adam4002 14 #9376 Napisano 6 Stycznia 2016 nowy nabytek rzadki Ernest Borel Monaco automatic compresor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9377 Napisano 6 Stycznia 2016 Super zegarki koledzy pokazujecie ,.Gratulacje.,U mnie dzisiaj tylko zwykła kieszonkowa CYMA w wersji dla brytyjskich jednostek pancernych z czasów WW 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #9378 Napisano 6 Stycznia 2016 Pochwalę się także tutaj: 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9379 Napisano 6 Stycznia 2016 Śliczna, kiedyś może i mi taka się trafi. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9380 Napisano 6 Stycznia 2016 Borel ciekawy ale wygląda jak by go przewiało Mayor prosimy coś więcej o tej cymie bo na razie to kapsel tylko widać Omega Constelation pie-pan to już klasa nawet wśród omeg - piękna PS: A gdzie to tyle śniegu napadało ?? bo puchu to nawet w Karpaczu brakuje gdyby nie armatki to po żwirku trzeba by jeździć Zdjęcia z dziś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #9381 Napisano 6 Stycznia 2016 Okolica ;-) Oprócz Sobiesiaka coś jeszcze jeździ? 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9382 Napisano 7 Stycznia 2016 Mayor prosimy coś więcej o tej cymie bo na razie to kapsel tylko widać Cyma to zegarek wyposażony w specjalny Protector ,który nie tylko zabezpiecza zegarek przed uszkodzeniami,ale także przed działaniem pola magnetycznego., Zegarki takie określano jako WT (wireless transmission).Kominek koronki ma specjalne wytoczenie,w które wchodzą obydwie części obudowy i się zatrzaskują mocno utrzymując zegarek wewnątrz puszki , Mechanizm to Cyma cal. 775 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9383 Napisano 7 Stycznia 2016 Okolica ;-)Oprócz Sobiesiaka coś jeszcze jeździ?Na kopę chodził wyciąg - na pewno pierwsza sekcja czy góra to nie wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #9384 Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) mayor - Cyma jest super. Od razu skojarzyła mi się z Ardenami:) Wskazówki to zwykłe druciki? Rozszyfrowałeś już napisy na deklu? Edytowane 7 Stycznia 2016 przez norbie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9385 Napisano 7 Stycznia 2016 Wskazówki w tej Cymie są wykonane ze stalowego drutu barwionego termicznie na niebiesko.,Oryginalnie byly wypełnione radem,ale jak widać ktoś brutalnie usunął radową masę wypełniającą przy okazji deformując druciany stelaż.,Mam zamiar przywrócić te wskazówki do oryginalnego stanu na bazie masy Super Luminova., Napisy na deklu G.S.T.P.General Service Trade Patern (ewentualnie /Temporary Patern) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #9386 Napisano 7 Stycznia 2016 Jeszcze w kurzu podróżnym. Prawie Heuer ;p Breitling 7101 na VJ7740 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #9387 Napisano 7 Stycznia 2016 Pogratuluję byczka i tu.Niech się dobrze sprawuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #9388 Napisano 7 Stycznia 2016 Taki mały NOS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9389 Napisano 8 Stycznia 2016 Przebieram nogami z niecierpliwości by zobaczyć co kupiłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #9390 Napisano 8 Stycznia 2016 Primek ładny rogacz 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #9391 Napisano 8 Stycznia 2016 Piękny JLC - jak dobrze pamiętam , to będziesz teraz miał parkę. A u mnie taka przedwojenna babcia .Tylko 31 mm bez koronki , ale koperta fantazyjna i reszta w przyzwoitym stanie.Teraz muszę tylko przesmarować i wymienić to żółte coś ze wskazówek.Potem jakiś fajny parciak i........" bedzie" ! Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9392 Napisano 8 Stycznia 2016 Piękny JLC - jak dobrze pamiętam , to będziesz teraz miał parkę. A u mnie taka przedwojenna babcia .Tylko 31 mm bez koronki , ale koperta fantazyjna i reszta w przyzwoitym stanie.Teraz muszę tylko przesmarować i wymienić to żółte coś ze wskazówek.Potem jakiś fajny parciak i........" bedzie" ! Pzdr Małe JLC bardzo mi przypadły do gustu. Ze zdjęć wnioskuję, że jest w dużo gorszym stanie od pierwszego ale myślę o pasku w stylu pilota i używaniu go do dżinsów. Zobaczymy. Myślałem jeszcze o takim gp ale boję się trochę rozmiaru. Co prawda zszedłem z 38mm na 33mm bez bólu ale to raczej zasługa samego zegarka. 31mm może być już dla mnie za mało. A szkoda bo jest wiele bardzo ciekawych zegarków w takim rozmiarze. Twoja omega dzięki masywnym uszom również powinna się dobrze prezentować na ręce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #9393 Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Kwestia przyzwyczajenia.Nosiłem też walthama 30 mm na parciaku i bólu nie było.Choć przyznam , że koperta była dość gruba.To chyba też kwestia klimatu samego zegarka.Mam prawie 40 cm w nadgarstku , ale przy starych zegarkach mały rozmiar mi nie przeszkadza.Zawsze można założyć ubranko z podkładką.A ten GP też bardzo klimatyczny.Pzdr Edytowane 9 Stycznia 2016 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9394 Napisano 8 Stycznia 2016 Mam prawie 40 cm w nadgarstku Zmierz proszę jeszcze raz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #9395 Napisano 9 Stycznia 2016 Te 40 to chyba w bicepsie 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #9396 Napisano 9 Stycznia 2016 no przecież że 20-cia ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #9397 Napisano 9 Stycznia 2016 Ładne zegarki Panowie Taka nowość w stalowej kopercie, ciężko mi coś znaleźć o nim ale podejrzewam lata może nawet 30 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9398 Napisano 9 Stycznia 2016 Ładny Fortis - to raczej lata 50-te - w latach 30-tych spotkać zegarek z centralnym sekundnikiem to była sztuka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #9399 Napisano 9 Stycznia 2016 Dzięki:)Tutaj zdjęcie ze strony Fortisa z reklamówki z lat 40:Nie mogę już znaleźć strony, która opisywała podobny model na końcówkę lat 30 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9400 Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Piękna reklama - i zegarek jakby podobny II połowa lat 40-tych mogłaby być możliwa ze względu na rozwój zegarków w czasie wojny - koperty kształt choćby na to wskazuje i militarny typ tarczy. Ale lata 30-te? Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach