Paweł Bury. 5729 #9226 Napisano 8 Grudnia 2015 O Longinesie napisałeś i wiesz w zasadzie wszystko jeszcze tylko datowanie mniej więcej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9227 Napisano 8 Grudnia 2015 Do Longinesa wystarczy napisać email z prośbą o wyciąg z archiwów i za dwa dni dostaniesz wszelkie możliwe informacje o tym zegarku., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #9228 Napisano 9 Grudnia 2015 Dziękuję Panowie za naprowadzenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
don-venditore 18 #9229 Napisano 9 Grudnia 2015 http://www.vintagewatchresources.com/year_identifier.php wpisz numer seryjny powinno podać szacunkowy rok produkcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #9230 Napisano 9 Grudnia 2015 Bardzo dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom1303 7 #9231 Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Revue Sport wyczyszczony i naoliwiony. Sprawilem mu tez nowe szkielko... Edytowane 11 Grudnia 2015 przez tom1303 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9232 Napisano 11 Grudnia 2015 Pikna sztuczka! Jakie to ma wymiary?Bo pewnikiem, jak naparstek. Jak na oliwiony,to i do dupci można siębez bólu dostać? Co byśmy zobaczyli tego "chrabonszcza"co w niej bzyka. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom1303 7 #9233 Napisano 11 Grudnia 2015 Pikna sztuczkaJakie to ma wymiary?Bo pewnikiem, jak naparstek. Jak na oliwiony,to i do dupci można siębez bólu dostać? Co byśmy zobaczyli tego "chrabonszcza"co w niej bzyka. he, he.ta dupcia... nasmarowany w odpowiednich miejscach u zegarmistrza - brzmi chyba lepiej. zdjecie mechanizmu dodalem. srednica ok. 28 mm bez koronki. pasek 16 mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #9234 Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) trochę nowych trochę starych ebel automat, longines cal. 23ZS,omega,longines conquest automatic kiedyś o nie zadbam :)wszystkie oczywiście na chodzie co do reszty ..... Edytowane 11 Grudnia 2015 przez adam4002 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom1303 7 #9235 Napisano 12 Grudnia 2015 same rarytasy ! gratulacje, chetnie zobaczyl bym zdjecia jakies wieksze kazdego z osobna oczywiscie, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoxx2006 39 #9236 Napisano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Witam,dziś wpadła taka mała kieszonka, Francuski LIP . Z tego co mówił sprzedający pochodzi zapewne z lat 20-30. Chciałbym Szanownych Kolegów prosić o pomoc w weryfikacji tych informacji. Może ktoś dysponuje linkiem, gdzie można by poczytać coś więcej na temat marki LIP, jej historii itp. Edytowane 12 Grudnia 2015 przez spoxx2006 0 Kupię: ---. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9237 Napisano 12 Grudnia 2015 Dla mnie rewelacja A tutaj garść wiadomości - francuskie źródła są najlepsze: http://www.lip.fr/fr/histoire/ https://fr.wikipedia.org/wiki/Lip http://www.lip-blog.com/lip_b/histoire/une-histoire-exceptionnelle/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #9238 Napisano 12 Grudnia 2015 Piękna a tak ostatnio się zarzekałeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoxx2006 39 #9239 Napisano 12 Grudnia 2015 Piękna a tak ostatnio się zarzekałeś Wiem, wiem . Może to będzie początek nowej drogi . 0 Kupię: ---. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #9240 Napisano 13 Grudnia 2015 Może i nie jest to nic z gatunku rarytasów jakie pokazujecie - gratki dla wszystkich - może nic specjalnego, ale mnie strasznie cieszy bo wyciągnąłem go dzisiaj na deszczu i praktycznie z błota Miałem zamiar wykorzystać go na części, ale po szybkim SPA, serducho zaczęło mu pracować rytmicznie, a i wizualnie okazał się jako taki W środku siedzi FEF 380 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #9241 Napisano 13 Grudnia 2015 Też chciałbym sobie w takim błotku pogrzebać. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9242 Napisano 13 Grudnia 2015 Wiem ,że teraz jest najgorszy czas na zakupy zegarkowe ,ale nie byłem w stanie się powstrzymać., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #9243 Napisano 13 Grudnia 2015 Przepiękny UN. Breguetowskie cyfry, śliczny werk.Gratulacje nabytku! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9244 Napisano 13 Grudnia 2015 Nardin w gun-metalu to ciekawostka szczególna - no i ten chronograf... Bardzo lubię czarna stal ze złotymi wstawkami - super Zadbaj o wskazówki, bo korozja nierychliwa, ale swoje robi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #9245 Napisano 13 Grudnia 2015 Miazga d..y . Ucho , koronka , ramka i zawias są złote? Napisz kilka słów o werku.Gratulacje .Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #9246 Napisano 13 Grudnia 2015 Mayor jak już coś tu pokazuje to w temacie jest pozamiatane na długo długo! Genialny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9247 Napisano 13 Grudnia 2015 A dopiero co zjadłem! I dziwią się okoliczne mi białogłowy,że pizdnąłem w klawiaturęjak drzwiami o futrynę! Toć szlag może człowieka trafić!@mayor jak bym zszedłbył,to wiedz iż mi pomogłeś!!! Brzydki! Jak kwit na węgiel!Kto to takie coś kupuje? i gdzie? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9248 Napisano 13 Grudnia 2015 Zawias,uszko i rant są złocone - naprawdę cudo nabytek i jaka firma - wcale Ci go nie zazdroszczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9249 Napisano 13 Grudnia 2015 Dzięki koledzy za dobre słowo.,Rzeczywiście zegar jest przepiękny zdjęcia nie oddają nawet 10% jego urody.,Koperta jest wykonana z oksydowanego gunmetalu,ale drobne dodatki(ucho,ramka lunety,koronka ,przycisk chrono,zawiaska i zaczep do otwierania koperty) są ze złota .,UN był w tych czasach prestiżowym brandem a prestiż zobowiązuje nawet w typowo użytkowym zegarku.,Tarcza jest dwukolorowa w większości ma srebrny kolor,ale sub-tarczki są pomalowane w kolorze ivory .,Do tego mechanizm jest ozdobiony pasami.,Mechanizm w tym zegarku to UN 19"'C.C w niektórych źródłach 6 C.C zwany tez +54714(od numeru patentu) produkowany w latach 1911-1966.,Przez 55 lat produkcji powstało 4903 sztuki w rożnych wersjach :C.C.R split second.,chronometr z mikro-regulatorem i wersja uproszczona bez regulatora.ok.300 sztuk było certyfikowane przez obserwatorium ,a także spora partia została zakupiona przez Kintaro Hattori Tokeiten i po usunięciu oryginalnych oznaczeń i numerów Ulysse Nardin, pan Hattori zaprezentował cysorzowi pierwszy samodzielnie skonstruowany japoński chronograf SEIKOSHA. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9250 Napisano 13 Grudnia 2015 ... no i fajnie... Grunt to wiedzieć co się ma - dzięki,że się tym podzieliłeś! Do kieszonkowych daj go jeszcze! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach