Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Passero

Przecież ten hesalit biorąc pod uwagę wszystkie koszty działalności SG to powinien kosztować w porywach 50 złotych. 

...a zegarek 3000, ale co poradzisz, jak nic nie poradzisz :)

Ps. Polecam kupić Panerai, modele z plexi wyposażone są w zapasowe szkło w zestawie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ten hesalit biorąc pod uwagę wszystkie koszty działalności SG to powinien kosztować w porywach 50 złotych. To jakiś obłęd.

Chcą zarabiać na wszystkim i wszędzie i dużo. Cóż w tym złego? Taką mają strategię i tyle. Części zamienne to nie jest podstawowy profil ich działalności.

Taka firma (ktorą bardzo lubię) Glycine też winszuje sobie 800zł za szkiełko. Co prawda szafir, ale i zegarek o mniejszej wartości.

Masz nie naprawiać - tylko nowy kupić ;)

Zeby nie było - mnie nie stać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hesalit za 1000 zł? Gumowy pasek za 1600?Co?! Czy oni robią z ludzi idiotow? Przecież to jest naciąganie... Panowie, ja wam sprzedam gumowy pasek po okazyjnej cenie, co prawda z Casio ale wychodzi na to samo, tylko dla was za połowę ceny, 800 zl :D

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hesalit za 1000 zł? Gumowy pasek za 1600?Co?! Czy oni robią z ludzi idiotow? Przecież to jest naciąganie... Panowie, ja wam sprzedam gumowy pasek po okazyjnej cenie, co prawda z Casio ale wychodzi na to samo, tylko dla was za połowę ceny, 800 zl :D

Czy Bond, James Bond nosił taki sam pasek... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Bond, James Bond nosił taki sam pasek... :)

O kurcze, nosił Casio więc będę musiał podnieść cenę. Specjalnie dla forumowiczów 2500 zł, taki pasek to prawdziwy rarytas. Japanese Made!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcą zarabiać na wszystkim i wszędzie i dużo. Cóż w tym złego? Taką mają strategię i tyle. Części zamienne to nie jest podstawowy profil ich działalności.

Taka firma (ktorą bardzo lubię) Glycine też winszuje sobie 800zł za szkiełko. Co prawda szafir, ale i zegarek o mniejszej wartości.

Masz nie naprawiać - tylko nowy kupić ;)

Zeby nie było - mnie nie stać :)

Trudno się dziwić skoro na razie ta strategia jest opłacalna, przyjdzie kolejna kwarcowa rewolucja (nowe ogniwa do smartwatchy) i Szwajcarzy będą płakać.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu, czy te paski od Omegi są jakieś wyjątkowe, że tyle kosztują?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu, czy te paski od Omegi są jakieś wyjątkowe, że tyle kosztują?

Omega celuje w klientów, którzy nie zawracają sobie głowy takimi detalami. Ale mogę się mylić i mogą być wykonane ze skóry jaka wypasanego na pólnocnej stronie Mount Everestu. A bransę  wykuły dziewice w kuźni w centrum Genewy... ;)

Przypuszczam, że i bransolety i gumy są Made in PRC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjątkowe nie, ale akurat te Omegi są bardzo dobrej jakości i idealnie dopasowane do zegarków. Musiałbyś zobaczyć na żywo, źeby wiedzieć o czym piszę. Różnica jest widoczna tez np. na Nato - te z zestawu od Spidiego są naprawdę świetne.

Do tego dochodzą wysokiej jakości materiały - czego nie można powiedzieć np. w przypadku nowych pasków JLC czy Zenitha, gdzie starsze modele były zdecydowanie lepsze moim zdaniem.

Omega trzyma wysoki poziom jeśli chodzi o paski (gorzej jest z nowymi bransoletami).

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega celuje w klientów, którzy nie zawracają sobie głowy takimi detalami. Ale mogę się mylić i mogą być wykonane ze skóry jaka wypasanego na pólnocnej stronie Mount Everestu. A bransę wykuły dziewice w kuźni w centrum Genewy... ;)

Przypuszczam, że i bransolety i gumy są Made in PRC

A mi się właśnie wydaje, że jak ktoś płaci to wymaga :D

Wyjątkowe nie, ale akurat te Omegi są bardzo dobrej jakości i idealnie dopasowane do zegarków. Musiałbyś zobaczyć na żywo, źeby wiedzieć o czym piszę. Różnica jest widoczna tez np. na Nato - te z zestawu od Spidiego są naprawdę świetne.

Do tego dochodzą wysokiej jakości materiały - czego nie można powiedzieć np. w przypadku nowych pasków JLC czy Zenitha, gdzie starsze modele były zdecydowanie lepsze moim zdaniem.

Omega trzyma wysoki poziom jeśli chodzi o paski (gorzej jest z nowymi bransoletami).

Niestety nigdy nie miałem okazji zobaczyć luksusowego zegarka na żywo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MasterYoda pisał, że Omega sama potwierdzila, iż bransolety produkują w PRC. Cen moim zdaniem nie ma co komentować. Nawet jako miłośnicy zdajemy sobie sprawę, że pieniądze które płacimy za zagarki są absurdalne w kontekście użyteczności tego urządzenia. Ale dopóki są ludzie, którzy to robią, których na to stać interes się kręci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Orientuje się ktoś jaka jest cena hesalitu do Speedmastera?

55GBP plus szip.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się właśnie wydaje, że jak ktoś płaci to wymaga :D

Miałem na myśli, że nie zawracają sobie głowy takim detalem jak cena. Jakość jest na bardzo wysokim poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem na myśli, że nie zawracają sobie głowy takim detalem jak cena. Jakość jest na bardzo wysokim poziomie.

Aaa, no to się nie zrozumieliśmy :D Z tego co piszecie to Omega robi świetne paski, więc może i ta cena słuszna... Ale chyba nie za gumę, skóra jeszcze jako tako przejdzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55GBP plus szip.

Dziś nie pamiętam dobrze, ale ze 2 lata temu pytałem o hesalit i jestem przekonany, że była mowa o okolicach 200-300 zł.

Czyżby podrożały do 1k?

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś chce oryginał to taki kupuje i płaci ile życzy sobie producent. Jak nie pasuje cena, to kupuje pasek innego producenta w niższej cenie lub zamawia sobie pasek np u Filipa i ma to co chce w najwyższej jakości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Dziś nie pamiętam dobrze, ale ze 2 lata temu pytałem o hesalit i jestem przekonany, że była mowa o okolicach 200-300 zł.

Czyżby podrożały do 1k?

Nie, po 1kPLN/200GBP są szafiry. Przynajmniej po tyle sprzedaje CousinsUK, nie wiem czy cena w SC będzie większa/mniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy pytaniu i cene szkla w butiku jak odbieralem st padla kwote 1000zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to trochę taka dyskusja jak: dlaczego klocki hamulcowe do BMW kosztują 10x drożej niż do Dacii? Przecież i tu i tam działają i hamują?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to trochę taka dyskusja jak: dlaczego klocki hamulcowe do BMW kosztują 10x drożej niż do Dacii? Przecież i tu i tam działają i hamują?

To jest zawsze ta sama dyskusja, tylko fora się zmieniają... :)

Wielkie firmy zawsze będą dążyły do maksymalizacji zysku i dopóki jest popyt to cena jest dobra. A że mnie osobiście nie stać? Cóż... to mój problem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie nie chodzi o to czy kogoś stać czy nie, tylko czy ten towar jest wart takiej ceny. Moim zdaniem nie, ale do takiego zegarka nie wypada szukać zamiennika szkła. Co innego pasek, tutaj jest dużo większe pole manewru i wolę osobiście coś fajnego hand made niż drogi pospolity oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zawsze ta sama dyskusja, tylko fora się zmieniają... :)

Wielkie firmy zawsze będą dążyły do maksymalizacji zysku i dopóki jest popyt to cena jest dobra. A że mnie osobiście nie stać? Cóż... to mój problem. :)

Ale cały świat tak właśnie się kręci i wbrew pozorom wszystkim to odpowiada. Producentom i konsumentom. Niby takie same produkty ale rożne poziomy cenowe i różni producenci. A konsumentom właśnie tez o to chodzi aby płacąc za coś świadomie dużo więcej nie należeć do grupy (z całym szacunkiem dla tej akurat marki) jeżdżących na przykład "Dacia". Przespać się tez można w agroturystyce albo w Hiltonie. I tu i tam poduszkę masz pod głowa.... I takich przykładów można mnożyć - łącznie ze szkiełkiem za 1k z logo Omegi gdzie każdy się domyśla jaki był jego koszt produkcji gdzieś w Chinach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne zdjęcie ci wyszło :)

Wdzięczny model, to i zdjęcie dobre. ;)

@KRZYSIO z tym czy stać czy nie to żartobliwa parafraza pytania o cenę Rols Royce. Jeżeli się pytasz - to cię nie stać. :D

Po drugie: żaden towar luksusowy nie jest wart swojej ceny. Koszt wytworzenia to ułamek ceny końcowej, reszta to marketing, legenda i emocje. Jak wycenić emocje??? powtórzę jeszcze raz jeżeli popyt zadowala firmę, to cena jest OK.

Mimo że dla mnie nie jest :(  Ale kogo z SG to obchodzi...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi