Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Obawiam się, że w przypadku ceramiki tylko wymiana całego bezela.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za zdjęcie mikrofalówką, ale poglądowo tak to wygląda. Nie wiem, może się czepiam, ale większość Seiko z przedziału 500-1500zl było lepiej spasowanych  ;)

post-35996-0-34925200-1482832514_thumb.jpg

Edytowane przez muchacho_

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

A ta wkładka czasem nie jest po prostu wklejana ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przy szkle masz równo?

Nie, tam gdzie bezel jest wyzej to minimalnie wystaje ponad tafle szkła

A ta wkładka czasem nie jest po prostu wklejana ?

Wydaje mi sie, ze jest wciskana, ale pewnosci nie mam.

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym teraz do serwisu nie oddawał ,chyba że pod koniec gwarancji kiedy zegar już kilka rys podłapie. Oddasz teraz to Ci zegar porysują i będziesz 2x bardziej wkurzony..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Widać , że przy szkle tez nie jest równo. Poza tym pomniejszyłem zdjęcie do wymiarów 1:1 zegarka i porównałem co prawda z wersją 45,5 i wydaje mi się, że cała wkładka za wysoko wystaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

A jak wkładka odskoczy i ją zgubi ? Ponad to jeśli zegarek wróci porysowany to przecież to będą rysy zgodne z najwyższymi standardami :D

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie kupujecie te Omegi, ze tyle niedorobek maja? zerknalem swoja PO po postach Rafala i teraz najnowszym o nierownym bezelu.

U mnie spasowane idealnie i bezel jest troche nizej osadzony niz szklo, rowno w kazdym miejscu. Aczkolwiek nie nazwalbym tego niedorobka i nosil zegar bez stresu :)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Aż też z trwogą spojrzałem na mój bezel. Na szczęście wszystko ok. No właśnie gdzie kolega muchacho kupił swoją PO ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akism, tego tez sie obawiam. 

Masz za swoje - czyli za zdradę Seikoholizmu w myśl zasady "Zamienił stryjek siekierkę na kijek" bo że niby lepciejsza od MM300 ;)

A poważnie, ja bym miał na to wylane, chociaż też bardzo często nie odpuszczam ... - tu wydaje mi się przesadą czepialstwa, albo tym co rzeczywiście mieści się w tolerancji produkcyjnej!

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek bralem od Niemca, płakał jak sprzedawal ;)

Burns, Seiko nie zdradzilem, caly czas mam Tunczyka i nie zamierzam sie go pozbywac! 

Sprobuje z tym bezelem sie polubic, a jak sie nie uda to faktycznie kupie w wolnej chwili caly bezel i wymienie :)

Edytowane przez muchacho_

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przekręć go jeszcze 4x 90 Stopni i zobacz czy na każdej godzinie 9/6/3/12 jest tak samo - czy to na pewno wkład bezela jest krzywy, chociaż wygląda, że tak, bo może być szkło / koperta /bezel / blaszka zapadkowa bezela ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Wyślij foto do SGP i zapytaj po prostu czy taka sytuacja mieści się w granicach tolerancji jak nie chcesz wysyłać na razie zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedz bedzie zawsze zla. Napisza, ze miesci sie-zle. Napisza zeby odeslac-powstaje pytanie co jeszcze zepsuja ;-)

A tak na powaznie ja bym sie nie przejmowal i nosil tym bardziej, ze podczas normalnego uzytkowania nie bedzie to widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Panowie ale to smutne co tu piszecie. To od czego jest SGP. Oczywiście nie mamy tu do czynienia z istotną wadą wpływającą na użytkowanie. Mamy do czynienia z wadą estetyczną lub wadliwym montażem. Produkt luksusowy jakim jest zegarek za xxxx nie powinien mieć takich niedoróbek. Co innego w zegarku za 30 zł. Tu można by olać tą kwestie. Pytanie czy Omegę i jej wyroby możemy zaliczyć do dóbr luksusowych ? Oczywiście, że tak. Wystarczy zapoznać się z wyrokami i orzeczeniami sądu w podobnych sprawach. Tym bardziej serwis Omegi w takich przypadkach musi zdawać sobie sprawę, że nie obsługuje klientów, którzy kupili ich produkt na straganie za kwotę 10 zł. Cały czas można usłyszeć odpowiedź, że coś mieści się w standardach. A uzasadnienie ? jakich standardach ? Gdzie można się z nimi zapoznać ? Dla mnie takie podejście serwisu producenta to zwykle zbywanie klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym tam reklamował- płacąc xxx kasy możemy wymagać przynajmniej DOBREGO montażu.Przed wydaniem zegarka chyba powinni sprawdzić to i owo....Tym bardziej że nie zajmuje to wiele czasu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcielibyście, żeby tak było! Chcemy, żeby tak było bo to jest nasz punkt siedzenia. Mam jednak wrażenie, że w powyższej wypowiedzi Rafała przy kwocie 30zł należy postawić równa się = Omega (nie tylko).

To jest właśnie obecny punkt siedzenia WIELU producentów, nastawiony na optymalizację zysków = przeniesienie produkcji całości lub podzespołów do Chin, itd. itp.

I to jest dopiero smutne - lecz raczej prawdziwe!

Panowie ale to smutne co tu piszecie. To od czego jest SGP. Oczywiście nie mamy tu do czynienia z istotną wadą wpływającą na użytkowanie. Mamy do czynienia z wadą estetyczną lub wadliwym montażem. Produkt luksusowy jakim jest zegarek za xxxx nie powinien mieć takich niedoróbek. Co innego w zegarku za 30 zł. Tu można by olać tą kwestie. Pytanie czy Omegę i jej wyroby możemy zaliczyć do dóbr luksusowych ? Oczywiście, że tak. Wystarczy zapoznać się z wyrokami i orzeczeniami sądu w podobnych sprawach. Tym bardziej serwis Omegi w takich przypadkach musi zdawać sobie sprawę, że nie obsługuje klientów, którzy kupili ich produkt na straganie za kwotę 10 zł. Cały czas można usłyszeć odpowiedź, że coś mieści się w standardach. A uzasadnienie ? jakich standardach ? Gdzie można się z nimi zapoznać ? Dla mnie takie podejście serwisu producenta to zwykle zbywanie klienta.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Kolego Burns, myślisz, że ten spadek jakości min w Omedze, Breitlingu, ...czyli "średnia półka" jest właśnie tym spowodowany ? Prędzej bym obstawiał minimalizacje kosztów na produkcji poprzez mniejsze nakłady na szkolenie pracowników i ograniczenie kosztów serwisowych min: regenerowane części odrzucanie roszczeń reklamacyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy odkryję Amerykę jak napiszę, że nie da się produkować szybko, tanio, w bardzo dużej ilości i jednocześnie bardzo.dobrze ?

Szwajcarzy mają sporo za uszami w swojej historii, naginając zasady i rzeczywistość pod siebie.

Nawet jeżeli artykuł z mojej stopki o paradoksie jest prawdziwy w 1/4 to i tak jest!

Gdyby masowe Seiko, czy nawet Omega były tak doskonałe, kto chciałby jeszcze płacić za to co może być naprawdę ręcznie robione i kosztuje te 30zł x 10000 ?10% miliarderów i 90% idiotów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy odkryję Amerykę jak napiszę, że nie da się produkować szybko, tanio, w bardzo dużej ilości i jednocześnie bardzo.dobrze ?

Szwajcarzy mają sporo za uszami w swojej historii, naginając zasady i rzeczywistość pod siebie.

Nawet jeżeli artykuł z mojej stopki o paradoksie jest prawdziwy w 1/4 to i tak jest!

Gdyby masowe Seiko, czy nawet Omega były tak doskonałe, kto chciałby jeszcze płacić za to co może być naprawdę ręcznie robione i kosztuje te 30zł x 10000 ?10% miliarderów i 90% idiotów ?

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzicie tu jakąś magię ? Bo ja nie! Ciągną drut tak samo jak na innych filmikach z fabryk dostępnych w sieci, kuwety podzespołów też mają (zapewne uzupełnione tym co przypłynęło z Chin), koperty też w obróbce końcowej trzyma człowiek w palcach - może to jest właśnie ta ręczna robota, za którą płaci się x10  :lol:

Nawet jak to już tak nie wygląda, albo wygląda tylko dla najwyższych i najdroższych modeli to i tak, TAK WŁAŚNIE POWINNO WYGLĄDAĆ:

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi