Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, powiedzcie mi jak to jest z Oris Divers Small Second, Date orange, ref. 01 743 7609 8454-07 4 24 34EB, widzę na zdjęciach wersję z falą i bez. Na stronie Orisa, jest tylko z falą. Wyjaśni mi ktoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Witam, powiedzcie mi jak to jest z Oris Divers Small Second, Date orange, ref. 01 743 7609 8454-07 4 24 34EB, widzę na zdjęciach wersję z falą i bez. Na stronie Orisa, jest tylko z falą. Wyjaśni mi ktoś.

Gdzie widziałeś wersje bez fal? Ten model ma tarczę falowaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie widziałeś wersje bez fal? Ten model ma tarczę falowaną.

na tych zdjęciach, nie widzę fali, no chyba że to ułomność aparatu, plus "obwódka wskazówek" ma różny kolor.

post-82945-0-40677900-1436994290.jpg

post-82945-0-35854900-1436994297.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak im zdjęcie wyszło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Która wersja jest waszym zdaniem lepsza - czarna czy niebieska?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarna jest bardziej uniwersalna, ale to niebieska ma to coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ta wersja niebieskiego jest mega nudna, a odcień średni. W czarnej są pomarńczowe indeksy i wskazówki. Tarcza żyje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam szukalem czarnej ale niestety ciezko, przyznam ze w UK nigdzie nie znalazlem  , wiec kupilem niebieska, ale przyznaje ze kolor tarczy mogli by poprawic bo jest bardziej granatowy niz niebieski, ale i tak zegar jest swietny moim zdaniem, tylko troche duzy i ciezki ale ja tak lubie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No szkoda że nikt nie może nic powiedzieć o Big Crown Timerze :(

No, ale co chcesz wiedzieć to Ci napiszę. Jeśli na forum nikt nie ma to co mają Ci napisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuje mnie nie tyle werk co jakość koperty i tarczy oraz powłoki na kopercie? Pytania może banalne lecz dla początkującego ( dopiero 1 automat) pasjonata istotne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jak nie będziesz rzucał, nic się jej nie stanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję że podzieliłeś się ze mną tak szeroką wiedzą. Wezmę ją do serca i nie będę rzucał zegarkiem. Dziękuję !

Edytowane przez Brzoza2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzoza2, nie obruszaj się. Jakiej chciałeś odpowiedzi? Mechanizm, jak mechanizm. Nic poza tym to napisał Jash nie trzeba dodawać. Normalny, przy standardowym serwisowaniu bezproblemowy. I w sumie tyle :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jan to tylko podziękowanie godne odpowiedzi. Pytałem bo liczyłem na takie jakiś przyjacielskie doradzenie. Werk mnie nie interesuje bo w tym przedziale cenowym dzieł sztuki nie ma. Zaś co do jakości kopert i tarcz wiemy że jest różnie nawet w tej samej marce. I nie trzeba mieć danego zegarka by o nim coś wiedzieć. Na zegarek jestem prawie zdecydowany i raczej szukałem potwierdzenia że jest wart zainteresowania. Będę więc musiał gdzieś go obejrzeć i dotknąć nim kupię. Pozdrawiam wszystkich i życzę więcej wyrozumiałości dla takich jak ja :)

Edytowane przez Brzoza2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też kilka razy pytałem o mojego Orisa i żadnej odpowiedzi poza jedną nt mechanizmu nie dostałem. może koledzy po prostu nie wiedza, nie znają się trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Brzoza2. Myślę, że dobrze wybrałeś i po zobaczeniu zegarka na żywo, nie rozczarujesz się. Ja nie miałem z nim styczności, ale prawie każdy Oris, którego miałem w ręku był wart swojej ceny.

@cafedelmar. Jeśli chodzi o same odpowiedzi, to niestety nie z każdym modelem forumowicze mieli styczność. Więc pretensje, że nie dostało się odpowiedzi są chyba trochę nie na miejscu. Przykładowo, mój Oris to model, który pewnie 99% osób czytających ten wątek się nie podoba. Ale jakoś nie płaczę z tego powodu. Bądźmy mężczyznami :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jan dzięki bardzo. To teraz pozostaje mi dozbierać jeszcze trochę i myśle że po wakacjach będę miał się czym chwalić :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cafedelmar. Jeśli chodzi o same odpowiedzi, to niestety nie z każdym modelem forumowicze mieli styczność. Więc pretensje, że nie dostało się odpowiedzi są chyba trochę nie na miejscu. Przykładowo, mój Oris to model, który pewnie 99% osób czytających ten wątek się nie podoba. Ale jakoś nie płaczę z tego powodu. Bądźmy mężczyznami :)

ależ ja nie płaczę ani się nie skarżę... ja lekko ironizowałem. rozumiem, że nie każdy model jest popularny. i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dziękuję że podzieliłeś się ze mną tak szeroką wiedzą. Wezmę ją do serca i nie będę rzucał zegarkiem. Dziękuję !

Czego oczekiwałeś, że zadzwonię do wszystkich klientów, którzy mają ten model i zapytam?

Jeśli chodzi o powłoki w Orisach, nigdy nie przyjąłem na to reklamacji, co nie znaczy, że nic się nie dzieje. A z fusów nie umiem wróżyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotka na dzisiaj, Oris jest wszędzie, pozdrawiam z Los Angeles:)

cb03d2e33bd993cfa76efc27dc819b16.jpg

Edytowane przez roback1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi