sneer 147 #5401 Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Ale tak od razu...?ja myślałem ze tak co dwa dni..żeby potem nie było ze te wszystkie zegarki to niby my... dziś może ponurkujmy... Vulcain Nautique Btw podanie od Marka wciąż nie wpłynęło Edytowane 5 Czerwca 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #5402 Napisano 5 Czerwca 2014 Nie mogę wyjść z ciągu zakupowego… niech mnie ktoś przede mną obroni! Właśnie dotarła: Jaki tu pasek? Nie chcę nato, nie chcę gumy. 19mm. Pozdrawiam, Chyba nie muszę mówić że fantastyczny? Co do paska - może jednak spróbuj z nato, ale skórzanym? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 375 #5403 Napisano 5 Czerwca 2014 Tomek .... to ja już ze swoją poczekam do weekendu Dawaj , bo mnie rajtuzy już dwa dni swędzą . 7= "dżedaj lub fjatmaster" - nie chce mi się pisać po zulusku .A taka 120-tka przeszła mi niedawno koło nosa - z europy Ci ona???Jak tak to pogibłem w bratobójczym ogniu. Friendly Fire - cy cóś.Gratki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #5404 Napisano 5 Czerwca 2014 Wreszcie Panowie tu coś wrzucą : http://zegarkiclub.pl/forum/topic/80309-pokazcie-swoje-divery-vintage/ Bo Wasze zegarki pięknie go ozdobią Gratulacje ! 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #5405 Napisano 6 Czerwca 2014 W sumie nabytek nie nowy, ale nowo ukończony. Projekt “unitra warel” uważam za zakończony. Bransoleta taka, jaka ma być. W sumie wygląda jak buchnięta wprost z nadgarstka Hermaszewskiego Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #5406 Napisano 6 Czerwca 2014 W sumie nabytek nie nowy, ale nowo ukończony. Projekt “unitra warel” uważam za zakończony. Bransoleta taka, jaka ma być. W sumie wygląda jak buchnięta wprost z nadgarstka Hermaszewskiego Pozdrawiam, Spacewatch Jak masz się bronić przed samym sobą jak takie sikory przygarniasz ... Też bym się skusił Bony, dolary, bony..... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #5407 Napisano 6 Czerwca 2014 To teraz Spacewatch na jednym nadgarstku, Moonwatch na drugim, a reszta w klapy marynarki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #5408 Napisano 6 Czerwca 2014 No chłopaki toście się obkupili ...fantastyczne Pejter Wulkan w ,Omega 120 też wypasiona!!!! , ten zakup jeszcze przede mną. Wasyl pamiętaj o mnie . Ja w zeszłym tygodniu ustrzeliłem w Szwecji taką ładniutką sztukę i muszę wam powiedzieć ,że jak nigdy nie miałem kwarca to ta Omega przypadła mi do gustu i to bardzo mocno. Kolorystyka ,dużo stali, masywna bransoleta, stan zachowania i oryginalność przemówiły do mnie w całej okazałości. Wiem,że nie do każdego przemawia stylistyka z tego okresu ale oceńcie sami 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5409 Napisano 6 Czerwca 2014 Stylistyka przemawia do mnie, oj przemawia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5119 #5410 Napisano 8 Czerwca 2014 Delbana z mechanizmem automatycznym Felsa 1560. Choć flagowym mechanizmem automatycznym Delban był Bidynator czyli Felsa 690, to 1560 był o wiele rzadziej stosowanym, a dzisiaj spotykanym. W bardzo fajnym stanie z oryginalna sygnowaną koronką, a po założeniu jasnego paska znajdzie swoje miejsce na nadgarstku, tej ładniejszej połówki 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #5411 Napisano 10 Czerwca 2014 Ładna tarcza. graty 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 242 #5412 Napisano 10 Czerwca 2014 Piękna sztuka, jeszcze w takiej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZlg 27 #5413 Napisano 10 Czerwca 2014 Ładna tarcza. gratyMały OT. Jeszcze troche i nie bedzie miejsca na txt, bo sygnatura taka długa 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6531 #5414 Napisano 12 Czerwca 2014 (edytowane) W końcu dotarła do mnie taka oto Provita. Od razu wskoczyła na niebieściuchny pasek. Ciekawym rozwiązaniem jest wewnętrzna lupka nad datownikiem. Obstawiam połowę lat 70. Werk czyściutki jak nówka, tylko nie wiem, cóż to dokładnie jest. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5415 Napisano 12 Czerwca 2014 W środku FHF 96. Ładne indeksy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6531 #5416 Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki za naprowadzenie! Sprawdziłem, że jest to dokładniej FHF 96-4N z ok. 1975 roku. Właśnie te indeksy głównie mnie urzekły 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nim Odues 16 #5417 Napisano 13 Czerwca 2014 Ja w zeszłym tygodniu ustrzeliłem w Szwecji taką ładniutką sztukę i muszę wam powiedzieć ,że jak nigdy nie miałem kwarca to ta Omega przypadła mi do gustu i to bardzo mocno. Ślyczna jezd :-)Może niektórym nie przypada takie wzornictwo do gustu, ale tutaj znajdziesz prędzej wielu takich którzy zaczną od razu pytać czy odstąpisz cudo ;-D Wasyl - widzę że nie tylko na ilość, ale i na jakość idziesz, tu coś Hermaszewskiemu ściągasz, tam przypadkiem trzy wskazówki, strach pytać co dalej ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5418 Napisano 13 Czerwca 2014 Walterze, Znalazłem takie cuś, to luknij. http://www.mikrolisk.de/show.php?site=280#sucheMarker 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6531 #5419 Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki! Firmę znam, bo to już moja druga Provita. Pierwszą dostałem jako dzieciak od mojego taty (kupiona w połowie lat 80.) i niestety nie potrafiłem jej uszanować, w związku z czym odrobinę ucierpiała... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5420 Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Jak chyba każdy! Jednakże stalówa pikado! Firma chyba dostarczała cykacze farmaceutomi dla tego "Vita". Edytowane 13 Czerwca 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaValOl 0 #5421 Napisano 13 Czerwca 2014 No i moje nabytki może nie takie ostatnie, ale teraz czekają na swoją kolejkę na stojak Delbanka - nie mogłem sobie odmówić - tak gliszowana tarcza robi na mnie wrażenie Doxa - nie widziałem jeszcze takiej, dwa kolory tarczy dwa kolory koperty ... nie wiem czy ring to nikiel + ale środek (zew) koperty jest złocony Zastanawiam się jakie lata ta DOXA ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 34 #5422 Napisano 13 Czerwca 2014 Doxa bardzo fajna, choć nie wiem czy wskazówki są oryginalne... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #5423 Napisano 13 Czerwca 2014 Wskazówki jakieś takie Poljotowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5119 #5424 Napisano 13 Czerwca 2014 Bardzo ładnie utrzymana Delbana, poza koronką, która prawdopodobnie jest wymieniona. Mam taką, ale nie w tak idealnym stanie tarczy. Wrzuć ją do wątku o Delbanach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5425 Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki za naprowadzenie! Sprawdziłem, że jest to dokładniej FHF 96-4N z ok. 1975 roku. Właśnie te indeksy głównie mnie urzekły Moim zdaniem zdaniem to chyba FHF-ST 96-4, chociaż poważniejsze różnice między 96-4 a 96-4N pojawiłyby się dopiero po zdjęciu tarczy.Ale co tam: te werki w większości przypadków były sygnowane pod balansem, wystarczy zerknąć. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach