Mercel 966 #12701 Napisano 9 Listopada 2019 Fajna Ds2 mam sentyment do tego modeluBardzo fajna Mercel. Poluję na taką, ale z granatową tarczą. Gratuluję Dzięki wielkie - klasa sama w sobie Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #12702 Napisano 10 Listopada 2019 Świeży nabytek, e872, cal 916, jaeger lecoultre automatic Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3869 #12703 Napisano 10 Listopada 2019 Kapitalny ten JLC ! 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7761 #12704 Napisano 12 Listopada 2019 Kupiłem taką oto kieszonkę.. I mam pytanie - czy wiek tego mechanizmu pokrywa się z ozmaczeniami srebra na kopercie? Dowiedziałem się od znajomego że punce są z około 1850r. A mechanizm wydawało mi się że jest o jakieś 50-60 lat mlodszy? Ale słabo się na tym znam i chętnie posłucham opinii kogoś bardziej doświadczonego 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 895 #12705 Napisano 12 Listopada 2019 Witam.Punca w tym zegarku była stosowana po 1885 roku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7761 #12706 Napisano 12 Listopada 2019 Dzięki, mechanizm zaś był stosowany od 1910 r. Więc może się wszystko zgadzać 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1804 #12707 Napisano 16 Listopada 2019 Bzyczek. Niby tylko Geneve i tylko Electronic ale nie mogę wyjść z podziwu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mwist 3 #12708 Napisano 16 Listopada 2019 Zobaczyłem tę Omegę 5 minut przed końcem aukcji na ebay, więc typowy impulsywny zakup. Wszystko teoretycznie wygląda OK, jednak numer ref wskazuję na zupełnie inny zegarek. Koperta, szczególnie od spodu na uszach wygląda na słabo wykończoną. Tarcza osadzona jest bardzo nisko, przez to na żywo zegarek wygląda trochę jakby osiadł. Z drugiej strony logo na szkle jest, mechanizm wygląda ok, pasek i klamra wyglądają na oryginalne, grawer też wygląda na z epoki, więcej zdjęć: https://imgur.com/a/zZvTAae Czy ktoś spotkał się z tym modelem, lub choćby z taką tarczą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chaosu 1 #12709 Napisano 16 Listopada 2019 Mam taki sam pasek z klamerką też z ~1975. Niestety reszta zegarka inna więc potwierdzam tylko pasek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #12710 Napisano 17 Listopada 2019 Składak jak nic - tarcza z mechanizmem od innego zegarka nie ma możliwości aby oryginalnie to tak wpadło i tak wyglądało od strony mechanizmu - koperta jak od Geneve i nie wiem czy nie rozfrezowana pod normalny pasek zamiast wąskie wejście na bransoletęTrzeba by pokopać w sieci co z czego jest - ten układ na pewno z fabryki nie wyszedł Zobaczyłem tę Omegę 5 minut przed końcem aukcji na ebay, więc typowy impulsywny zakup.Najlepsze takie - gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #12711 Napisano 17 Listopada 2019 (edytowane) Taki Diver wpadł z koronką zakręcaną, w środku ETA 25 kamieni. Marka niestety nic mi nie mów. Co ciekawe, to bardzo grube szkło z lupką i niby wodoszczelność 20 atmosfer. Pierwsze skojarzenie to https://chicagology.com/business/marshall-field/Być może, że zegarek był robiony właśnie dla tej sieci sklepów. Edytowane 17 Listopada 2019 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Repsak 301 #12712 Napisano 17 Listopada 2019 Pomału mnie to wciąga. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 680 #12713 Napisano 17 Listopada 2019 Michał nie wierze ty i vintage? przecież to nie ty zgrywam się ładna stowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Repsak 301 #12714 Napisano 17 Listopada 2019 Michał nie wierze ty i vintage? przecież to nie ty zgrywam się ładna stowaNo widzisz Michał. Chyba sie starzeję Już mi się nawet ładna kolekcja zrobiła tych staruszków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 680 #12715 Napisano 17 Listopada 2019 puść na pw foto bardzo chętnie zobaczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mwist 3 #12716 Napisano 17 Listopada 2019 Mam taki sam pasek z klamerką też z ~1975. Niestety reszta zegarka inna więc potwierdzam tylko pasek. Składak jak nic - tarcza z mechanizmem od innego zegarka nie ma możliwości aby oryginalnie to tak wpadło i tak wyglądało od strony mechanizmu - koperta jak od Geneve i nie wiem czy nie rozfrezowana pod normalny pasek zamiast wąskie wejście na bransoletęTrzeba by pokopać w sieci co z czego jest - ten układ na pewno z fabryki nie wyszedł Najlepsze takie - gratulujęDziękuję serdecznie za odpowiedź, zegarek zwracam do sprzedawcy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronsky 39 #12717 Napisano 18 Listopada 2019 Taki stoper sie trafił. Ładny ale oś balansowa uszkodzona Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radomirrr1 4 #12718 Napisano 20 Listopada 2019 (edytowane) Nabytek sprzed kilku miesięcy, ale dopiero od kilku dni na chodzie po reanimacji. Niromax. Wiem tyle, że z Francji, fabryka ponoć już nie istnieje. Koperta mosiądz i chyba pozłacana. Kalendarz działa! Edytowane 20 Listopada 2019 przez radomirrr1 0 Co nas nie zabije, to nas wzmocni (i postarzy ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40017 #12719 Napisano 20 Listopada 2019 Ładne cacko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radomirrr1 4 #12720 Napisano 20 Listopada 2019 (edytowane) Ładne cacko Dzięki, trafił się nie w pełni sprawny, udało się go podleczyć i działa, Pierwszy Pointer! A tak w ogóle, to mam wrażenie wędrowania w czasie. Piszę posta po 20, a zamieszczony jest wg opisu po 19. Czy serwer na Wyspach się znajduje??? Edytowane 20 Listopada 2019 przez radomirrr1 0 Co nas nie zabije, to nas wzmocni (i postarzy ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12679 #12721 Napisano 21 Listopada 2019 (edytowane) . Edytowane 21 Listopada 2019 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6268 #12722 Napisano 21 Listopada 2019 Dzięki, trafił się nie w pełni sprawny, udało się go podleczyć i działa, Pierwszy Pointer! A tak w ogóle, to mam wrażenie wędrowania w czasie. Piszę posta po 20, a zamieszczony jest wg opisu po 19. Czy serwer na Wyspach się znajduje??? Nie. Po prostu nie przestawiłeś czasu w ustawieniach. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteus 91 #12723 Napisano 24 Listopada 2019 Tudorek z nowości u mnie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 680 #12724 Napisano 24 Listopada 2019 ładny stan dorwałeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4525 #12725 Napisano 24 Listopada 2019 Noo świetny zakup 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach