rysqut 744 #826 Posted October 16, 2020 Poszukuję wskazówki godzinowej do takiego poljota 0 Share this post Link to post Share on other sites
Łyski 185 #827 Posted October 25, 2020 Poratujcie proszę 2 koronkami plus może ringiem datownika, bo wygląda na to że się zupełnie wybielił (i zniknął)... 0 Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!! Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8260 #828 Posted October 26, 2020 Kupię tarczę do tego wostoka W stanie lepszym niż prezentowana. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4529 #829 Posted October 26, 2020 Taka ale bez napisów 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #830 Posted October 26, 2020 (edited) ona mogła być złota? Bo coś mi się tam kołacze po głowie Edited October 26, 2020 by Po Bieda 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8260 #831 Posted October 26, 2020 Była srebrna, dzięki panowie, już znalazłem. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
pabloo_ 354 #832 Posted October 27, 2020 Kupię tarczę do takiego stalowego Poljota de Luxa Może być tak jak na zdjęciu Seconda Gdyby przypadkiem ktoś miał proszę o wiadomość. 0 Share this post Link to post Share on other sites
MCDave 0 #833 Posted November 4, 2020 Poszukuję koronki do Aeronavigatora 3602. Najlepiej czarnej. Niestety przekręciłem gwint i koronki nie da się zakręcić. Poszukuję czegokolwiek czym mógłbym zastąpić koronkę oryginalną. 0 Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Bartosz Sokolow 9 #834 Posted November 4, 2020 (edited) 2 godziny temu, MCDave napisał: Poszukuję koronki do Aeronavigatora 3602. Najlepiej czarnej. Niestety przekręciłem gwint i koronki nie da się zakręcić. Poszukuję czegokolwiek czym mógłbym zastąpić koronkę oryginalną. Mogę mieć coś podobnego. Sprawdzę wieczorem i dam znać Mam koronkę która wygląda podobnie, ale jest na wałek 2~2,5mm średnicy i w środku nie ma gwintu Edited November 4, 2020 by Bartosz Sokolow 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1867 #835 Posted November 8, 2020 (edited) szukam części do slavy 2414. Potrzebuję sprężynki remontoiru, jednej z "przesówek" czyli potocznie również sprężynki (stabilizatora beczki) no i oczywiście balansu, bo mimo iż jest i zaczął jakoś (kulawo) funkcjonować, to ja swoim zwyczajem dołożyłem swoich degradowalnych zdolności aby utrudnić mu życie.. Generalnie - może ktoś ma taki werk na zbyciu lub zamianę na np werk do małej zarii... Edited November 8, 2020 by zadra 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #836 Posted November 9, 2020 Jutro zobaczę, może będę coś miał. Balans na pewno nie, wodzik prędzej. 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
Brat Pit 199 #837 Posted November 9, 2020 Mam mechanizm Slavy w stanie NOS 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1867 #838 Posted November 10, 2020 (edited) W dniu 9.11.2020 o 17:41, Po Bieda napisał: Jutro zobaczę, może będę coś miał. Balans na pewno nie, wodzik prędzej. sprężynka wodzika również mi gdzieś pstryknęła i trzeci dzień bezskutecznie szukam.. Balans kulawy - ale funkuje, tylko nie wiem czy spieszy czy późni bo na otwarty werk z partyzancko naciąganą sprężyną założyłem tylko sekundówkę .. pyka coś koło 40h... Edited November 10, 2020 by zadra 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #839 Posted November 12, 2020 Partyzancko to możesz zmierzyć czas obiegu sekundnika w porównaniu do innego zegarka Proste, prymitywne, ale naprawdę skuteczne. Przepraszam, zapomniałem o tym wodziku, ale prawie na pewno mam. A sprężynki tak mają, że pryskają - parę poszło i mi "w kosmos".... 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1867 #840 Posted November 12, 2020 wiem na razie mi nie zależy na dokładności. bardziej, żeby to złożyć w całość.Teraz czeka na " dawcę" w TAKIM stanie jak na zdjęciu, ale w nieskończoność tak nie może.. Ja cierpliwy- ja poczekam.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1867 #841 Posted November 12, 2020 Kurła, zmierzyłem - tylko przez minutę.. wyszło,że traci 1,15s, ale dokładność żadna bo przejście wskazówki przez wybrane przeze mnie "okienko" w płycie które wybrałem za punkt odniesienia trwać mogło podobny czas.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #842 Posted November 13, 2020 To mierz przez np. 5 min, będzie bardziej obiektywnie. Postaw sobie kropkę cienkopisem, żadna szkoda, bo zawsze można wytrzeć patyczkiem umoczonym w spirytusie albo przykryć tarczą. 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1867 #843 Posted November 13, 2020 Jak już pisałem, nie muszę teraz wiedzieć jak spieszy albo późni Najbardziej obiektywnie byłoby 24h siedzieć nad tarczą i liczyć okrążenia sekundnika - toż to tylko 86 400 cyknięć, lub 1440 pełnych obiegów sekundnika Złożyłbym do kupy w końcu i nastawił prawidłową godzinę.. @Brat Pit wiadomości nie odbiera? 1 Share this post Link to post Share on other sites
cheles 279 #844 Posted November 13, 2020 Kupię wewnętrzną tarczę do dużej lodówki, kolor bez znaczenia, najlepiej w cyrylicy, stan minimum dobry.Cos mogę miec daj na priv przypominaczWysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Poratujcie proszę 2 koronkami plus może ringiem datownika, bo wygląda na to że się zupełnie wybielił (i zniknął)... Po koronki do slavy pisz do Wojtka Lasoty jest na grupach zegarkowych na FBWysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Łyski 185 #845 Posted November 13, 2020 5 godzin temu, cheles napisał: Cos mogę miec daj na priv przypominacz Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Po koronki do slavy pisz do Wojtka Lasoty jest na grupach zegarkowych na FB Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka O, dzięki za pomoc, już piszę. 0 Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!! Share this post Link to post Share on other sites
prw6 488 #846 Posted November 14, 2020 Ktoś wie gdzie znajdę plexi i koronkę do tego wostoka? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8260 #847 Posted November 14, 2020 a co ci się w tej koronce nie podoba? 5 godzin temu, prw6 napisał: Ktoś wie gdzie znajdę plexi i koronkę do tego wostoka? 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
prw6 488 #848 Posted November 14, 2020 Godzinę temu, Enkil napisał: a co ci się w tej koronce nie podoba? Z tego co wiem zarówno plexi jak i koronka nie są oryginalne, koronka powinna być kopulasta, a plexi mniej kopulaste;] 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8260 #849 Posted November 14, 2020 Szkło jeśli jest zbrojone to jest oryginalne, bo z tego co wiem z beczki nie pasuje, Ba nawet w uszatych są dwa minimalnie różne wymiary. a koronka może ewentualnie być od beczki bo z niczego innego nie pasuje na 100%, ale w uszatych też są różne kształty. Przejrzyj sobie więcej zdjęć w sieci to myślę że znajdziesz i takie zestawienie jak u ciebie. 1 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Mercel 966 #850 Posted November 14, 2020 Jedyne rozwiązanie na koronkę to kupić starą beczkę/złomka i przełożyć koronkę z wałkiem oczywiście. W zeszłym roku były nos z epoki na eBay ale za chore pieniądze. Co do szkła zbrojonego to chyba jeszcze trudniej.. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites