Szlamfajer 32 #3226 Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) Ostatnio doszedł do zestawu taki garniturowy Zenith. Produkcja z lat 1967-69, cal. 2542. Koperta stal 36 mm. Te "paprochy" to jakieś odblaski świetlne, fotka niestety robiona wieczorem. Edytowane 24 Lipca 2013 przez Szlamfajer 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3227 Napisano 24 Lipca 2013 A to mój najnowszy nabytek Favre-Leuba memo raider na werku JLC 917 po serwisie na nowym sportowym pachu. Dziś od popołudnia ciągle na łapie z rogalem na gębie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #3228 Napisano 24 Lipca 2013 to mój nowy nabytek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3229 Napisano 24 Lipca 2013 Favre i JLC super, gratuluję ! niech się noszą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3230 Napisano 24 Lipca 2013 A to mój najnowszy nabytek Favre-Leuba memo raider na werku JLC 917 po serwisie na nowym sportowym pachu. Dziś od popołudnia ciągle na łapie z rogalem na gębie Świetny, gratuluję! Jakby nie patrzyć - kolejny do szukania części zamiennych do cal 916/917. W kupie raźniej 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3231 Napisano 24 Lipca 2013 Fajny, jakie to cacko ma wymiary? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3232 Napisano 24 Lipca 2013 Kawał zegara 44mm bez koronki!Początkowo był to dla mnie szok bo przyzwyczaiłem się do rozmiarów z zakresu 36mm - 38mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3233 Napisano 24 Lipca 2013 Czyli zdjęcie nie przekłamuje, rzeczywiście kolos . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3234 Napisano 25 Lipca 2013 Nie mogłem się powstrzymać – zegarek wymagał lekkiej kosmetyki koperty a że przy okazji miałem zapasowe szkiełko – efekt „na żywo” mnie powalił. Szacun dla Pana ZbigniewaPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #3235 Napisano 25 Lipca 2013 Pięknie wyszedł po liftingu, a swoją drogą to jaką ta mydelniczka ma średnicę? 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3236 Napisano 25 Lipca 2013 Wygląda fantastycznie. Widać, że Pan Z się solidnie przyłożył i napracował Piękny czasomierz ! pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3237 Napisano 25 Lipca 2013 38x45mm. Przy tym ksztalcie koperty to duza bestia. Co dopiero 44mm favre Gniewka... Potwor Pozdrawiam 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3238 Napisano 25 Lipca 2013 No i mój konkurencję ma. Bardzo ładną konkurencję... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3239 Napisano 25 Lipca 2013 Gratuluje Tomku wyszło to naprawdę super! Pan Zbyszek co by nie mówić ma rękę prawdziwego mistrza zegarkowego Przyznam się, że to Ty mnie zaraziłeś tymi memo* stąd i mój ostatni zakup. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #3240 Napisano 25 Lipca 2013 Ten twój Favre to piękna bestia , no i ten werk .Jest to jeden z moich planów zakupowych , ale nie wiem czy jeszcze w tym roku.Ciężko o taki stan i przyzwoitą cenę.Z tą róznicą , że ja poszukam na bransie - jeszcze większa rozwałka.Marka nietuzinkowa , a ten model to bajka.Gruba buda przy tym rozmiarze potęguje jeszcze wrażenie "czołgowatości"Gratki - piekna sztuka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3241 Napisano 25 Lipca 2013 Zdecydowanie proszę o więcej fotek Favre 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3242 Napisano 25 Lipca 2013 @Wasyltrudno cokolwiek więcej napisać poza tym, że zegarek jest rzeczywiście wyjątkowy. Wiele zegarków jest pięknych, ale niewiele potrafi przyciągnąć, zatrzymać i skupić naszą uwagę na sobie. Ten potrafi. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3243 Napisano 25 Lipca 2013 Ten twój Favre to piękna bestia , no i ten werk .Jest to jeden z moich planów zakupowych , ale nie wiem czy jeszcze w tym roku.Ciężko o taki stan i przyzwoitą cenę.Z tą róznicą , że ja poszukam na bransie - jeszcze większa rozwałka.Marka nietuzinkowa , a ten model to bajka.Gruba buda przy tym rozmiarze potęguje jeszcze wrażenie "czołgowatości"Gratki - piekna sztuka. Dzięki Generalnie z Favre-Leuba jest taki problem, że ciężko upolować coś konkretnego bo w większości można nadziać się na malowanki z Indii. Nie dalej jak jakiś miesiąc temu na zatoce był fajny diver za ok 6000zł na werku AS poszedł w mgnieniu oka.Cena memo raidera w dobrym stanie na bransolecie NSA to koszt "najbidniej" 2000$ taniej na pewno nie będzie. Mi osobiście brak bransolety nie przeszkadza ponieważ wtedy zegar był by po prostu strasznie ciężki a tak to nabiera on lekkości. @DarMyślę, że w weekend pstryknę pare fotek do galerii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3244 Napisano 25 Lipca 2013 Ten Favre to nie moja stylistyka, ale wrażenie robi! A JLC Tomasza świetnie wyszedł. Gratuluję, Panowie :) 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3245 Napisano 25 Lipca 2013 JLC,Favre-świetne.....teraz jeszcze panowie koszule non iron,buty calipso i na miasto Gratuluje nabytków. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3246 Napisano 25 Lipca 2013 JLC,Favre-świetne.....teraz jeszcze panowie koszule non iron,buty calipso i na miasto A krawat typu zimowego gdzie? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3247 Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) Co ja tu robię ? Bo gdzie mi ze swoimi weteranami, co prawda nie ruchu robotniczego z pierwszych stron przyzakładowej gazety, ale zamkniętego w kapsule czasu, ruchu po okręgu wskazówek. Odmierzających nam nie zauważalnie upływający czas, na co często nie zwracamy uwagi. Ale co mi tam, większość podłechtuje swą próżność swymi wypasionymi gadżetami, czemu zatem ja nie mogę podbudować także swego własnego ego. Dziś do mnie dotarł nowy nabytek wyrobnictwa zachodnioniemieckich imperialistów i jakby to powiedział Tow. Wiesław " to woda na ich młyn",bowiem przedarła się ta zaraza przez skrzętnie budowaną drzewiej, żelazną kurtynę. Nie wiadomo mi czemu, zwie się Anker a nie np. Ankra,bo choć ta ostatnia wiąże mury,to w Berlińskim widocznie zapomnieli użyć i dał się zburzyć. Na upartego, ten pierwszy wielkości podkładki pod papiaka, mógłby służyć do mocowania papy na dachu,zamiast często stosowanych w epoce upadającego dobrobytu, aluminiowych złotówek,to i dług narodowy może byłby mniejszy. Powracając do nabytku chciałbym Panom przedstawić rasowego Niemca Ankera, zbudowanego ponoć, bo jeszcze nikt nie widział, na 21 brukowcach, wyoranych może jeszcze z naszych pól, za jego dziadów. Nie sprawdzałem jeszcze, bo pozostający na mym podorędziu klucz francuski wydatnie nie podchodził a i bransoleta pardon bransa, upierdliwie przeszkadzała by dobrać siem mu do bebechów. I tu nastąpi premiera rudego z jego markietanką bransą. I jak Panowie postrzegacie ten duet ?Bom niezmiernie ciekawym. PozdrawiamDziadek Wyler Edytowane 26 Lipca 2013 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #3248 Napisano 26 Lipca 2013 No i o to kaman.Nie chodzi tutaj bowiem o to , kto ma "większego" .Wszystkie vintage są nasze!A ta tarcza i wogle cały zegarek miodzio.Zlikwiduj tylko tego "spejdela" i daj fajny pasek.Pokazuj jeszcze serce i podaj wielkość , jest wielu takich , których to interesuje.Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3249 Napisano 26 Lipca 2013 jakos nie mogłem sie oprzeć.. ....w żłoby dano... w jednym owies w drugim siano... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3250 Napisano 26 Lipca 2013 Niektórzy mają chyba tyle zegarków ile postów Gratuluję Omegi! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach