primabaleron 1175 #4426 Napisano 3 Lutego 2014 Bogactwo!Który valjoux w środku? Pokaż serducho.PzdrVJ 72 sygnowane Enicar oczywiście. Nie otworzę, bo nawet Pan Z. chyba klucz musiał dorobić, by werk przeserwisować 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #4427 Napisano 3 Lutego 2014 Piękny zegarek - gratuluję i zazdroszczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #4428 Napisano 3 Lutego 2014 Piękny ten enicar Gratuluję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4429 Napisano 3 Lutego 2014 Sherpa jak to Sherpa - klasa. Choć wolę szerpy-dajwery i po cichu o takowym zegarku marzę, to to chrono też świetne. Gratulacje! I przez ten zacny zegarek z zegarkowego topu nikt nie zwrócił uwagi na przyjemnego Ingersolla (z zegarkowych małokamyczkowych nizin) . Bardzo miły trupek, całkiem fajnie zachowany. Jeśli Ci się go uda, Walter, doprowadzić do stanu używalności, to wklej koniecznie foty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6348 #4430 Napisano 3 Lutego 2014 I przez ten zacny zegarek z zegarkowego topu nikt nie zwrócił uwagi na przyjemnego Ingersolla (z zegarkowych małokamyczkowych nizin) . Bardzo miły trupek, całkiem fajnie zachowany. Jeśli Ci się go uda, Walter, doprowadzić do stanu używalności, to wklej koniecznie foty. Dzięki, taki mam zamiar I oczywiście wrzucę zdjęcia, jeśli ktoś się podejmie ożywienia trupka 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robcyk 0 #4431 Napisano 3 Lutego 2014 primabaleron zacna manufaktura a stan zachowania NIEWIARYGODNIE SUPER! Szczere gratulacje, aż miło popatrzeć ! Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4432 Napisano 4 Lutego 2014 @Walter_87 Przyznaj się, tą poduszkę dołożyli Ci przy wymianie gazowego piecyka w łazience, gdyż wypadła z komina zabunkrowana przez poprzedniego właściciela, chroniącego dobytek przed "domiarem" w US. Rychtuj ją koniecznie, bo urocza! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #4433 Napisano 4 Lutego 2014 No w końcu... Następna Sherpa. Tym razem chrono Teraz tylko ubranko. Jakie? Nawiązując do rozmowy z wątku o zegarku na ręku, jednak wiedziałeś, co będzie następne w kolejce. Bardzo ładny, choć kompresory dużo ładniejsze. Gratuluję! 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lexxus 64 #4434 Napisano 4 Lutego 2014 Witajcie , pochwalę się Omegą , co prawda kupiłem ją już 3 miesiące temu , ale była w spa i dziś wróciła , czeka ją jeszcze przegląd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #4435 Napisano 4 Lutego 2014 Witajcie , pochwalę się Omegą , co prawda kupiłem ją już 3 miesiące temu , ale była w spa i dziś wróciła , czeka ją jeszcze przegląd Czy mi się wydaje że napisy pod znaczkiem omegi są pod pewnym kątem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4436 Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) ja w takich kopertach widziałem do tej pory tylko Geneve Stingray...ale pewnie po referencji można się będzie dowiedzieć coś więcej co to za model ciekawy jestem czy w środku cal 1481/1480? http://forums.watchuseek.com/f20/omega-cal-1480-1481-forgotten-movement-740850.html Edytowane 4 Lutego 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #4437 Napisano 4 Lutego 2014 Sherpa jak to Sherpa - klasa. Choć wolę szerpy-dajwery i po cichu o takowym zegarku marzę, to to chrono też świetne. Gratulacje! I przez ten zacny zegarek z zegarkowego topu nikt nie zwrócił uwagi na przyjemnego Ingersolla (z zegarkowych małokamyczkowych nizin) . Bardzo miły trupek, całkiem fajnie zachowany. Jeśli Ci się go uda, Walter, doprowadzić do stanu używalności, to wklej koniecznie foty. BTW trupków 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4438 Napisano 4 Lutego 2014 On ma ołówkiem "poprawione" subtarczki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lexxus 64 #4439 Napisano 4 Lutego 2014 Czy mi się wydaje że napisy pod znaczkiem omegi są pod pewnym kątem ?Wydaje mi się że Ci się wydaje Znaczek jest chromowany więc odbija otoczenie jak lustro i to może sprawić takie wrażenie , na żywo - jest prosto:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1929 #4440 Napisano 4 Lutego 2014 Ładna Oriosa wpadła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #4441 Napisano 4 Lutego 2014 Bardzo ładny-gratuluję Jego design podobny jest do tego hutnika 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #4442 Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Primabaleron gratulacje Enicar pierwsza klasa wklej teraz zdjęcie rodzinne !!!! U mnie skromnie Cymka z okolic lat 70-tych na oryginalnym meshu z sygnowanym zapięciem ......w środku Eta, ogólnie mam wrażenie, że dość rzadko spotykany egzemplarz ,choć w ostatnim czasie chyba raczej jest to duży zbieg okoliczności sprzedały się dwie identyczne ,ciężko nawet zdjęcia jakieś w sieci wygrzebać na temat prezentowanego modelu zegarka. Koperta zrobiona na lustro ale z racji wieku chyba tak jest lepiej, dekielek nie polerowany zachowany idealnie, wymiary standardowe około 36mm szerokości bez koronki ..ogólnie stan oryginalny o bardzo ciekawej tarczy ,wzornictwie, sprawiającym w zależności od natężenia światła czy kącie jego padania wrażenie wielobarwności tzn. że kropeczki na tarczy raz wydają się być jasno błękitne a raz szare lub ciemno szare. Pod ostrym kątem srebrna tarcza dominuje nad wzorem. Edytowane 4 Lutego 2014 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #4443 Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) @staryTo ten egzemplarz z aukcji, nawet próbowałem się wbić w licytację ?Ładna sztuka, co ciekawe czekam na ......identyczną, zobaczymy w jakim będzie stanie.Pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2014 przez grig1970 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4444 Napisano 4 Lutego 2014 No! Cyma zacna, dawno mi się tak zegarek nie spodobał. Dobrze, że nie zaglądam ostatnio na serwisy aukcyjne, bo bym pewnie walczył . Tarcza nieziemska, no i ten paseczek/bransa idealnie pasuje. Gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #4445 Napisano 5 Lutego 2014 Cymes Cyma 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #4446 Napisano 5 Lutego 2014 primabaleron, Świetna jest ta Sherpa! Wielkie gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #4447 Napisano 5 Lutego 2014 Stary, Gratuluje ! Piękny okaz, jak byś chciał się go pozbyć to wiesz do kogo uderzyć ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #4448 Napisano 5 Lutego 2014 Mi tez dawno sie tak zegarek nie spodobał grig to ten , ja myślałem ze kupiłem go okazyjnie ale ty kupiłeś jeszcze lepiej widziałem twoja tez będzie ładna !!!!! naprawdę sie nie rozczarowalem . Jak to mój jeden kolega powiedzial tarcza jest Magiczna. 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #4449 Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Mi tez dawno sie tak zegarek nie spodobał grig to ten , ja myślałem ze kupiłem go okazyjnie ale ty kupiłeś jeszcze lepiej widziałem twoja tez będzie ładna !!!!! naprawdę sie nie rozczarowalem . Jak to mój jeden kolega powiedzial tarcza jest Magiczna.Właśnie dzisiaj dostałem ta cymę, faktycznie piękna tarcza i świetny mesh, trochę trzeba zainwestować w kopertę i wymienić porysowane szkiełko, zastanawiam się tylko czy płaszczyzny koperty zrobic w lustrze czy satynowe jak oryginał? Edytowane 5 Lutego 2014 przez grig1970 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #4450 Napisano 6 Lutego 2014 Ja zawsze wolę w oryginale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach