Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od niedawna jestem posiadaczem damskiej cymy. Zegarek sprawny chyba oryginalny pasek z tego jak ja go oceniam. Chciałem się dowiedziec co o nim sądzicie ;> czy to jakiś okaz ?  Na mechanizmie jest napisane REF.836, ile ma lat ;> 

post-65207-0-79200000-1379429512_thumb.jpg

post-65207-0-22825200-1379429518_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pokaże space gema, dostałem rano (wylicytowany w niedziele - chwała sprzedawcy za fajny zegar I szybka wysyłkę), popołudniu sie przytuliłem:)

Zakres prac:

koperta - delikatnie szlif I poler ale tak aby zachować kanty bo fajna była

nowy stary pasek

nowe szkło - specjalne do diverów z 60 tych - grube jak diabli zbrojone

werk za jakiś tydzień bo zawaliłem znajomego robotą

efekty pozniżej

pozdr:)

wszystkie dzisiejsze foty https://plus.google.com/photos/106035974052912308915/albums/5924667108395825457?authkey=CMmM74Gir--ZjgE

IMGP7780.JPGIMGP7781.JPG

IMGP7779.JPG

IMGP7794.JPG

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjęcia

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Cyma_836

Ten Twoj mechanizm to ubozsza wersja tego pokazywanego u Ranffta, ale i tak to piekny mechanizm, stare werki Cymy byly bardzo dobrze wykonczone.

Zwazywszy na brak systemu p-wstrzasowego stawialbym najpozniej na lata 1940-te, mozliwe, ze 1930-te.

Edytowane przez zbyszke

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cytochrom

Gratuluję, nie tylko super stan, ale i design z charakterem.

Edytowane przez zasadas

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Cyma_836

Ten Twoj mechanizm to ubozsza wersja tego pokazywanego u Ranffta, ale i tak to piekny mechanizm, stare werki Cymy byly bardzo dobrze wykonczone.

Zwazywszy na brak systemu p-wstrzasowego stawialbym najpozniej na lata 1940-te, mozliwe, ze 1930-te.

Hymm uboższa czyli ;> Ja tam za wiele sie nie znam i mało wiem o niej. Szkoda ze damska :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna Dosia za rozsądne pieniądze. Jednak zegarki z lat 70. mają to "coś" :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dziekuję :) ja bardzo lubie projekty z 70 tych - przed kryzysem widac ten straszny luz w formie - to absolutny szczyt :) jesli chodzi o projekty I ich różnorodność (zegarki funkcyjne przemyslane pod kątem zastosowania) - potem niestety wielki upadek branży ale nawet w tej dosi ergonomia profilu koperty robi wrażenie. U mnie celem na ten rok jest Hamilton space odyseey - ale w ładnym stanie (leciało coś ale tarcza była nie do uratowania a malowanka to nie to samo).

Od jakiegoś czasu 50 I 60 te wydają mi się nudne :)

pozdrAWIAM I jescze raz dzieki

Rafal

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dośki jak kobietki, muszą mieć to coś :)

Ta jak widać jest urodziwą kobietką i nie dziwota, iż Rafał toczył o nią tak zacięty bój.

Cholera! Warta grzechu ;)

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis do mnie przyjechal, dawno mi sie tak morda nie cieszyla, straszne malenstwo ale przeokrutnie piekne, ciezko oddac kolor tarczy mieni sie tak jak blue ray od orienta. 

Powaznie zastanawiam sie czy go dawac kobiecie (byl kupiony z ta mysla) czy nie schowac do pudelka.

a5964m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki. Jak tam z rezerwą chodu? Gdy go rozpakowałeś mam nadzieję, że wciąż chodził? :)

Doxa jest wyczepista. Koperta jak w Seiko 6309 ;)

Edytowane przez buczo85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zegarek chodzi dalej w tej chwili ma +24s, pamietasz ile mial jak go ustawiales?

A ta Doxa tez super, chyba zaczne czesciej zagladac do tego dzialu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie pamiętam. Musisz sam zbadać dokładność chodu.

Zaglądaj, vintage to jest moc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dziekuję :) ja bardzo lubie projekty z 70 tych - przed kryzysem widac ten straszny luz w formie - to absolutny szczyt :) jesli chodzi o projekty I ich różnorodność (zegarki funkcyjne przemyslane pod kątem zastosowania) - potem niestety wielki upadek branży ale nawet w tej dosi ergonomia profilu koperty robi wrażenie. U mnie celem na ten rok jest Hamilton space odyseey - ale w ładnym stanie (leciało coś ale tarcza była nie do uratowania a malowanka to nie to samo).

Od jakiegoś czasu 50 I 60 te wydają mi się nudne :)

pozdrAWIAM I jescze raz dzieki

Rafal

Słusznie prawisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nawiązując do lat 70-tych :)

Wreszcie po tygodniu wędrówek po Europie absolutny top technologii kamertonowej - Omega cal 1255 - Speedsonic.

Powiem tak - tego nie da się z niczym porównać. Zdjęcia są marne, ale coś chciałem wrzucić na już. Właściwie, to chyba będę musiał zrobić filmik pokazujący jak przepięknie sekunda chronografu płynie po tarczy i jak zupełnie płynnie przechodzą kolejne minuty. Data jest w porządku, tylko już zaczęła się zmieniać :)
Pomimo rozmiaru na mojej małej łapie leży świetnie a to oznacza, że na bazarek niebawem trafi tissot tissonic :)

No to żeby nie przedłużać:

cgcw.jpg

ye60.jpg

vh2i.jpg

hguc.jpg
Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Tomek-zaszalaleś :) ,nie zaśniesz chyba..... :D

Wygląda doskonale....tylko ten datownik ,jeden by nie wystarczył? ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podwójny datownik jest najlepszy - wiesz człowiek się robi coraz starszy, czasem trzeba sobie pomóc z przypomnieniem czy już dziś sobota i czy trzeba się kąpać ;)

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam Beckera nakręcam w sobotę[chodzi tydzień]-jak przestaje bić to wiem że kąpiel.....razem z głową o zgrozo :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega przezacna, ale zastanów się dwa razy, czy tego Tissota puszczać, bo z tego co pamiętam zegarek też jest nieziemski. Potem będziesz żałował ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, Tomasz :)

Coraz większej chęci nabieram na jakiegoś kamertona - może nie takiego, jak Twój, bo to zdaje się trochę kosztuje, a jest na prąd, ale jednak coś buczącego....

Może tego Tissota od Ciebie odkupię? Zdaje się, że to taki ładny w tonacji blue ;)

Edytowane przez chronofil

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czy można czymś takim się chwalić?  :)

Przecież w porównaniu z innymi pięknotkami to stary "strucel"  :(

ale jest, jeszcze dycha i będzie  :P

post-63153-0-53209900-1379632397_thumb.jpg

post-63153-0-52681200-1379632423_thumb.jpg

post-63153-0-88351900-1379632443_thumb.jpg

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pallasik klimatyczny!!! Gratuluje

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi