emikras 1 #3476 Napisano 17 Września 2013 Witam, od niedawna jestem posiadaczem damskiej cymy. Zegarek sprawny chyba oryginalny pasek z tego jak ja go oceniam. Chciałem się dowiedziec co o nim sądzicie ;> czy to jakiś okaz ? Na mechanizmie jest napisane REF.836, ile ma lat ;> 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emikras 1 #3477 Napisano 17 Września 2013 zdjecia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emikras 1 #3478 Napisano 17 Września 2013 zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #3479 Napisano 17 Września 2013 No to pokaże space gema, dostałem rano (wylicytowany w niedziele - chwała sprzedawcy za fajny zegar I szybka wysyłkę), popołudniu sie przytuliłem:)Zakres prac:koperta - delikatnie szlif I poler ale tak aby zachować kanty bo fajna byłanowy stary paseknowe szkło - specjalne do diverów z 60 tych - grube jak diabli zbrojone werk za jakiś tydzień bo zawaliłem znajomego robotąefekty pozniżejpozdr:) wszystkie dzisiejsze foty https://plus.google.com/photos/106035974052912308915/albums/5924667108395825457?authkey=CMmM74Gir--ZjgE 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #3480 Napisano 17 Września 2013 (edytowane) zdjęcia http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Cyma_836 Ten Twoj mechanizm to ubozsza wersja tego pokazywanego u Ranffta, ale i tak to piekny mechanizm, stare werki Cymy byly bardzo dobrze wykonczone. Zwazywszy na brak systemu p-wstrzasowego stawialbym najpozniej na lata 1940-te, mozliwe, ze 1930-te. Edytowane 17 Września 2013 przez zbyszke 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #3481 Napisano 17 Września 2013 (edytowane) @cytochromGratuluję, nie tylko super stan, ale i design z charakterem. Edytowane 17 Września 2013 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emikras 1 #3482 Napisano 17 Września 2013 http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Cyma_836 Ten Twoj mechanizm to ubozsza wersja tego pokazywanego u Ranffta, ale i tak to piekny mechanizm, stare werki Cymy byly bardzo dobrze wykonczone. Zwazywszy na brak systemu p-wstrzasowego stawialbym najpozniej na lata 1940-te, mozliwe, ze 1930-te. Hymm uboższa czyli ;> Ja tam za wiele sie nie znam i mało wiem o niej. Szkoda ze damska 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6283 #3483 Napisano 17 Września 2013 Bardzo fajna Dosia za rozsądne pieniądze. Jednak zegarki z lat 70. mają to "coś" 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #3484 Napisano 17 Września 2013 Panowie dziekuję ja bardzo lubie projekty z 70 tych - przed kryzysem widac ten straszny luz w formie - to absolutny szczyt jesli chodzi o projekty I ich różnorodność (zegarki funkcyjne przemyslane pod kątem zastosowania) - potem niestety wielki upadek branży ale nawet w tej dosi ergonomia profilu koperty robi wrażenie. U mnie celem na ten rok jest Hamilton space odyseey - ale w ładnym stanie (leciało coś ale tarcza była nie do uratowania a malowanka to nie to samo).Od jakiegoś czasu 50 I 60 te wydają mi się nudne pozdrAWIAM I jescze raz dziekiRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3485 Napisano 17 Września 2013 Dośki jak kobietki, muszą mieć to coś Ta jak widać jest urodziwą kobietką i nie dziwota, iż Rafał toczył o nią tak zacięty bój.Cholera! Warta grzechu 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3486 Napisano 19 Września 2013 Dzis do mnie przyjechal, dawno mi sie tak morda nie cieszyla, straszne malenstwo ale przeokrutnie piekne, ciezko oddac kolor tarczy mieni sie tak jak blue ray od orienta. Powaznie zastanawiam sie czy go dawac kobiecie (byl kupiony z ta mysla) czy nie schowac do pudelka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1910 #3487 Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Gratki. Jak tam z rezerwą chodu? Gdy go rozpakowałeś mam nadzieję, że wciąż chodził? Doxa jest wyczepista. Koperta jak w Seiko 6309 Edytowane 19 Września 2013 przez buczo85 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3488 Napisano 19 Września 2013 Tak zegarek chodzi dalej w tej chwili ma +24s, pamietasz ile mial jak go ustawiales? A ta Doxa tez super, chyba zaczne czesciej zagladac do tego dzialu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1910 #3489 Napisano 19 Września 2013 Hmm nie pamiętam. Musisz sam zbadać dokładność chodu.Zaglądaj, vintage to jest moc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3490 Napisano 19 Września 2013 Panowie dziekuję ja bardzo lubie projekty z 70 tych - przed kryzysem widac ten straszny luz w formie - to absolutny szczyt jesli chodzi o projekty I ich różnorodność (zegarki funkcyjne przemyslane pod kątem zastosowania) - potem niestety wielki upadek branży ale nawet w tej dosi ergonomia profilu koperty robi wrażenie. U mnie celem na ten rok jest Hamilton space odyseey - ale w ładnym stanie (leciało coś ale tarcza była nie do uratowania a malowanka to nie to samo).Od jakiegoś czasu 50 I 60 te wydają mi się nudne pozdrAWIAM I jescze raz dziekiRafal Słusznie prawisz 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3491 Napisano 19 Września 2013 No to nawiązując do lat 70-tych Wreszcie po tygodniu wędrówek po Europie absolutny top technologii kamertonowej - Omega cal 1255 - Speedsonic.Powiem tak - tego nie da się z niczym porównać. Zdjęcia są marne, ale coś chciałem wrzucić na już. Właściwie, to chyba będę musiał zrobić filmik pokazujący jak przepięknie sekunda chronografu płynie po tarczy i jak zupełnie płynnie przechodzą kolejne minuty. Data jest w porządku, tylko już zaczęła się zmieniać Pomimo rozmiaru na mojej małej łapie leży świetnie a to oznacza, że na bazarek niebawem trafi tissot tissonic No to żeby nie przedłużać:Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3492 Napisano 19 Września 2013 No Tomek-zaszalaleś ,nie zaśniesz chyba..... Wygląda doskonale....tylko ten datownik ,jeden by nie wystarczył? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3493 Napisano 19 Września 2013 Podwójny datownik jest najlepszy - wiesz człowiek się robi coraz starszy, czasem trzeba sobie pomóc z przypomnieniem czy już dziś sobota i czy trzeba się kąpać 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3494 Napisano 19 Września 2013 Ja tam Beckera nakręcam w sobotę[chodzi tydzień]-jak przestaje bić to wiem że kąpiel.....razem z głową o zgrozo 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1910 #3495 Napisano 19 Września 2013 Piękna Omesia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3496 Napisano 19 Września 2013 Omega przezacna, ale zastanów się dwa razy, czy tego Tissota puszczać, bo z tego co pamiętam zegarek też jest nieziemski. Potem będziesz żałował . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3497 Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Gratulacje, Tomasz Coraz większej chęci nabieram na jakiegoś kamertona - może nie takiego, jak Twój, bo to zdaje się trochę kosztuje, a jest na prąd, ale jednak coś buczącego....Może tego Tissota od Ciebie odkupię? Zdaje się, że to taki ładny w tonacji blue Edytowane 19 Września 2013 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3498 Napisano 19 Września 2013 To czy można czymś takim się chwalić? Przecież w porównaniu z innymi pięknotkami to stary "strucel" ale jest, jeszcze dycha i będzie 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3499 Napisano 20 Września 2013 Całkiem przyjemny ten Pallas:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #3500 Napisano 20 Września 2013 Pallasik klimatyczny!!! Gratuluje 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach