Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

tak to wygląda

Można wiedzieć ile liczą sobie za taki pasek nato z sygnaturą Omegi ?  :)

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Można wiedzieć ile liczą sobie za taki pasek nato z sygnaturą Omegi ?  :)

Od 150 euro w górę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: za pasek , który w Polsce można zrobić za 10-20 zł ? . Ja chyba wrócę do starego zawodu i w garażu będę takie stukał skoro na to taki popyt  :lol: . Ciekawe komu wykonanie zlecają Szwajcarzy , najpewniej kierunek Azjatycki

, potem klamerka , zapięcie potem na to   sygnaturka i można naiwniaków ( czyli nie znających się na technice produkcji ) namawiać do kupna , albo dodawać jako bonusik. Mają łeb do interesów  :D  :D .

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sawcio68, ale dziwi Cię to? Który producent sprzedaje swoje towary po kosztach? Tym bardziej w segmencie dóbr luksusowych? Z całym szacunkiem ale rozpoznawalność marki stworzonej przez Ciebie raczej nie ma szans konkurować z Omega wiec i nikt za Twoje paski nie zapłaci tyle ile za Omegi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie jak zegarek ma oryginalna bransoletę czy pasek ale w zegarkach interesuje mnie sam zegarek ;)

Do jednego modelu ( OMEGI )mam kilka pasków i jedną bransoletę...

I nie stać mnie by byly w cenie.....samego zegarka ;)

@sawcio68 -swiss to najdroższe produkty skórzane i stalowe,pomyśl o ksporcie, nie o produkcji hihi

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: za pasek , który w Polsce można zrobić za 10-20 zł ? . Ja chyba wrócę do starego zawodu i w garażu będę takie stukał skoro na to taki popyt :lol:

To wróć do garażu i jak zrobisz w takiej jakości (oczywiście bez znaczku Omegi) nawet za 40 zł to ja od razu zamawiam 10szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One są naprawdę dobrze wykonane. Ale racja że cena przesada. Powinny być za 400 pln maks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takiej cenie kupisz bardzo dobrze wykonany pasek, jakościowo nie odstający od wspomnianych, z indywidualnymi preferencjami , jednym słowem na indywidualne zamówienie, i z pewnością też będziesz zadowolony.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się. I że sprzaczka a nie nie wygodnym motylkien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie link na tak wykonane paski w cenie 40zł bo ja jeszcze nie trafiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 80- 120 zł calkiem przyzwoite można nabyć....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że dużo płaci się za znaczek, ale kolega pisał, że za 10-20 zł takie idzie kupić, baa nawet zrobi w garażu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że dużo płaci się za znaczek, ale kolega pisał, że za 10-20 zł takie idzie kupić, baa nawet zrobi w garażu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o kwocie 400 a nie 40.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem o paskach Nato nie z przypadku . Z wykształcenia jestem technikiem włókiennikiem ( W końcu jestem z Łodzi ) Przez parę lat miałem własny zakład mam doświadczenie w tych sprawach dlatego napisałem. Mała maszyna tkalnicza , nylon . Zamówić u Chinoli sprzączki i można jechać z tym koksem. Myślę że cena za wytworzenie 1 paska to góra 3-5 zł , To tylko taki wpis na luziku , nie ma się co denerwować Sam mam jeden taki pasek , założyłem go komunijnego zegarka. Dostałem go kiedyś od sprzedawcy delbany z zegarkiem. Myślę po prostu że ceny tych pasków nawet niesygnowanych są zbyt wysokie . Jak by je ktoś sztucznie napompował i tyle 

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądałem te paski dołączone do zestawu, są dobrej jakości,ale nie wiem czy bym nosił, bo preferuję skórę, ewentualnie bransolete.Wydali taki zestaw do spidiego i tyle.Wartość kolekcjonerska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,

w nawiązaniu do mojego posta http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51546-klub-miłośników-zegarków-omega/?p=1501984

oraz odpowiedzi/prośby o dalsze zdjęcia w imieniu kolegi Cooka podaję zdjęcia konkretnie mojej (potencjalnie) Omegi.

Jak myślicie, czy to może być oryginalna omegowska koperta? (średnica bez koronki 30 mm, do tego wskazówki typu "kajak", nie na zdjęciach)

Dla porównania, poniżej na samym spodzie, zdjęcie z Sieci (zupełnie innych zegarków) gdzie po lewej jest raczej (?) współczesna produkcja, a po prawej raczej (?) omegowska koperta, typu skarabeusz...

???

PS: chciałbym tarczę odnowić w kolorze jasnym, albo białym albo popielatym (?)

Proszę o info, podpowiedzi, sugestie,

Paweł

Omega%201_zpsenqztc1u.jpg

Omega%201a_zps6qbupm3b.jpg

Omega%201b_zpsh3571wgz.jpg

Omega%201c_zpspksk3l4n.jpg

Omega%201d_zpsjnavqdgq.jpg

zdjęcie z Sieci (inne zegarki)

Omega%2030_zpsmdtaugdv.jpg

Lubię stare zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panów!!!!!!

Po dwóch latach, postanowiłem wrzucić nowe zdjęcia czasomierza, od którego zaczęła się moja miłość do zegarków szwajcarskich. Jest to moja pierwsza kochana omega, o której w momencie nabycia, nie miałem w zasadzie żadnego pojęcia. Dzisiaj, kiedy mi się wydaję, że jestem troszeczkę mądrzejszy, prezentuję Wam model seamaster de ville (vintage) z 1972 roku, wewnątrz którego pracuje mechanizm cal. 1020 ( ref. C 6865). Jak widać na zamieszczonych fotografiach, tarcza przeszła "renowację" bynajmniej górnej części, która wskazuje na limitowaną serię produkowaną dla tiffany & co. Niestety, nie jestem w posiadaniu żadnej wiedzy, która potwierdzałaby autentyczność tej limitacji, aczkolwiek zegarek jest pełnowartościowym produktem OMEGI i prezentuje się następująco.

post-62032-0-79663500-1438324278.jpg

post-62032-0-18895900-1438324413.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dorzucę parę poglądowych zdjęć do tematu paski Nato . Zdjęcia dotyczą Mojego paska - wyrób Chiński lub tzw. garażowy po najniższych kosztach. Jak ktoś kupuje lub je nosi nich spojrzy na te fotki , jak nie powinno być.

Krzywe postrzępione  ściegi , postrzępienie przy bolczyku , zaokrąglona część paska powinna być obszyta nicią , a nie obrobiona na gorąco.Dziurki też obrabiane na gorąco . Dla Mnie taki pasek powinien kosztować w detalu do 15 zł , jak chińskie skóropodobne paski.

post-38106-0-67464600-1438331469_thumb.jpeg

post-38106-0-69470200-1438331492_thumb.jpeg

post-38106-0-24324700-1438331504_thumb.jpeg

post-38106-0-91281900-1438331515_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Mnie taki pasek powinien kosztować w detalu do 15 zł

Nie rozumiem- przecież można spokojnie kupić nato w tej cenie :rolleyes: A że można też kupić za kilkadziesiąt razy więcej to już inna sprawa. 

Dla mnie więcej niż z 2-3 stówy za nato, to lekki kosmos, ale jeśli ktoś lubi nato, ma sporo kasy i chce kupić coś co firmuje znany/uznany producent- ma wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi