Gość #7751 Napisano 2 Kwietnia 2015 Pewnie że kasa się jej przyda - a z zegarkiem co zrobisz?Paweł, no to Ci się udało. :D Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #7752 Napisano 2 Kwietnia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #7753 Napisano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Pewnie że kasa się jej przyda - a z zegarkiem co zrobisz?Dobre Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Dar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matraf 0 #7754 Napisano 2 Kwietnia 2015 Hehe, zegarek niewiele droższy był.. Moneta tak dla porównania jakie to maleństwo.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7755 Napisano 2 Kwietnia 2015 A ja coś takiego teściowej chce sprezentować... Myślicie, że się spodoba?Ty masz się spodobać? :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matraf 0 #7756 Napisano 2 Kwietnia 2015 Tylko będzie musiała mamusia codziennie nakręcić... Tak jak dawniej... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #7757 Napisano 2 Kwietnia 2015 Teściowa stwierdzi, że stary zegarek jej sprezentowałeś. Kiepsko to widzę. Lepiej kup nowy w biedrze, byle folie i pudło było. Do tego likierek jajeczny, i masz plusa Kolego. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #7758 Napisano 2 Kwietnia 2015 @TajtekANCER fajny, ale Lanco też niczego sobie i rozmiar imponujący. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7759 Napisano 3 Kwietnia 2015 1964 rok?A jakieś źródło informacji Marku do tej daty ? 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7760 Napisano 3 Kwietnia 2015 A ja coś takiego teściowej chce sprezentować... Myślicie, że się spodoba?fajny zegarek. kobiety tylko wolą teraz czasomierze duże. więc zalezy, czy nadąża za modą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7761 Napisano 3 Kwietnia 2015 Kolejny zegarek kupiony w secie z innymi, ale tym razem to zegarek kieszonkowy, oczywiście proszę znawców tematu o więcej informacji. Zegarek jest po pełnym serwisie, założona nowa sprężyna, wyczyszczona koperta i dewizka, udało się zreanimować pacjenta 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #7762 Napisano 3 Kwietnia 2015 Wczoraj zdjęcie grupowe było średniej jakości więc dziś tylko parka Co do teściowej to kiedyś moja była świadkiem jak nabywałem jakiś zegar - fakt ten został krótko podsumowany stwierdzeniem że jest to drogie hobby. Teściowe nie zawsze lubią się z vintydżami 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7763 Napisano 3 Kwietnia 2015 Kolejny zegarek kupiony w secie z innymi, ale tym razem to zegarek kieszonkowy, oczywiście proszę znawców tematu o więcej informacji. Zegarek jest po pełnym serwisie, założona nowa sprężyna, wyczyszczona koperta i dewizka, udało się zreanimować pacjenta Rzecz w sumie typowa. Normalny cylinderek, z tych tańszych, pewnie z początku XX wieku (można podejrzewać 1900-1915). Przydały by się lepsze foty wnętrza pierwszego dekla i ewentualnie frontowej części kominka. Jeśli tam jest punca z głuszcem, to mamy tu srebro.Mechanizm cylindrowy, chyba jednokamieniowy, pin-set (z dodatkowym przyciskiem do nastawu). Prawdopodobnie ebusz od firmy FHF, wersja mocno budżetowa. Sygnatura MF w owalu może wskazywać na produkcję firmy Mathey & Perrin z Tramelan, ale nie nazwałbym tego absolutnie pewną informacją.Koperta ładna, chociaż trochę powycierana, mechanizm w środku taki se, chociaż mogło być gorzej. Niezły stan zachowania całości. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7764 Napisano 3 Kwietnia 2015 I to się nazywa merytoryczna odpowiedź, dzięki Narfas.Od wewnętrznej strony dekla jest oznaczenie 0,800 w prostokącie, po za tym nr 186810 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7765 Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) 0,800 to próba srebra, a po prawej masz tam głuszca - szwajcarską puncę probierczą. Nie mam pojęcia co to jest to w środku trójkąta złożonego z próby, głuszca i numeru, nie widać zbyt wyraźnie.Werk wygląda lepiej niż na poprzednich fotach, no i wygląda na to że ma więcej niż 1 kamień łożyskowy. pozdrawiamNarfas Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7766 Napisano 3 Kwietnia 2015 A jakieś źródło informacji Marku do tej daty ?Miałem model z 1965 roku o minimalnie wyższym numerze..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7767 Napisano 3 Kwietnia 2015 0,800 to próba srebra, a po prawej masz tam głuszca - szwajcarską puncę probierczą. Nie mam pojęcia co to jest to w środku trójkąta złożonego z próby, głuszca i numeru, nie widać zbyt wyraźnie.Werk wygląda lepiej niż na poprzednich fotach, no i wygląda na to że ma więcej niż 1 kamień łożyskowy. pozdrawiamNarfas Akurat w środku dekla nic nie ma tylko odbicie odbicie graweru Cylinder Remontoir 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #7768 Napisano 4 Kwietnia 2015 Trochę się robiło, ale na Święta zdążyło 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #7769 Napisano 4 Kwietnia 2015 Super "to" wygląda, coś więcej o nim? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #7770 Napisano 4 Kwietnia 2015 O modelu to więcej Wasyl napisał kiedyś:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/71824-heuer-monza-150501/?hl=monza Mój "prawie" NOS jest 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #7771 Napisano 4 Kwietnia 2015 Super. Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #7772 Napisano 4 Kwietnia 2015 Heuer miodzio Gratulejszyn. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kłaliciak 2 #7773 Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Kolegów:) Pora na mój pierwszy post w tym dziale. Od siebie dorzucę Longinesa 1588, cal. 6952 kupionego na bazarku jakiś czas Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez kłaliciak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #7774 Napisano 4 Kwietnia 2015 O modelu to więcej Wasyl napisał kiedyś:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/71824-heuer-monza-150501/?hl=monza Mój "prawie" NOS jest Dzięki, jakoś nie mogłem skojarzyć, gdzie go widziałem. Gratuluję nabytku. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domino 0 #7775 Napisano 4 Kwietnia 2015 zajefajny ten Heuer 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach