Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Andrzej, gdzie Ty tu widzisz coś perłowego? To normalny stalowy zegarek ze srebrną tarczą ze szlifem słonecznym. Coś Ci sie w oczach na perłowo mieni;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok może to inna referencja niż myślałem widocznie AR daje efekt perłowej tarczy.

post-95931-0-70602800-1502004858_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, weź:) To przecież nie ten. Ten faktycznie jest damski. Ok, teraz mi pasuje do zdjeć powyżej;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Ok może to inna referencja niż myślałem widocznie AR daje efekt perłowej tarczy.

Macica perłowa dla prawdziwych MENSZCZYZN!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Co za bzdury:D Większych głupot nie czytałem. Oczywiście, ze jest moda na budziki na ręce, ale nigdzie nie ma definicji "męskości" zegarka:D

No, chyba ze ktoś ma kompleksy, to współczuje...

To napisz do Orisa, że pracują tam idioci skoro model 36mm skatalogowali jako damski. Może specjalnie dla Ciebie zmienią mu gender :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na GIGN Edition poluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzej, gdzie Ty tu widzisz coś perłowego? To normalny stalowy zegarek ze srebrną tarczą ze szlifem słonecznym. Coś Ci sie w oczach na perłowo mieni;)

Piotrek, ale lekki by był bo na pasku i pewnie wygodny. Heh. A tak na poważnie niech każdy nosi to co lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wygląda to wiem.Dlatego chce go mieć. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Ktoś wie za ile można kupić manufakturę Orisa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To napisz do Orisa, że pracują tam idioci skoro model 36mm skatalogowali jako damski. Może specjalnie dla Ciebie zmienią mu gender :D

Twoja logika poraża, argumenty też. Naprawdę myślisz ze jesteś jakimkolwiek autorytetem? Nie bądź śmieszny. Wszystko co w katalogu wyczytasz traktujesz jak prawdę objawioną? Pleciesz bzdury i tyle. Teraz sporo producentów czy sklepów opisuje zegarki poniżej 40 mm jako unisex lub damskie. I co to zmienia, poza opisem? Dla mnie nic, bo jeśli zegarek będzie mi sie podobał i mi pasował to go kupie i będę nosił. I nie jest to damski zegarek, tylko zegarek o rozmiarze 36 mm. I tak jest opisany na stronie Orisa. Zreszta mógłby być opisany nawet jako dziecięcy i będzie to bez znaczenia.Co chcesz udowodnić? Masz jakiś problem z tym ze kupiłem i noszę tego Aquisa?To już tylko Twój problem. Kompletnie nie rozumiem Twoich ataków, czy idiotycznych komentarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ocho,zaczyna się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, spokojnie z tym genderem, z tego, co wiem, zegarki - póki co - nie mają ani pierwszorzędnych, ani trzeciorzędnych cech płciowych, więc producent wypisuje różne "ladies" i "gents" przy specyfikacji jako ułatwienia dla sprzedawców, gdzie zegar wrzucić do katalogu lub jak ustawić w wyszukiwarce na stronie www. A kupujący ma prawo sobie założyć, co chce. Wczoraj na meczu widziałem ochroniarza, chłopa 2 metry, po siłowni, typ samiec alfa, ze złotym no namem z białą tarczą o średnicy ok. 35 mm (na złotej, delikatnej bransolecie). Nie miałem odwagi zapytać, czemu akurat to nosi (i do takiej roboty), mimo że sam mam 183cm i sporo ponad 80kg... ;)

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki to tak urosły ostatnimi czasy. Kiedyś zegarki były mniejsze. Czy to znaczy że mam do dziadka mówić "Ty babo".

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, spokojnie z tym genderem, z tego, co wiem, zegarki - póki co - nie mają ani pierwszorzędnych, ani trzeciorzędnych cech płciowych, więc producent wypisuje różne "ladies" i "gents" przy specyfikacji jako ułatwienia dla sprzedawców, gdzie zegar wrzucić do katalogu lub jak ustawić w wyszukiwarce na stronie www. A kupujący ma prawo sobie założyć, co chce. Wczoraj na meczu widziałem ochroniarza, chłopa 2 metry, po siłowni, typ samiec alfa, ze złotym no namem z białą tarczą o średnicy ok. 35 mm (na złotej, delikatnej bransolecie). Nie miałem odwagi zapytać, czemu akurat to nosi (i do takiej roboty), mimo że sam mam 183cm i sporo ponad 80kg... ;)

Leszku niektórym tego jak widać nie przetlumaczysz:)

No bo jak jest w katalogu napisane, to tak ma być i już:D

Powoli przemija moda na gigantomanię. Sporo firm ja przetrwało (Nomos, Rolex itp) cały czas produkujący zegarki w "damskich" rozmiarach na dzisiejsze standardy. Teraz powoli jest powrót do klasycznych niewielkich rozmiarów (np. Tudor BB 36) i bardzo dobrze.

Zegarki to tak urosły ostatnimi czasy. Kiedyś zegarki były mniejsze. Czy to znaczy że mam do dziadka mówić "Ty babo".

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dokładnie. Dawniej męski rozmiar zaczynał sie od 33 mm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wszystko można ale z tekstem do dziadka " Ty babo " to jest już przegięcie. Szacunek i jeszcze raz szacunek. Kiedyś był XX wiek teraz XXI wiek. Mniejsze gabaryty zegarków z tamtej epoki były i są  piękne i one nas fascynowały. Jednych do dzisiaj innych już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie od dawna już mówię,że tu nie chodzi o damski czy męski zegarek.Jest albo duży albo mały.A 36 mm to jest mały zegarek.Jak ktoś lubi i dobrze się czuje to nosi i cześć pieśni.Ja bym nie nosił bo czułbym się w nim źle.Tak jak w klapkach japonkach :D .Za żadne piniondze bym nie włożył.

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie orientuje, to łapę masz konkretna, wiec nic dziwnego:) 36 to raczej na nadgarstki max 18 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dlatego to mówię,że każdy przypasowuje model i rozmiar na własną rękę.I nie ma co bić piany- damski,męski,nijaki :D .Bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i w porządku:)Więc po co idiotyczne podśmiechujki, wklejanie fotek facetów w sukienkach itp? Nie można normalnie porozmawiać?

Ed: Na rozluźnienie zdjęcie Maldives robione suszarką;)

9018609_image.jpg

Edytowane przez P10TR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Twoja logika poraża, argumenty też. Naprawdę myślisz ze jesteś jakimkolwiek autorytetem? Nie bądź śmieszny. Wszystko co w katalogu wyczytasz traktujesz jak prawdę objawioną? Pleciesz bzdury i tyle. Teraz sporo producentów czy sklepów opisuje zegarki poniżej 40 mm jako unisex lub damskie. I co to zmienia, poza opisem? Dla mnie nic, bo jeśli zegarek będzie mi sie podobał i mi pasował to go kupie i będę nosił. I nie jest to damski zegarek, tylko zegarek o rozmiarze 36 mm. I tak jest opisany na stronie Orisa. Zreszta mógłby być opisany nawet jako dziecięcy i będzie to bez znaczenia.Co chcesz udowodnić? Masz jakiś problem z tym ze kupiłem i noszę tego Aquisa?To już tylko Twój problem. Kompletnie nie rozumiem Twoich ataków, czy idiotycznych komentarzy.

Jesteś w swych wywodach żałosny jak Najman w ringu. Nie wiem po co robisz osobiste wycieczki w moją stronę, ale widać inaczej nie umiesz odreagować swojej frustracji. Nigdzie nie napisałem, że jestem jakimkolwiek autorytetem, więc skończ za przeproszeniem pier**lić. I powtórzę...wali mnie co nosisz. Możesz sobie nawet nosić damskie stringi i malować usta szminką. To jest twoja prywatna sprawa. Ja tylko napisałem, że zegarek który masz jest katalogowo damskim i koniec, a Ty podejmujesz próbę zaklinania rzeczywistości i przeinaczania faktów. Na dodatek po raz kolejny podejmujesz próby obrażania mnie i deprecjonowania mojej wiedzy, a daleko Ci do niej jak z Ziemi do Neptuna. I na koniec Aquis 43mm jest jako męski, 40mm to unisex, a 36mm jest wersją damską.

Zatem jeszcze raz. Nie uważam, żeby rozmiar koperty 36mm był damski, bo są męskie zegarki w takim rozmiarze, ale Aquis 36mm jest zegarkiem damskim.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie zignorować kol. Jasha, bo powtarza się w kółko jak zdarta płyta, a ja temat wyczerpalem:) Po co się tak spinać? Więcej luzu kolego Jash;)

Wkleję tylko na podsumowanie fotki moich dwóch niezaprzeczalnie męskich Aquisow, 36 i 43 mm;P

9022231_image.jpg

9020289_image.jpg

Edytowane przez P10TR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi