Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Nowe gacie ;)

Ładnie mu :)

To już chyba nie orisowa tasiemka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Miał ktoś z Was ten model?

Jestem ciekaw jak się zachowuje ta luma w porównaniu to zwykłej białej.

95e15d54b8a05ea86815204a5ae4c09a31bf7b8a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od prawie 4 lat mam ten model. Jest świetny. Tylko, że noszę go tylko na gumie. Ostatnio na pomarańczowej od modelu z czarną kopertą.

Nie porównywałem do białej bezpośrednio. Ale przy innych wypada przyzwoicie. W półmroku jest biała, co daje dość ciekawy efekt w porównaniu z zielonymi.

Po oczach nie daje, jak seiko,ale nie ma się czego bać. Za to pomarańczowe indeksy otoczone srebrnymi ramkami na żywo wymiatają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ładnie mu :)

To już chyba nie orisowa tasiemka?

Nie, NATO z Cheapestnatostraps

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Pomarańczowa luma jest wizualnie najładniejsza ale swieci najsłabiej

Edytowane przez Jash
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny,tylko z małą sekundą.Luma słabiutka.

Panowie dostanę gdzieś w normalnych pieniądzach pomarańczową gumę do Orisa 7609?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Dawno mnie tu nie było 

q9XG0Po.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, co myślicie? Zegarek w stylu "kocham lub nienawidzę" .. ja to sam nie wiem, ale... podoba mi się. Będzie też do niego pasować bransoleta z bico, ale nie mierzyłem bo zastanawiam się jeszcze czy zostawić czy odesłać...

rzR8nVq.jpg

M3KIvJW.jpg

rMr5nvB.jpg

MK81t1D.jpg

HUQPiXm.jpg

BAHqc51.jpg

oMIYasG.jpg

Mówią na niego "honey" ze względu na kolor tarczy. Limitka dla czasopism rake i revolution z tegorocznego basel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Jednak go kupiłeś krejzolu?! :P

Zegarek wygląda zjawiskowo, ale obawiam się że to magia Twoich zdjęć B) chyba że się mylę... ;)

Mimo wszystko to fajna pozycja w kolekcji, nie dość że fajna 65tka to jeszcze dość rzadka limiracja.

Gratuluję! Bo wiem że miałeś dylemat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak go kupiłeś krejzolu?! :P

Zegarek wygląda zjawiskowo, ale obawiam się że to magia Twoich zdjęć B) chyba że się mylę... ;)

Mimo wszystko to fajna pozycja w kolekcji, nie dość że fajna 65tka to jeszcze dość rzadka limiracja.

Gratuluję! Bo wiem że miałeś dylemat :)

To prawda mam wrażenie, że na fotkach lepiej, ale z bico jest tak samo:p tutaj jednak dużo bardziej zmienia się charakter w zależności od światła jakie pada na tarczę, jutro zobaczę w pełnym słońcu jak to się ma. Nie wiem czy do końca mi leży ten bezel z brązu w nim, ale jak na planowane noszenie z bransoletą z bico, to powinno być ok... Trochę brakuje mi czasem tego, że logo oris nie jest ciemniejsze - trochę się mdła ta tarcza robi... Zegarek mam i zapłaciłem, ale jestem umówiony na bezzwrotny koszt i w sumie kiedy tam chcę... Dlatego byłem ciekaw waszej opinii - tym bardziej dzięki za garść spostrzeżeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, co myślicie? Zegarek w stylu "kocham lub nienawidzę" .. ja to sam nie wiem, ale... podoba mi się. Będzie też do niego pasować bransoleta z bico, ale nie mierzyłem bo zastanawiam się jeszcze czy zostawić czy odesłać...

Mówią na niego "honey" ze względu na kolor tarczy. Limitka dla czasopism rake i revolution z tegorocznego basel

Interesujący, ale wydaje mi się, że to zegarek typu szybko-się-znudzę. Na żywo różnica w lumie między wskazówkami a indeksami jest też tak wyraźna?

Na bransolecie to już za dużo miodu w miodzie  :D 

18-Oris-Revolution-Diver-Sixty-Five.jpg

Twoje zdjęcia jak zawsze mega kuszące ;)

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesujący, ale wydaje mi się, że to zegarek typu szybko-się-znudzę. Na żywo różnica w lumie między wskazówkami a indeksami jest też tak wyraźna?

Na bransolecie to już za dużo miodu w miodzie :D

Twoje zdjęcia jak zawsze mega kuszące ;)

Luma różni się faktycznie ale jest dokładnie tak samo jak w Bico, inny odcień na wskazówkach i bezelu niż na indeksach... Nie wiem czy tak ma każda 65tka z "postarzaną" lumą, ale chyba taki urok. Jedno pewne, w nocy się odznacza wyraźne gdy świeci.

Chciałem żeby to był taki letni zegarek.. co więcej wymyśliłem sobie żeby sobie budować kolekcję (nie wiem po uj, taka fanaberia) 65tek w rozmiarze 40, bo mega mi estetyka i właśnie wielkość podeszły... Dam sobie trochę czasu, ale chętnie poczytam jakie macie zdanie

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie wiem jak na żywo, ale na zdjęciach honey wyglada genialnie. Moim zdaniem to nie jest zegarek który szybko się znudzi, bo to nie jest zegarek na codzień do noszenia. Na codzień on leży w pudełku i gdy już pod koniec tygodnia wszystkie twoje czarne i niebieskie zegarki zaczynaja wiać nuda, otwierasz miodowe pudełko i świat znowu staje się piękniejszy.

Gratulacje. Tez swego czasu myślałem o zbudowaniu kolekcji opartej o 2-3 wersje 65 ale doszedłem do wniosku ze to bez sensu.

Na te chwile marzy mi się 65 w kopercie 38mm.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez swego czasu myślałem o zbudowaniu kolekcji opartej o 2-3 wersje 65 ale doszedłem do wniosku ze to bez sensu.

Na te chwile marzy mi się 65 w kopercie 38mm.

Ja jeszcze się łudzę że takie zbieractwo może być fajne :D ale nie ukrywam że moje hobby krąży wokół fotek też zegarków i mnie bardzo podchodzą 65tki, chociaż ciężko się z tymi szkiełkami pracuje, zbierają mnóstwo refleksów.

Dzięki za komentarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze się łudzę że takie zbieractwo może być fajne :D ale nie ukrywam że moje hobby krąży wokół fotek też zegarków i mnie bardzo podchodzą 65tki, chociaż ciężko się z tymi szkiełkami pracuje, zbierają mnóstwo refleksów.

Dzięki za komentarz

Zbieractwo to ładniejsza nazwa na hoarding, a to już jednostka chorobowa ;) Prawie każdy z nas ma to w bardziej lub mniej zaawansowanym stadium, ale jak jeszcze sobie uświadamiasz, to może sam dojdziesz do lekarza... Potem już będą musieli Cię zawieźć :P

Swoją drogą: nie jest już trochę tak, Marku, że kupujesz pod kątem tego, co będzie się dobrze fotografowało?...

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marku, że kupujesz pod kątem tego, co będzie się dobrze fotografowało?...

Haha, az tak to nie choć mogło to tak zabrzmieć.

Ale tak swoją drogą to najlepsze na fotkach są zegarki co mają szkła akrylowe, hesalitowe.. zwał jak zwał. Te wypukłe szafirowe to koszmar - takie właśnie w stylu orisa BCPD czy też 65. Z kolei wypukle szafiry jak tudorze czy speedmasterze to wychodzą ok. Te high domed to mnóstwo zbierają odblasków a ich na fotkach nie lubię - tych niekontrolowanych znaczy się

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając, że sam model średnio mi podchodzi to kolor tej tarczy nie kojarzy mi się z żadnym miodem, a starym tapczanem :D Ja bym nie zostawił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luma różni się faktycznie ale jest dokładnie tak samo jak w Bico, inny odcień na wskazówkach i bezelu niż na indeksach... Nie wiem czy tak ma każda 65tka z "postarzaną" lumą, ale chyba taki urok. Jedno pewne, w nocy się odznacza wyraźne gdy świeci.

Głównie z tego powodu straciłem zainteresowanie srebrną wersją :wacko:

oris-divers-sixty-five-silver-dial-autom

IMG_3531.JPG

Moim zdaniem to nie jest zegarek który szybko się znudzi, bo to nie jest zegarek na codzień do noszenia. Na codzień on leży w pudełku i gdy już pod koniec tygodnia wszystkie twoje czarne i niebieskie zegarki zaczynaja wiać nuda, otwierasz miodowe pudełko i świat znowu staje się piękniejszy.

... i po jakimś czasie uświadamiasz sobie, że za rzadko go zakładasz i większość czasu leży w pudełku :D Wtedy ponownie nadchodzi pora na remanent ;)

Pomijając, że sam model średnio mi podchodzi to kolor tej tarczy nie kojarzy mi się z żadnym miodem, a starym tapczanem :D Ja bym nie zostawił.

Ooo właśnie :D Kolor starego tapczanu :lol:

tapczan-sofa-kanapa-retro-vintage-prl-ko

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem jeszcze, że przypomina oblizaną z czekolady delicję i to bardziej do niego pasuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Marek nie słuchaj ich, oni tak z zazdrości ;):P

Albo....

Zagraj w zielone (chociaż wiem, że u Ciebie zielony to tylko Ball)

5Xuy4xJ.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam miłe wspomnienia z pomarańczową kanapą/ szezlągiem :-)

A ten zegar fajny ale trudny - tak naprawdę z tych zestawów dobrze wygląda tylko z czarno -pomarańczowym NATO. ( w pozostałych za dużo pomarańczowego a bransa w ogóle nie do pary ) Nie wiem o co chodzi z tą inną lumą na wskazówkach i indeksach ale mój tego nie ma. I ma ładniejszy indeks na „ 12” ;-)

post-55792-0-12289500-1561531738_thumb.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek nie słuchaj ich, oni tak z zazdrości ;):P

Albo....

Zagraj w zielone (chociaż wiem, że u Ciebie zielony to tylko Ball)

jak tak dalej będzie to zagram na pewno ale w zieleńca z linii 65

Ja tam mam miłe wspomnienia z pomarańczową kanapą/ szezlągiem :-)

A ten zegar fajny ale trudny - tak naprawdę z tych zestawów dobrze wygląda tylko z czarno -pomarańczowym NATO. ( w pozostałych za dużo pomarańczowego a bransa w ogóle nie do pary ) Nie wiem o co chodzi z tą inną lumą na wskazówkach i indeksach ale mój tego nie ma. I ma ładniejszy indeks na „ 12” ;-)

mi na  żywo chyba najlepiej podzedł na czarnym nato i widzę spory potencjał na czarnej gumie (nie mam ale widziałem na sieci).

Co do różnicy w lumie to Brashear też ją ma.

Widać tendencję do tego, że indeksy są ciemniejsze niż wskazówki (nie tak jak na tym srebrnym co zapodał dodge66 - bo tam to faktycznie jakaś masakra na fotce).

W każdym razie w trakcie codziennego noszenia jest to niezauważalne wg mnie, ale w nocy wyraźnie kolory się różnią, ale wtedy ten kolor inny jest też na bezelu - nie wiem czy oni mają taki zamiar, by to odróżnić czy im nie wychodzi.

eQ4cxTC.jpg

MnqSbll.jpg

tutaj jeszcze jakieś lumiaste z sieci:

8rnttSV.jpg

sjsEGep.jpg

zOMJYS3.jpg

a wracając do mojej PRLowskiej tarczy to zmierza w stronę aby pozostać:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi