Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko cacy ze wskazowkami, datownikiem itd. Jedyne co ta 1/10mm jej mać.

Pokochać jaką jest, chyba to zostaje 😎 Jak z kobietą 😜

Czas na lulu, dobranoc ekipa.

PXL_20260817_204404797~3.jpeg

Edytowane przez MJRegul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_9294.jpegKolejna Olimpijka 😉

Edytowane przez Scaut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.08.2026 o 21:48, MJRegul napisał(-a):

Przeżylibyście świadomość, że prawy marker z dwóch na godzinie 12 jest osadzony 1/10 mm wyżej? To nie wina szkiełka itd. Mam bardzo dobry wzrok i widzę to, a moja kobita np w ogóle nic nie widzi nawet w powiększeniu, ale ona ma okulary ;) 
Potrzebuję poklepania po ramieniu bo zegarka nie oddam (bo za dużo zachodu) 😁

PXL_20260817_192109775~2.jpg

Sorry, ale nie. Ja też to widzę. To jest do poprawy i bym tego nie zostawiał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Mateusz. napisał(-a):

Sorry, ale nie. Ja też to widzę. To jest do poprawy i bym tego nie zostawiał. 

Olewam bo jest to widoczne w podobny sposób nawet na promocyjnych zdjęciach na stronie Omegi.
Widocznie takie mają QC, że czasami klon lepiej ma nalepione markery.
Gdybym kupował na miejscu z ręki do ręki w AD pewnie bym wyłapał i poprosił o inną sztukę a tak przyjmuję jak jest.
"Pokochać jak swoje własne" 🖤
Całe życie się uganiałem za perfekcją, co kupowałem to 3x zwracałem i prosiłem o nową sztukę "bo coś".

Dosyć mam marnowania na to czasu i nerwów po prostu. Bardziej nerwów. 

W najgorszym wypadku jak już złapie pierwsze rysy i dingi to oddam do autoryzowanego serwisu by się wypowiedzieli o QC. 

image.png.2beda71bf0127335144d9acf87e26f8d.png

image.png.6c803be0be86dcfcd0c38464f7d42cc1.png

Na promo foto Speedmastera nawet on za grubszy hajs ma krzywo nalepione "jaja" na penisie na 12 godzinie. QC Omegi. 

image.thumb.png.cbb291e836f8fe4db0dfb336f80453f3.png

Edytowane przez MJRegul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeżylibyście świadomość, że prawy marker z dwóch na godzinie 12 jest osadzony 1/10 mm wyżej? To nie wina szkiełka itd. Mam bardzo dobry wzrok i widzę to, a moja kobita np w ogóle nic nie widzi nawet w powiększeniu, ale ona ma okulary ;) 

Serio?! To w takim razie, jestem team "Twoja Kobita" i nie noszę okularów 😉 ... Ciesz się z zakupu i nie szukaj dziury w ... Piękny Sikor i tego się trzymaj ☝️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze swojego doświadczenia wiem, że takie drobiazgi mogą irytować krótko po zakupie, ale z upływem czasu przestaje się zwracać na nie uwagę, jeżeli zegarek będzie się ogólnie dobrze sprawował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a):

Ze swojego doświadczenia wiem, że takie drobiazgi mogą irytować krótko po zakupie, ale z upływem czasu przestaje się zwracać na nie uwagę, jeżeli zegarek będzie się ogólnie dobrze sprawował.

Z pudełka robi +1,5s na dobę i cała reszta jest cacy więc szczerze mija kilka dni i powoli zaczynam mieć to w już leciutko w pupie. Dziś dostała jeszcze domek na wyjazd późno urlopowy. 

PXL_20260819_172822482.thumb.jpg.ce4c20ece550e013e1440198d3dcae46.jpg

53 minuty temu, armageddon10 napisał(-a):

O ile to nie jest superclone?

Ludzie stanowczo przesadzają z wyobrażeniem jakości klonów za 500-700$ (a tyle kosztują najlepsze klony SM300, miałem do porównania, bez oryginału w ręku nie wiedząc na co się patrzy wygląda jak Omega, przy porównaniu już mniej, choć jeśli jedziesz do Barcelony to lepiej mieć na nadgarstku klona albo Seiko ;)) i możliwości (a w sumie ich braku) podrabiania dokumentów z NFC od Omegi na dany nr seryjny, już w szczególności, że w chyba 2025 Omega przeszła na bardziej randomowe numery seryjne zaczynające się od litery.
W dużym skrócie to nie klon a "nowa jakość" Omegi. Albo po prostu wpadka. Taka sama jak na zdjęciach na oficjalnej stronie Omegi hue hue hue. Tu najnowszy SM300 007. 

image.thumb.png.040563b1fdcb66b6f3310442f8792b41.png

Edytowane przez MJRegul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, abir napisał(-a):

1786900444543.thumb.jpeg.aafeca74068e1482654d85ac41ba1133.jpeg

1786900444586.thumb.jpeg.7d0cb778cbc1397f7b8bffffe4a299b8.jpeg

no i po co drażnisz człeka równymi indeksami? 🤣

Super wygląda na białym kauczuku. Skąd pasek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, MJRegul napisał(-a):

no i po co drażnisz człeka równymi indeksami? 🤣

Super wygląda na białym kauczuku. Skąd pasek?

🙂ja bym się nie przejmował😁. wszystko w życiu robisz co do mm lub 0,1mm?? jakiś luz trzeba mieć...

ten pasek jest akurat od firmy tempomat, ale mam wiele gumowych pasków chińskich i nie widzę różnicy w jakości, dotyku, kolorze, itp.... 

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, abir napisał(-a):

🙂ja bym się nie przejmował😁. wszystko w życiu robisz co do mm lub 0,1mm?? jakiś luz trzeba mieć...

ten pasek jest akurat od firmy tempomat, ale mam wiele gumowych pasków chińskich i nie widzę różnicy w jakości, dotyku, kolorze, itp.... 

Teraz to już mam podśmiechujki z tego bo sam się złapałem, że w życiu za dużo kasy i nerwów tracę o 0,1mm właśnie i podobne rzeczy. 
Co do pasków kauczukowych miałem już klikać Helvetusa ale mi wpadł na ali jeden taki i myślę...mocno myślę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, MJRegul napisał(-a):

Teraz to już mam podśmiechujki z tego bo sam się złapałem, że w życiu za dużo kasy i nerwów tracę o 0,1mm właśnie i podobne rzeczy. 
Co do pasków kauczukowych miałem już klikać Helvetusa ale mi wpadł na ali jeden taki i myślę...mocno myślę :) 

kupuj, ile on będzie Ciebie kosztował? 20-30 zł. jak coś będzie nie tak będziesz miał do kopania ziemniaków na jesień. mam gumy z tempomat i z ali. obecnie szkoda mi pieniędzy na "markowe" gumy.   

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chińczyk zamówiony ale chyba nie dotrze przed urlopem 🥵

PSX_20260820_191431~2.jpg

PSX_20260820_193923~2.jpg

PSX_20260820_193841.jpg

Edytowane przez MJRegul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.08.2026 o 21:54, MartaSch2002 napisał(-a):

Witam,

mam oferte zakupu mojej pierwszej Omega.

model Omega Speedmaster Professional Moonphase Ref. 3575.20.00

Prosze o opinie na temat tego mechanizmu

IMG_1744.png

IMG_1736.png

IMG_1737.png

IMG_1741.png

Jak sie podoba to bierz. mechanizm jak mechanizm. raz się spieszy,raz dziala za wolno. Smar po łozyskach co jakiś czas i do przodu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi