Ulan 4 #226 Napisano 21 Lipca 2010 Ten drugi ma wyrąbana tarczę . Super Im dluzej na nie patrze tym bardziej jestem niezdecydowany ktorego bym wzial...Tylko oba.Piekne, podobne ale i inne.......no gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek Grzeszczak 0 #227 Napisano 21 Lipca 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #228 Napisano 21 Lipca 2010 Może już nie nowy nabytek, ale można go już teraz pokazać. ZENITH SPORTO w sumie z rzadko spotykanym mechanizmem 12-4-P-6 (tylko 3600 egzemplarzy) z lat 1945-47.(...) Te dane nie są pewne, a raczej obejmują tylko powojenną produkcję. Hartmut Richter podał informację, że 12-4 produkowany był od 1934 do 1953 (łącznie 222 000). Też zerkając do tabeli z powojenną produkcją myślałem, że mój 12-4-P to tylko 9300 szt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek Grzeszczak 0 #229 Napisano 22 Lipca 2010 Te dane nie są pewne, a raczej obejmują tylko powojenną produkcję. Hartmut Richter podał informację, że 12-4 produkowany był od 1934 do 1953 (łącznie 222 000). Też zerkając do tabeli z powojenną produkcją myślałem, że mój 12-4-P to tylko 9300 szt. Dzięki za podpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #230 Napisano 22 Lipca 2010 Jacku Pieknie sie udal!!!! serdecznie gartuluje pozdr 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #231 Napisano 22 Lipca 2010 Dzięki za podpowiedź. To dodaję jeszcze link: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=340251 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #232 Napisano 22 Lipca 2010 < 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanka 0 #233 Napisano 22 Lipca 2010 0 Transport lotniczy (in study process).Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #234 Napisano 22 Lipca 2010 Swietny Vulcain. W ogole uwielbiam te komplikacje - pierscien z nazwami miast. Czy jest moja ulubiona miejscowosc (bo na nazwe miasta to nie zasluguje) - Port Dawson? 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanka 0 #235 Napisano 22 Lipca 2010 Tez polubilem te komplikacje. Mowia na to Worldtime w wielu przypadkach.Port Dawson niestety nie ma. Sa:Moscow, LA, Denver, Chicago, NY, San Juan, Tokyo, Sydney, Dakar, Greenwich, Paris, Tel.Aviv.Tylko ze nie wiem dokladnie jeszcze jak odczytuje sie czas w poszczegolnych strefach. 0 Transport lotniczy (in study process).Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9030 #236 Napisano 29 Lipca 2010 Przyszła dzisiaj. Stary 7-kamieniowy kwarc w bdb kondycji. Niby tylko kwarc, a cieszy 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nagib 2 #237 Napisano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) < Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Nagib 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R2D2 0 #238 Napisano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) Doxa Anti-Magnetique 37 mm. Parę tygodni temu dostałem w prezencie. Kupiona na allegro, dziś spotkałem na mieście nowy pasek - dopiero teraz uważam wygląda tak, że warto się nią pochwalić. Pozdrawiam, Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez R2D2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uki999 2 #239 Napisano 4 Sierpnia 2010 Ehh te wasze Doxy:) obie sliczne i ta z tym strusiem totalny vntage...Moja anti was pozdrawia i gratuluje powiększenia rodziny doxy na forum! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3189 #240 Napisano 13 Sierpnia 2010 Omega na werku 18SPB (nr 6295673, czyli rok produkcji ok 1925-26?) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #241 Napisano 13 Sierpnia 2010 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #242 Napisano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) Własny werk 580 całkiem fajnie cyka. Tarcza z dostojna lekką patynką. Stałe teleskopy. Całkiem dobrze utrzymana koperta 33mm. I dobrze zachowany jako całość (lata 30-te). Gratulacje. Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez Piotr Ratyński 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #243 Napisano 13 Sierpnia 2010 Bardzo fajny - werk podobny do tych ktore widzialem w Movado - przylaczam sie do gartulacji pozdrRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #244 Napisano 13 Sierpnia 2010 Ja czekam na ten - sporo pracy ale miejmy nadzieje ze sie uda:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #245 Napisano 13 Sierpnia 2010 A co to za cudo - chronometr okretowy (co tlumaczyloby wskaznik rezerwy chodu)? 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #246 Napisano 13 Sierpnia 2010 Kurcze, rewelacyjny ! jak znajdziesz chwilkę pstryknij werk , ktory rocznik ? 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #247 Napisano 13 Sierpnia 2010 Tak z 1950 ale do robienia - jak dotrze obfoce - potem po zrobieniu - jesli sie uda - tez obfoce pzodrRafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #248 Napisano 13 Sierpnia 2010 Niby powtarzam pytanie a czy on powinien mieć jakąś ochronę - szkło, plexi etc. ? 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #249 Napisano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) Wiecie, czego mi brakuje (post cytochroma mi to uprzytomnil)? Chronometru okretowego od UN. Ciagle przewijaja sie jakies nareczne kaszany (przesadzam troche, ale naprawde nic specjalnego), a przeciez U.Nardin cale dziesieciolecia slynal z najwyzszej klasy zegarow morskich. @cytochrom: moze masz czasem cos takiego w polce? Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez zbyszke 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #250 Napisano 13 Sierpnia 2010 Bardzo fajny - werk podobny do tych ktore widzialem w Movado Ale tylko podobny, to faktycznie produkcja własna, bardzo charakterystyczna jest ta konstrukcja anty-szoku. Ja czekam na ten - sporo pracy ale miejmy nadzieje ze sie uda:) No no, chronometr Longinesa, dawno nie widziałem... 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach