Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktos moze na forum albo zetknal sie z zegarekiem serii speedmaster racing? Czy jest to zakup warty rozwazenia czy nie ma sensu? Chce sie pozbyc grand carrery(okazala sie za duza, z tego samego powodu odpada speedy pro) i zamienic na jakis chrono na gumie.

Z gory dziekuje za sugestie

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Speedy pro bardzo dobrze układa się na mniejszych nadgarstkach! Robiłeś przymiarkę?

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Speedy pro bardzo dobrze układa się na mniejszych nadgarstkach! Robiłeś przymiarkę?

Zgadza się - ostatnio mierzyłem obie, i Racinga i Moon i fajnie leżały - PhD: zajrzyj do mojego tematu (chrono do 10k). Carrera moze być rzeczywiście za duża, głownie ze wzgledu na wysokość koperty.

Przymierz obie Omegi.

Edytowane przez lukebor

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W weekend planuje przymiarke, smp 300 to max co moze przyjac moj nadgarstek zeby bylo wygodnie:) oczywiscie przymierze obie ale nie robie sobie wielkich nadziei:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Smp300 i Speedy leżą bardzo podobnie. Mam 16cm i Speedy Pro jest ok :) a często nawet mniejsze na papierze zegarki wyglądają na zdecydowanie za duże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W weekend planuje przymiarke, smp 300 to max co moze przyjac moj nadgarstek zeby bylo wygodnie:) oczywiscie przymierze obie ale nie robie sobie wielkich nadziei:)

ja przymierzalem kiedys Speedmaster Racing i jest dosyc nieproporcjonalny. 40mm i daje poczucie bardzo grubego zegarka. Dodac do tego kiepsko zaprojektowane tarcze i nie spodobal mi sie. O wiele lepiej jak tak boisz sie rozmiaru wypada Speedmaster First Omega in Space. Cena podobna :)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkość koperty jest bardzo ważnym czynnikiem wpływającym na wygląd zegarka na nadgarstku, ale faktem jest również, że kształt koperty odgrywa chyba jeszcze większą rolę. I tutaj Moonwatch jest zegarkiem wspaniale układającym się na średnim nadgarstku. Przymierz, a się przekonasz.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje, przymierze i dam znać:) wie ktoś może jak ma się sprawa z lug width(speedy racing vs FOIS)? Ponieważ chciałbym również zakupić pasek nato( taki jak w limitce master 300 bonda). Przed FOIS (ktory na zdjeciach wyglada zdecydowanie lepiej niz racing i nie ma daty jak pro co mi sie straszmnie podoba) powstrzymuje mnie brązowy pasek, który nie do końca mi pasuje i zdecydowanie chciabym go wymienić na jakiś czarny skorzany z deployment buckle(niestety mam świra i chciałbym mieć oryginalny pasek z zapieciem i nie wiem jak z dostępnościa). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FOIS mimo niecałych 40 mm i braku osłony koronki leży i wygląda podobnie co 42 mm Moonwatch. Moim zdaniem to "wina" jego prostych uszu i szafirowego szkła ( hesalit w Pro pomniejsza optycznie tarczę ). Co do paska do FOIS - nie wiem jak z OEMowym zastępstwem ale zegar ma 19 mm w uszach co mocno zawęża poszukiwania. Zawsze można dorobić coś customowego a deployment kupić u Omegi. Racing ma fatalne proporcje totalizatorów - chodzi zarówno o ich wielkość jak i rozmieszczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje, przymierze i dam znać :) wie ktoś może jak ma się sprawa z lug width(speedy racing vs FOIS)? Ponieważ chciałbym również zakupić pasek nato( taki jak w limitce master 300 bonda). Przed FOIS (ktory na zdjeciach wyglada zdecydowanie lepiej niz racing i nie ma daty jak pro co mi sie straszmnie podoba) powstrzymuje mnie brązowy pasek, który nie do końca mi pasuje i zdecydowanie chciabym go wymienić na jakiś czarny skorzany z deployment buckle(niestety mam świra i chciałbym mieć oryginalny pasek z zapieciem i nie wiem jak z dostępnościa). 

Nate maja od 19mm do 22 wiec spokojnie kupisz. Zawsze mozesz zadzwonic do butiku Omegi i zapytac o pasek, jesli zalezy ci na orginalnym. Oni maja katalog paskow po rozmiarze i sprawdza, ktory i jaki kolor pasuje. Wiem ze jest czarny z materialu ale ze skroy nie pamietam. Pasek i deployment u Omegi to koszt ponad 2k PLN.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za wszystkie rady.

Tak nicon porównywałem fois do racing w kwestii daty. Orientuje sie ktos moze jaki jest koszt deployment buckle omegi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś się dowiadywałem, ale to było ze 2 lata temu, więc jak jest teraz...

Wtedy kosztował ok 7 czy 8 stów, a omegowski croco ok 1200- tak trochę z głowy rzucam, ale około 2 tysięcy wychodził komplet- lekki kosmos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i znów zapisuję się do klubu tym razem z takim z kombajnem.

44346488959694897967.jpg

Edytowane przez S-3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje.Chodź dużo dzieje się na tarczy to kombajn zacny.Czy ma bezel ceramiczny?

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje.Chodź dużo dzieje się na tarczy to kombajn zacny.Czy ma bezel ceramiczny?

no przeciez to taki jak Twoj tylko z modulem chrono :D

Dziekuje za wszystkie rady.

Tak nicon porównywałem fois do racing w kwestii daty. Orientuje sie ktos moze jaki jest koszt deployment buckle omegi?

deployment buckle Omegi jest bardzo dobrej jakosci. Co prawda duzo chca (175 funtow wiec w Polsce podobnie po przeliczeniu), ale jakosc wykonania jest wysoka. Paski Omegi, mam dwa, na jakosc wykonania nie narzekam. Aczkolwiek za takie pieniadze mozesz miec cos na zamowienie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Antiquarius- Modułowe chrono na bazie ety 289x.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak bezel jest ceramiczny, cal 3330 czy jakoś tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak 3330 to bazowo valjoux.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak 3330 to bazowo valjoux.

3330 to Eta, tu z kołemm kolumnowym chronografu.

Edit:

Mariusz, pisałem w tym samym momencie ;)

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wyglądu to ten sam.

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi