Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat sklepatram prowadzę ja  z żona i gwarancja jest realizowana przez autoryzowane centrum serwisowe zagranicznego dystrybutora z którym współpracuje. Po prostu proces reklamacji musi przejsc przez nasze ręce. Plastikowa karta upoważnia do realizacji gwarancji w dowolnym centrum serwisowym oraz do rozszerzenia o 3 rok gwarancji.

Zresztą jakie to ma znaczenie przy mechanizmach sw200-1 i pochodnych , części są ogólnie dostępne i większość zegarmistrzów to  ogarnia.

zegarki.pl to sklep internetowy, który prowadzę ja ;)
a ten o który pyta Bartek....nie wiem skąd bierze ale zegarki ma nowe. Tyle że na stronie i na FB pisze że zegarki mają gwarancję producenta realizowana przez niego co jest nie prawda, bo od niedawna jak się nie ma do zegarka plastikowej karty OWA to się nie ma żadnej gwarancji Orisa a o trzecim dodatkowym roku gwarancji też można zapomnieć.
Oczywiście każdy ma swój portfel i sam decyduje. Zegarki są legit ale bez gwarancji firmy Oris.

Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka

Z tym sklepem się nie spotkałem, ale polecam stronę https://www.zegarki.pl/pl/outlet

Kupiłem tam swojego Frederique Constant i wszystko było ok (pełna gwarancja)

Są tam Aquisy za -30% ceny :D

Edytowane przez Wiktor_O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że myślałem. Jednak ostatecznie zdecydowałem się na 40 mm i nie żałuję (póki co) ;)

Poza tym w 36mm niestety nie ma tego koloru..

Piekny zegarek :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wiktorze - plastikowa biała karta gwarancyjna plus dostęp do aplikacji OWA to jedyne co daje gwarancję Orisa. Jeśli tego nie ma to nie ma gwarancji producenta.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Poza tym w 36mm niestety nie ma tego koloru..

Piekny zegarek :)

Dzięki  :)  Ano nie ma, ale za to jest piękna zieleń w kopercie z brązu  :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ujmę to tak , nie znam wszystkich umów handlowych dostępnych na rynku  , ale większość dystrybutorów danej marki  na dany kraj , ma obowiązek prowadzić centrum serwisowe. Zegarki od nas w przypadku usterki lądują w centrum serwisowym dystrybutora z którym współpracujemy. Tak jak pisałem wcześniej jeżeli chodzi o te mechanizmy sw200 nie ma to żadnego znaczenia , bo oryginalne nowe części przecież są dostępne od 7 zł  w góre w znanych hurtowniach angielskich , a pełen koszt serwisu takiego mechanizmu zaczyna się od 150 zł.

Prawda jest taka ,że bardzo rzadko zegarki zakupione w oficjalnej dystrybucji lądują na gwarancji na stole u producenta , większośc napraw i tak jest realizowana przez wewnętrzny serwis dystrybutora/sprzedawcy.

Najwięcej usterek powstaje przez upadek/udeżenie a tego przecież żadna gwarancja nie obejmuje :)

Najważniejsze ,że klient ma wybór i może wybrać "oficjalną gwarancję" i zapłacić wiecęj lub mieć nieoficjalną gwarancje  i zapłacić mniej. Ja osobiście zawsze wybieram drugą opcję  , wolę niższą cenę i wiecej gotówki w kieszeni - jestem wtedy mniej zależny od decyzji serwisu czy uwzględnią coś na gwarancji czy też nie.

Wiktorze - plastikowa biała karta gwarancyjna plus dostęp do aplikacji OWA to jedyne co daje gwarancję Orisa. Jeśli tego nie ma to nie ma gwarancji producenta.

Edytowane przez Wiktor_O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wszystkie naprawy są realizowane przez serwisy dystrybutora w danym kraju, czyli tak jak w Polsce przez nas. Tyle, że aby móc z takiego serwisu skorzystać zegarek musi pochodzić z legalnej dystrybucji, musi posiadać białą kartę gwarancyjną i być zarejestrowanym w aplikacji OWA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda sprzedaż oficjalna na paragon czy fvat jest legalna :) Dokładnie jest jak piszesz ,zegarek z autoryzowanej, oficjalnej  dystrybucji może być serwisowany w każdym centrum serwisowym bo znajduje się w centralnej bazie ,my jako sprzedawca nieautoryzowany/nieoficjalny odsyłamy do autoryzowanego serwisu dystrybutora  z którym współpracujemy . Dlatego piszemy ,że gwarancja jest realizowana za naszym pośrednictwem w autoryzowanym serwisie :)

Wszystkie naprawy są realizowane przez serwisy dystrybutora w danym kraju, czyli tak jak w Polsce przez nas. Tyle, że aby móc z takiego serwisu skorzystać zegarek musi pochodzić z legalnej dystrybucji, musi posiadać białą kartę gwarancyjną i być zarejestrowanym w aplikacji OWA.

Edytowane przez Wiktor_O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Użyłem złego słowa. Nie "legalna" a "oficjalna" dystrybucja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ok. Zatem obiecana sesja porównawcza Aquisa 39,5mm vs 43,5mm.

Na stole widać różnicę, na ręku mniej albo wcale. Nie wiem z czego to wynika, ale na żywo różnica jest kolosalna.

b786eecd1405b917a105df086a698fd6.jpg6d36b544a3fb80ca608f5bedc49ad4c0.jpgd0f5e09fe208bfa5995c1911b2f821d4.jpg6a76181ff02ef0aeaef5d8bdc7a2898b.jpg

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam którego byś wybrał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nadgarstkach różnica ze zdjęć minimalna, wręcz niezauważalna.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO, na pierwszym zdjęciu nadgarstkowym różnica jest jednak zauważalna... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stole widać różnicę, na ręku mniej albo wcale. Nie wiem z czego to wynika, ale na żywo różnica jest kolosalna.

Na żywo na ręku też :)

Dzięki za spotkanie.

IMO, na pierwszym zdjęciu nadgarstkowym różnica jest jednak zauważalna... 

Różnica jest spora i faktycznie dopiero na żywo ją widać. Mi nie przypadł do gustu ani mniejszy, ani większy, choć 43,5 jeszcze jakoś wygląda na ręku, ale to gruby zegar.

Zielony w reklamach gazetowych robi wielkie wrażenie.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Sam którego byś wybrał?

43,5mm bez mrugnięcia okiem.

Na żywo na ręku też :)

Dzięki za spotkanie.

Różnica jest spora i faktycznie dopiero na żywo ją widać. Mi nie przypadł do gustu ani mniejszy, ani większy, choć 43,5 jeszcze jakoś wygląda na ręku, ale to gruby zegar.

Zielony w reklamach gazetowych robi wielkie wrażenie.

Dzięki Tomku również za spotkanie. Kolega odwiedził mnie dziś i mierzył obie wersje i zdanie na temat 39,5mm mamy jak widać takie samo, jeśli chodzi o odczucia "na żywo" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Limitka 250 sztuk. Tarcza fajna...1c78ec072f470a316236cd160cca3f8d.jpg80fd4d39c5dcbb3fc176105712e9e531.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

A wymiary?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciach Jasha lepiej się 43,5 prezentuje na nadgarstku. Ginie jakoś jego rozmiar :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A wymiary?

Najlepsze 90-60-90 :D

Koperta 40mm ale teraz widzę, że chyba tylko do kupienia w sklepie magazynu Revolution.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za fotografie. Na pierwszym zdjęciu widać dużą różnicę. W ciemno brałbym 39.5mm, jeszcze bardziej zadowoliłbym się wersją 38mm ;)  gdyby taka była dostępna. . Większy jednak problem miałbym z wyborem między matowym wykończeniem, a błyszczącym.

Poniżej ciekawe porównanie małego Orisa z Seiko. Tej wersji Aquisa jeszcze nie widziałem na żadnym wideo-czarny błyszczący bezel, czarna tarcza ze szlifem słonecznym, polerowane zewnętrzne ogniwa bransolety. Mniej krzykliwa kolorystyka od promowanej niebieskiej tarczy.

Edytowane przez streszo88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We wszystkich wersjach Aquisa jest do wyboru wykończenie matowe lub polerowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We wszystkich wersjach Aquisa jest do wyboru wykończenie matowe lub polerowane?

Z tego co zauważyłem to model czarny występuje z wykończeniem matowym lub polerowanym. Natomiast wszystkie inne wersje kolorystyczne tylko polerowane-niebieskie, zielony...  Mówię o nowych modelach z "odchudzoną" kopertą tj. od 2017r.

Edytowane przez streszo88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest :)

Z tego co zauważyłem to model czarny występuje z wykończeniem matowym lub polerowanym. Natomiast wszystkie inne wersje kolorystyczne tylko polerowane-niebieskie, zielony...  Mówię o nowych modelach z "odchudzoną" kopertą tj. od 2017r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki koledze @fidelio dołączam do klubu ;)e870e7ae211bc047ffdebc9cb13a4c6e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi