sibuna86 2 #6051 Napisano 15 Września 2014 Moje trzy srebrne Omegi Chronograf Cadran Brevete S.G.D.G. z emaliowanymi pięknymi tarczami =) ...Coś wspaniałego i... w moim klimacie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #6052 Napisano 15 Września 2014 Łomegi przeczochrały mnie po panelach Pierwszy raz takie cudawianki widzę A Kinzle chyba masz malutki nadgarstek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #6053 Napisano 15 Września 2014 To pryszcz,ale wyobraź sobie go z pudłem na głowie..... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #6054 Napisano 15 Września 2014 Omegi w zestawie bardzo trudne do przebicia . Moje gratulacje . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #6055 Napisano 15 Września 2014 i jeszcze zdjęcia wnętrza Przepiękne Omegi - gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6056 Napisano 15 Września 2014 Cudowne Omegi, gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #6057 Napisano 15 Września 2014 Witam ponownie! Byłem u zegarmistrza ze swoim staruszkiem.W necie znalazłem podobny sprzęt:http://www.cogsandpieces.com/pocketwatch927.html Tylko w moim zegareczku nie ma mechanizmu.Może pomożecie co z tym fantem można zrobić. Bardzo chciałbym dać mu drugie życie, tym bardziej, że wygląda na to, że pochodzi sprzed 1750 roku. Czy ktoś z Was się na tym zna?Czy to może być ten mechanizm??: http://www.ebay.de/itm/Altes-Uhrwerk-Bahnhofsuhrwerk-Station-Clockwork-J-W-Benson-London-/261318247656?pt=Mobiliar_Interieur&hash=item3cd7c804e8 Bardzo proszę o pomoc. Zrobię fotki jak zrobię lepsze.. Pozdrawiam!. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #6058 Napisano 15 Września 2014 witam nowy nabytek jeszcze przed poprawkami lagonada może ktoś z was wie coś więcej o tej marce ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6059 Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Witam ponownie! Byłem u zegarmistrza ze swoim staruszkiem.W necie znalazłem podobny sprzęt:http://www.cogsandpieces.com/pocketwatch927.html Tylko w moim zegareczku nie ma mechanizmu.Może pomożecie co z tym fantem można zrobić. Bardzo chciałbym dać mu drugie życie, tym bardziej, że wygląda na to, że pochodzi sprzed 1750 roku. Czy ktoś z Was się na tym zna?Czy to może być ten mechanizm??: http://www.ebay.de/itm/Altes-Uhrwerk-Bahnhofsuhrwerk-Station-Clockwork-J-W-Benson-London-/261318247656?pt=Mobiliar_Interieur&hash=item3cd7c804e8 Bardzo proszę o pomoc. Zrobię fotki jak zrobię lepsze.. Pozdrawiam!.Nie bardzo rozumiem, ten zegarek, który pokazujesz to tzw. "oignon". Na zdjęciach z Azerbejdżanu był mechanizm, a teraz go nie ma? Ten zegar z aukcji to spory (14cm) mechanizm do zegara ściennego. Tu piszą, że do dworcowego, co być może... Edytowane 15 Września 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #6060 Napisano 15 Września 2014 Witam ponownie! Byłem u zegarmistrza ze swoim staruszkiem.W necie znalazłem podobny sprzęt:http://www.cogsandpieces.com/pocketwatch927.html Tylko w moim zegareczku nie ma mechanizmu.Może pomożecie co z tym fantem można zrobić. Bardzo chciałbym dać mu drugie życie, tym bardziej, że wygląda na to, że pochodzi sprzed 1750 roku. Czy ktoś z Was się na tym zna?Czy to może być ten mechanizm??: http://www.ebay.de/itm/Altes-Uhrwerk-Bahnhofsuhrwerk-Station-Clockwork-J-W-Benson-London-/261318247656?pt=Mobiliar_Interieur&hash=item3cd7c804e8 Bardzo proszę o pomoc. Zrobię fotki jak zrobię lepsze.. Pozdrawiam!.Przecież to mechanizm z jakiegoś kominkowego zegara - jest wielki i grubyTwój to zegarek kieszonkowy szpindlowy raczej nie znajdziesz pasującego na podmianke tak żeby przełożyc tylko to nierealneale pamiętam że wklejałeś zdjęcia i mechanizm był - to czemu szukasz ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #6061 Napisano 15 Września 2014 Bo zagramistrz pewnie powiedział:Paaaaanie tego się nie da naprawić niech pan szuka innego mechanizmu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #6062 Napisano 15 Września 2014 (edytowane) podeślę foto co w nim jest. Wygląda na to, że zegarmistrz ma rację. Zegarmistrz powiedział, że pierwszy raz coś takiego widzi :-) Edytowane 15 Września 2014 przez battrek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #6063 Napisano 15 Września 2014 (edytowane) .. Edytowane 15 Września 2014 przez adam4002 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6064 Napisano 15 Września 2014 To ja już nic nie wiem.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #6065 Napisano 15 Września 2014 I ja też...? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #6066 Napisano 15 Września 2014 No to wklejam wszystko co mam...Napiszcie proszę z jakich on jest właściwie lat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #6067 Napisano 15 Września 2014 Amba Fatima był mechanizm i go nima może zegarmistrz zapierdyknął se go 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #6068 Napisano 15 Września 2014 nastepne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #6069 Napisano 15 Września 2014 Dodam, że wszystko jest w fajnym stanie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #6070 Napisano 15 Września 2014 No i skąd teraz taki mechanizm? :-(Może ktoś ma pomysła? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6071 Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Więc co wiemy:1. Werk jest.2 Jest stary - około roku 1750. 3. Zegarek chyba angielski. 4. Nie warto go wymieniać, naprawdę. 5. Słyszałem, że są w Szwajcarii specjalistyczne firmy, zajmujące się renowacją i naprawą rzadkich oraz starych mechanizmów, ale więcej na ten temat nic Ci nie powiem. Może koledzy coś dodadzą Edytowane 15 Września 2014 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #6072 Napisano 15 Września 2014 Jest obudowa (koperta ) jest tarcza i główne części mechanizmu z tego co widac są spore braki - nie wiem czy uda sie odbudować mechanizm tego zegarka - może - ale jaki będzie tego koszt ??? czy to się wogóle opłaca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #6073 Napisano 15 Września 2014 Czy to się opłaca? To wyzwanie!!! nie mam nic w domu z ok. 1750 roku :-) a jeśli zacznie cykaćbędę przeszczęśliwy. Może polecicie kogoś kto się na tym dobrze zna. Z tego co oglądałem w necieto są zwykle te same mechanizmy. Może coś się uda odzyskać, a coś dorobić.Tyle, że ja się na tym nie znam... i tu jest problem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #6074 Napisano 15 Września 2014 Zegarek piekny i niespotykany. Jeśli nie ma problemu finansowego to faktycznie warto w niego włożyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sibuna86 2 #6075 Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Czy to się opłaca? To wyzwanie!!!Dokładnie tak! Nie raz słyszałem dokładnie to samo ("czy to się opłaca?") od innych- co prawda w branży old-timerów samochodowych i wiem, że nie można się poddawać. Frajda z odnowy niesamowita:) Warto-bez dwóch zdań. Edytowane 15 Września 2014 przez sibuna86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach