sneer 147 #5301 Napisano 25 Maja 2014 dziś niedziela, ja ujawnie w tygodniu zgodnie z obietnica 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5302 Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Zupełnie nie rozumiem o co chodzi. mylicie mnie z kimś innym, zaszło pewne nieporozumienie, ta pani przyszła w tym kożuchu i w nim wychodzi.... Pozdrawiamhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=92Fhn4N2_XI Tomek przynajmniej ujawnł żródło....-1;30 sekunda filmu Edytowane 25 Maja 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #5303 Napisano 25 Maja 2014 OMG Potwór! :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 423 #5304 Napisano 25 Maja 2014 Co się będę rozpisywał:Hamilton .Ale bulovka w samo "czoko" .Gratki - moje maleństwo też płynie , ale jeszcze chwila zejdzie.Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #5305 Napisano 25 Maja 2014 Ale Ham jakiś wybrakowany Wasyl, taka koperta nie do końca wypełniona Nie no szacun, rozwalasz po garach jak zwykle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5369 #5306 Napisano 25 Maja 2014 Ale piękny dziwoląg z tego Hamiltona. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #5307 Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) Gratuluję Tomek !!! Hami wymiata....już od jakiegoś czasu wiedziałem, że się go spodziewasz, ale "na żywo" robi piorunujące wrażenie ! ...ostatnio idziesz jak przecinak aż mi głupio, że u mnie taka cisza...ale to w związku z "emigracją".... Choć to cisza przed burzą, bo nowe nabytki kumulują się w PL...i czekają na mój powrót i małe SPA... Jak już o nich wspomniałem, to wrzucę fotki (nie moje, aukcyjne), żeby nie być gołosłownym: Seiko Monaco szczególnie cieszy , to moje pierwsze chrono tego producenta. Ich ceny rosną, a w PL trudno o ładny egzemplarz. ... Jeszcze raz gratuluję Hamiltona, chętnie zobaczyłbym go na żywo ! Z resztą nie tylko tego, masz ostatnio kilka egzemplarzy, które zobaczyłby równie chętnie Pozdrawiam C. Edytowane 26 Maja 2014 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #5308 Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) Ale szalejecie, Panowie!Dobrze, że nie mój styl, bo przy tych upałach wylew murowany Gratulacje!!! Edytowane 26 Maja 2014 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #5309 Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) no niby miałem czekać do wtorku.. ale niech tam wie ktoś jak można lub gdzie lub kto szkła mineralne spoleruje...? Do białego nowe już idzie z zatoki, ale do niebieskiego nie znalazłem...koronki oczywiscie zakrecane jak w rasowych nurasach Edytowane 26 Maja 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5310 Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) nie,nie znamy.... ,ale ja znam kogoś kto za 0.5l gębe obije :D fajne "cfaniaczki" Edytowane 26 Maja 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #5311 Napisano 26 Maja 2014 Wysłałem Ci Sneer na Priv namiary ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5369 #5312 Napisano 26 Maja 2014 Niebieski z przesuniętą koronką jest piękny. Super parka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5313 Napisano 26 Maja 2014 Po mieczu, to i rodową nazwę dziedziczą ale dwu jajowe lub też z dwóch matek 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5314 Napisano 26 Maja 2014 @SneerW W-wie na Zwycięzców jest facet, który się w tym specjalizuje. Co prawda sam w końcu do niego nie dotarłem, ale wiem, że to robi. Za ośmiokątne chciał 5 dych, o ile pamiętam, bo do niego dzwoniłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #5315 Napisano 27 Maja 2014 Potwierdzam adres na Zwyciezców 11 to dobry kierunek jeśli chodzi o wszelkie prace z szkiełkami.Bardzo ładne Zenki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1462 #5316 Napisano 27 Maja 2014 Super sikory panowie.U mnie dzisiaj skromnie (ale ciekawie),Lanco z plastikowym mechanizmem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1462 #5317 Napisano 27 Maja 2014 Koperta w dobrym stanie,jest tylko brudna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5369 #5318 Napisano 27 Maja 2014 Jak to trzeba łamać własne przyzwyczajenia by polubić plastykowy mechanizm . Jako ciekawostka super. Gratulacje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1462 #5319 Napisano 27 Maja 2014 Dzieki za opinie kol.Zasadas.No taki calkiem plastikowy nie jest,dwa kola i balans sa metalowe (chociaz tyle) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #5320 Napisano 27 Maja 2014 Lipa, przez bramkę na lotnisku nie przejdziesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #5321 Napisano 27 Maja 2014 Dzieki za opinie kol.Zasadas.No taki calkiem plastikowy nie jest,dwa kola i balans sa metalowe (chociaz tyle) Ty tu nie opisuj, tylko zdjęcia wklejaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1462 #5322 Napisano 27 Maja 2014 Toz na poprzedniej stronie sa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5323 Napisano 27 Maja 2014 Dzieki za opinie kol.Zasadas.No taki calkiem plastikowy nie jest,dwa kola i balans sa metalowe (chociaz tyle) Dobra rzecz, plastikowy wychwyt robi wrażenie. Gdyby nie pojawiły się tanie kwarce, to to by była przyszłość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #5324 Napisano 27 Maja 2014 U mnie dzisiaj skromnie (ale ciekawie),Lanco z plastikowym mechanizmem. Gratuluję nabytku ! To są wbrew pozorom bardzo ciekawe zegarki i ciekawe mechanizmy... Całkiem niedawno też wszedłem w posiadanie LANCO Astrolon I przy okazji tego zakupu spędziłem sporo czasu na szukaniu informacji na temat zegarków z plastikowymi mechanizmami...kaliber, który napędza te modele to Tissot 2250 Autolub, bardzo ciekawy mechanizm, nie tylko dlatego, że prawie wszystkie jego elementy wykonane są z tworzyw sztucznych... Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej na temat historii tych zegarków i tego mechanizmu, to zapraszam tu: http://manufakturaczasu.pl/zegarki-mechaniczne-z-plastikowym-mechanizmem/ Na koniec tylko dodam, że najbardziej znany model z tym mechanizmem, to Tissot RESEARCH IDEA 2001, którego egzemplarze w dobrym stanie osiągają naprawdę wysokie ceny, rzędu kilku tysięcy złotych...natomiast były także modele LANCO, Smiths i Sears wyposażone w ten rewolucyjny - na tamte czasy - mechanizm i do dziś można jeszcze upolować takie egzemplarze jak Twój czy mój. A co ciekawe...nie są wcale porażająco drogie...choć pewnie do czasu, bo niewiele też ich zostało od lat 70', gdyż bardzo dużo uległo zniszczeniu lub uszkodzeniu i nie było naprawianych, tylko od razu były wyrzucane... Dlatego sądzę, że to jest kwestia czasu i wszelkie modele z kalibrem T 2250 Autolub będą bardzo poszukiwane...w końcu to naprawdę ciekawy kawałek historii...przeszło 40 lat temu to była autentyczna rewolucja...kwarce się pojawiły i pomysł przeszedł bez echa...choć Swatch właśnie tym zegarkom zawdzięcza swój sukces. Pozdrawiam C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 423 #5325 Napisano 27 Maja 2014 Fajne nabytki , plasticzana ciekawostka , no i te zenki.Szczególnie ten niebieski , wiem bo miałem z tym , że tarcza była zjechana a ta jest super.Pytałeś " farciarzu " co do mnie płynie iiiiiiiiiiiii oto jest , nadspodziewanie szybko.Właśnie skończyłem pierwsze domowe spa i zdjęcia na gorąco.Pozostanie jeszcze smarowanko , i dopieszczenie wskazówek.Zdjęcie werku jeszcze z aukcji , bo nie chcę pokaszanić dekla.Reszta już moja .Ot taki tam enicar na oryginalnej bransie - maleństwo - 43 mm bez koronek . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach