cytochrom 46 #3426 Napisano 7 Września 2013 Dzięki - postarm się coś jutro napisacpozdrR lec - bardzo chętnie:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3427 Napisano 7 Września 2013 Postaraj się, Rafał, bo to ciekawy model. Nie interesuję się kwarcowymi, ale ten wygląda interesująco.Gratuluję zakupu 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3428 Napisano 8 Września 2013 Zgadzam się z chłopakami zastrzeliłeś mnie tym modelem .Miałem i widziałem już dziesiątki Omeg ale takiego dziwaka widzę chyba dopiero drugi raz wrzucaj foty z chęcią się przyglądnę bliżej ....Gratulacje Ty to masz farta ......bazarowy ...gdzie te bazary ??? 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3429 Napisano 8 Września 2013 Jak pomyślę o zegarkach z lat 70ych to ten model będę miał przed oczami......Świetny "futurystyczny"kształt koperty i idealnie spasowany z bransoletą-wzór czasomierza 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3430 Napisano 8 Września 2013 cytochrom Twoja omeszka jest kapitalna! Żywcem przypomina mi AP RO - ta koperta kanciasta i śruby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #3431 Napisano 8 Września 2013 Jak taka fajna To akurat jest jeszcze przez 2 dni na sprzedaz http://www.ricardo.ch/kaufen/uhren-und-schmuck/luxusmarkenuhren/omega/omega-seamaster-day-date/v/an718858306/mnie interesowala do 250 CHF, bo to jednak tylko kwarc ale najwyrazniej sa tacy ktorzy za tego bialego kruka dadza wiecej Swoja droga Cytochrom bedziesz mial okazje skonfrontowac cene 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3432 Napisano 9 Września 2013 Normalnie staram się czekać, aż zakup dojdzie, tym razem ekscytacja każe mi się podzielić z Wami natychmiast.Połączyłem moją miłość do Omegi, chronografów i kamertonów w jedno i oto efekt:Omega f300 Hz Speedsonic czyli chronograf (i chronometr) z mechanizmem kamertonowym Omega 1255 czyli ESA 9164 z nakładką chronografu.I wszystko mechaniczne napędzane bateryjką.Zdjęcie jeszcze niestety nie moje, ale myślę, że niedługo pochwalę się moimi fotkami.Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #3433 Napisano 9 Września 2013 Gratulacje już teraz, bo to nie tuzinkowy zegarek. Obowiązkowo zdjęcia po otrzymaniu bo to trochę marnawe . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3434 Napisano 9 Września 2013 Normalnie staram się czekać, aż zakup dojdzie, tym razem ekscytacja każe mi się podzielić z Wami natychmiast.Połączyłem moją miłość do Omegi, chronografów i kamertonów w jedno i oto efekt:Omega f300 Hz Speedsonic czyli chronograf (i chronometr) z mechanizmem kamertonowym Omega 1255 czyli ESA 9164 z nakładką chronografu.I wszystko mechaniczne napędzane bateryjką.Zdjęcie jeszcze niestety nie moje, ale myślę, że niedługo pochwalę się moimi fotkami.Pozdrawiam, I na dodatek niebieski...gratuluje! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianperek 1 #3435 Napisano 9 Września 2013 (edytowane) Niedawno zakupiłem zegarek prawdopodobnie z drugiej połowy XIX w. Nie jestem pewien, ale być może jest to zegarek z manufaktury Charles'a Oudin'a ucznia Abrahama Breguet.('O' wygląda dość nietypowo - o ile w ogóle to 'O' - jeśli ktoś może potwierdzić moje przypuszczenie będę wdzięczny Edytowane 9 Września 2013 przez adrianperek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziurba_jr 0 #3436 Napisano 9 Września 2013 kupiony już jakiś czas temu doczekał się naprawy i oto efekt po spa: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #3437 Napisano 9 Września 2013 Też właśnie wrócił z przeglądu i czyszczenia ,tarcza z patyną ale taka zostanie bo boję się spaprać !Roamery bardzo lubię a ten ze swoją wielkością świetnie się nosi!Nabyty łącznie Nivada i Cupilard automat o których niewiele znalazłem informacji,zwłaszcza Nivada wygląda zacnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3438 Napisano 13 Września 2013 (edytowane) pan da ! pan da ! pan da ! Valjoux 7730 Edytowane 13 Września 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3439 Napisano 13 Września 2013 (edytowane) pan da ! pan da ! pan da ! Jaki on "nowy nabytek"? ....z tydzień ma..... W świetle wygląda super. Edytowane 13 Września 2013 przez chronofil 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3440 Napisano 13 Września 2013 A ja jego na oczki własne widział. Ładne cacko. Gratuluję! Gdyby nie to, że jakoś mi się namnożyły te zegarki niemożebnie, to pewnie bym Ci mówił, że nie pasuje Ci do karnacji Pozdrawiam 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 769 #3441 Napisano 13 Września 2013 Piękny. Gdzie takie cudeńko można wyrwać bo chyba coraz bardziej nabieram ochoty na jakiegos vintage oglądając takie perełki. Gratki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3442 Napisano 14 Września 2013 wow vulcain w zachwycającym stanie.gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3443 Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Dzięki Panowie, ale niestety trzeba wietrzyc dalej zbiory i pewnie vulcain nie utrzyma sie zbyt dlugo bo u mnie miano chronografu nr 1 ma wciąż pre moon '62vulcain trafil na alle... Edytowane 15 Września 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #3444 Napisano 14 Września 2013 Dzięki Panowie, ale niestety trzeba wietrzyc dalej zbiory i pewnie vulcain nie utrzyma sie zbyt dlugo ....Nie ma problemu, zeby przewietrzyl mi portfel Swietny jest 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #3445 Napisano 14 Września 2013 Sliczny Vulcain- ogromne gratulacje:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6282 #3446 Napisano 14 Września 2013 (edytowane) U mnie ostatnio zagościł Tissot PR 516 GL Automatic, rocznik 1968. Wymaga odrobinę troski. Zdjęcia poglądowe, lepsze, jak trochę o niego zadbam. Edytowane 14 Września 2013 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3447 Napisano 14 Września 2013 Ciekawe jak stary jest ten o to egzemplarz leżący w mej skrzyni skarbów? Dokładam też na szalę taki odważnik T12 Ciekawe ile wiosen może se liczyć ? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6282 #3448 Napisano 14 Września 2013 Po numerze z werku można ustalić datę produkcji (rocznik) 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3449 Napisano 14 Września 2013 Tia! Tylko, że staruszek na werku nie ma numeru a sam cyferblat jest mocowany na śruby do koperty. Zachodzi pytanie czy to nie jest składak, bowiem wydaje mi się, że koperta między uszami traktowana była pilnikiem a własnie w dolnej jej części po lewej stronie nie trzyma linii okręgu. Tak więc tarcza jest Tisota a werk i koperta cudawianki. Co do brykieta, to tak dokręcony dekiel, iż do numeru się nie dostanę a ze zdjęć poprzedniego właściciela też nic nie zobaczy. Jedno co pewne to siedzi w nim nakręcany "Kałasznikow" czyli automat. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3450 Napisano 15 Września 2013 (edytowane) Ten drugi Tissot podobny do zodiaka ST HS Edytowane 15 Września 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach