #257 Napisano 14 Maja 2012 Wszyscy mają swoje beckery ja od niedawna posiadam takiego chociaż nie wiem jaki jest stopień oryginalności ponieważ się nie znam pochwale się Czesc, Zamiesc dodatkowe zdjecia mech i sposobu jego mocowania - to powiemy wiecej. Na teraz i z daleka - moje watpliwosci budzi tylko ksztalt liter na tarczy - wygladaja na poprawiane. Ale moge sie mylic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #258 Napisano 14 Maja 2012 Czesc, Zamiesc dodatkowe zdjecia mech i sposobu jego mocowania - to powiemy wiecej. Na teraz i z daleka - moje watpliwosci budzi tylko ksztalt liter na tarczy - wygladaja na poprawiane. Ale moge sie mylic. "Reszta" jest w innym temacie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #259 Napisano 14 Maja 2012 "Reszta" jest w innym temacie.Aha, czyli mialem racje, ze tarcza podmalowywana. . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gangsterek 0 #260 Napisano 15 Maja 2012 No niestety z tego co sie dowiedzialem to chyba jedyna nieoryginalna czesc tego zegara;/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #261 Napisano 19 Maja 2012 u mnie pojawił się na ścianie taki Gusavik, 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #262 Napisano 19 Maja 2012 Ładna skrzynia w dobrym stanie co widać Cyferblat jak nowy A serce ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #263 Napisano 19 Maja 2012 Canaletto prawdopodobnie korona na tych wzorach skrzynek powinna wyglądać tak ale trzeba to jeszcze potwierdzić na innym zegarze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #264 Napisano 19 Maja 2012 Jak dla mnie zbyt "biedermeierowa" (rozmiar, ażury). 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #265 Napisano 20 Maja 2012 (edytowane) Ślady wskazują iż nie była to taka mała koronka.Skrzynka smukła w stylu ala wiedeńska. Edytowane 20 Maja 2012 przez Młot Thora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #266 Napisano 20 Maja 2012 Ładna skrzynia w dobrym stanie co widać Cyferblat jak nowy A serce ??? Hm... Nie wiem czy mam tyle odwagi żeby go wyjąć .. Z narecznymi mi idzie łatwiej muszę popatrzec jak się do niego zabrac 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #267 Napisano 20 Maja 2012 Hm... Nie wiem czy mam tyle odwagi żeby go wyjąć .. Z narecznymi mi idzie łatwiej muszę popatrzec jak się do niego zabrac Tutaj masz podpowiedź:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/48800-identyfikacja-zegarow-jak-zadac-pytanie-aby-otrzymac-odpowiedzi/ 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #268 Napisano 20 Maja 2012 Canaletto prawdopodobnie korona na tych wzorach skrzynek powinna wyglądać tak ale trzeba to jeszcze potwierdzić na innym zegarze. Przychylam sie do Taranta - ale i tak wzor korony kiedys moze sie przydac, i Ci go skradlem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #269 Napisano 20 Maja 2012 Przychylam sie do Taranta - ale i tak wzor korony kiedys moze sie przydac, i Ci go skradlem . Skradnij sobie jeszcze ten późniejszy trochę moim zdaniem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
canaletto 1 #270 Napisano 21 Maja 2012 Witam Wszystkie moje stare zegary są bez górek znajdując nowy wzór zapisuje go w oddzielnym katalogu,te również skradnę i myślę, że jesienią, zimą kiedy ryby nie będą zabierać mi czasu zegary doczekająsię swojej i mojej radości Tylko jakie wzory wybrać - oto jest pytanie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #271 Napisano 23 Maja 2012 WitamWszystkie moje stare zegary są bez górek znajdując nowy wzór zapisuje go w oddzielnym katalogu,te również skradnę i myślę, że jesienią, zimą kiedy ryby nie będą zabierać mi czasu zegary doczekają Jak tam leszcze na Narwii, trzęsą szczytówkami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
canaletto 1 #272 Napisano 23 Maja 2012 Jak ze wszystkim z rybami też jest bez rewelacji, ale najważniejsze to obcowanie z przyrodą i chwile zapomnienia od trosk codziennych. W maju szczupaki, w czerwcu przyjdzie czas na sandacze, leszcze tak naprawdę zaczynają trząść szczytówkami dopiero pod koniec czerwca. Wszystko zaplanowane tylko czasu mało,może by tak te nasze zegary spowolnić, niech nam więcej....więcej czasu dają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #273 Napisano 23 Maja 2012 Wszędzie to samo jeśli chodzi o wyniki, ta sama bryndza. Leszczom musimy dać spokój, niech się spokojnie wytrą bo pomału powinny już zaczynać. Ja w tym sezonie spędzę dużo czasu ale na jeziorach. Pogadamy o wynikach jesienią. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #274 Napisano 23 Maja 2012 Za karę za ten offtopic macie zamieścić po kilka porządnych zdjęć. Zegarów Beckera, przypominam ! 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
canaletto 1 #275 Napisano 25 Maja 2012 W pierwszej chwili myślałem, że mają być zdjęcia ryb ale się pomyliłem, więc przygotuję zdjęcia wiedeńskiego GB z 1874r - kara musi być 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach