Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

golumiasty, widzę, że Speedy CIę mocno urzekł ;)  i bardzo dobrze bo to genialny zegar jest. Chyba jedyny któremu brak daty jestem w stanie wybaczyć a nawet nie potrafię sobie jej tam wyobrazić :D

Wiesz ,nastąpiła przesiadka z skx-a,więc pewnie stąd ta radość z Omegi :)

️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

golumiasty, widzę, że Speedy CIę mocno urzekł ;)

Klimat jak przy pierwszej komunii :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy Komunii to melodyjki w tle leciały z Montany .Tak to wspominam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Przy Komunii to melodyjki w tle leciały z Montany .Tak to wspominam.

Każdy wiek ma swoje chwile radości. :rolleyes:

Wiesz ,nastąpiła przesiadka z skx-a,więc pewnie stąd ta radość z Omegi :)

Sorry że w dziale omegi o tym wspomnę, ale ostatnio wyciągnąłem swojego SKX celem przewietrzenia i byłem miłe zaskoczony wygodą jego noszenia. Ot, osiołkowi w żłobie dano ... Edytowane przez Blunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

golumiasty, widzę, że Speedy CIę mocno urzekł ;) i bardzo dobrze bo to genialny zegar jest. Chyba jedyny któremu brak daty jestem w stanie wybaczyć a nawet nie potrafię sobie jej tam wyobrazić :D

Mierzyłem, pięknie leży, zwłaszcza z hesalitem i jest piękny. Jednak brak daty jest dla mnie istotnym brakiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta historia z Buzz Aldrinem i projektowaniem zegarka na Marsa to ściema. to wymysł samego Buzz'a.. nie ma takich projektów, tym bardziej że wyprawa na Marsa dla NASA spadła w priorytetach - teraz znów na tapecie jest księżyc (jako etap przygotowań do Marsa). 

btw. Nicon - czy mi się wydaje czy po tym jak się przesiadłeś z Omegi na Rolexa to podśmiewasz się ze swojej niedawno uwielbianej marki ?:) te złośliwości w stronę Rolexa musiały znaleźć gdzieś ujście?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że Omega nie dogada się ze SpaceX bo oni nie używają tak starej technologii, NASA jest już trochę passe, nawet muszą angażować 90-letniego dziadka żeby im zegarek zaprojektował na wyprawę na Marsa ;).

EDIT: Jeszcze na taką ciekawostkę się natknąłem, gość rozbiera 321 Omegi:

https://www.youtube.com/watch?v=CeP-Jv1BPug

NASA passe :)

post-93096-0-01465800-1509711785_thumb.jpeg

Edytowane przez golumiasty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.Tym razem jednak do wersji bez nowego pudła, bo taki jeden z forum pokazał mi że różnic jest trochę więcej niż śrubki w bransolecie i nieco krótsze indeksy.

Czy możesz rozwinąć? Chodzi o to że ta nowa wersja z walizką jest inaczej wykonana niż te wcześniejsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez jestem bardzo ciekawy :)

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudło zawsze można odsprzedać zachowując karty.Czy to wada ? Gdzieś czytałem że można je sprzedać za około 2000zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będziesz chciał odsprzedać to będziesz miał nielada problem.

Brak pudła traktują jak brak wskazówki. Przez co liczą na cene o polowe niższa

If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w jakim celu sprzedawać? Wiecie jaki fun daje obserwacja przez dołączoną do zestawu lupę przeszklonego mechanizmu i tarczy.Rodzina,koledzy są naprawdę zainteresowani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzien w pracy z Omega! :D

post-22413-0-05627700-1509723614_thumb.jpg

Brudas z niej! :D

post-22413-0-95253400-1509723645_thumb.jpg

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nicon chętnie zobaczył bym jedną obok drugiej. Nie wiesz czy gdzieś jest takie porównanie?

Poza tarczą są jakieś inne zmiany? Tak w ogóle to oceniasz je rozumiem raczej na minus?

Edytowane przez dopeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie prawda, naśmiewam się ze wszystkich po trochu jak mogę się tylko do czegoś dowalić :D. Nie tak dawno śmiałem się z zapięcia w moim własnym zegarku, bo fakt że produkowali coś takiego aż do 2011 to jest dramat cytując odezwę do narodu Zbigniewa Stonogi. Jeżeli chodzi o Omegę to jest u mnie nadal na topie, lubię tę markę na równi z Rolexem, jeżeli będę miał kiedyś luźne szekele na drugi zegarek to na 100% wrócę do Moonwatcha, jest to jedyny zegarek którego sprzedaży żałuję. Tym razem jednak do wersji bez nowego pudła, bo taki jeden z forum pokazał mi że różnic jest trochę więcej niż śrubki w bransolecie i nieco krótsze indeksy.

Rolex mnie zachwycił głównie wygodą, ja nie widzę różnicy w jakości wykonania Moonwatcha i Suba 5-cyfrowego, oczywiście zakładając że porównujemy 2 egzemplarze bez wad fabrycznych. Po prostu na tę chwilę mogę mieć tylko 1 zegar i musi to być najwygodniejszy, najbardziej uniwersalny i najlepszy na jaki mogę sobie pozwolić. Moonwatch przez manualny naciąg, słaby WR i dość dużą wagę na bransolecie średnio się nadaje na EDC, ale jako drugi nie ma nic lepszego.

BTW gratuluję wtorka :).

Rozumiem, bez urazy, tak sobie pozwalam na zaczepki:)

To ciekawe co piszesz o nowej referencji vs. 3570.50 podziel się proszę jakich różnic jest więcej, nie mailem o tym pojęcia że są jakieś jeszcze.

Edit: ok doczytałem już. Muszę je w takim razie sobie porównać :)

Btw. Dzięki, wtorek jest unikalny i bardzo go lubię, świetnie dopełnialiby go moonwatch w wersji Sapphire sandwich, żaden z nich nie jest oryginalnym Moonwatchem ale razem tworzą fajny duet:)

Edytowane przez orlis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny reduced :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale i tak najgorsze jest pudło którego nie ważyłem ale nie zdziwiłbym się gdyby miało z 7kg i zajmuje pół szafy. Dla niektórych to może być oczywiście plus, ale ja jeżeli wrócę do z pewnością do wersji < 2014.

Pudło waży 4,2 kg, więc nie jest aż tak źle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Witam wszystkich znalazłem taką Omegę na znanym portalu ... warto licytować czy to jakiś fals ? Jeżeli nie odpowiedni temat, to proszę o przeniesienie.

Faktycznie, są bardziej predystynowane działy do takich zapytań. Ale skoro pytasz o omegę ... to Ci powiem, ze sprzedawany zegarek wyglada na barrrrdzo zmęczony. Pytanie retoryczne, ile trzeba w niego zainwestować po zakupie :wacko:

Proponuję w zamian oberzeć oferty na forumowym bazarku, na przykład: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/154661-omega-automatic-55-cal-471-ref-2802-1-sc/?hl=omega

Edytowane przez Blunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłego i słonecznego weekendu wszystkim Omegowcom.

post-93096-0-58672500-1509780018_thumb.jpeg

post-93096-0-87425500-1509780317_thumb.jpeg

Edytowane przez golumiasty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

292ad8c70b50f375869ed8a3fdd066f9.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi