Master Yoda 2171 #6076 Napisano 15 Września 2014 Warto,warto....Ale czy ktoś wie jak? ,czy tylko tak "gada"?Pewnie wszędzie są dostępne części do 250 letnich mechanizmów zegarkowych...Trzeba mierzyć siły na zamiary. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6077 Napisano 16 Września 2014 Jeśli miałbym go "w łapie" mogę spróbować go skompletować. Był kiedyś na forum pokazany wykopek zegarka owalnego w formie tabakiery. Jest w trakcie odbudowy. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6078 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Edytowane 16 Września 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #6079 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Dokładnie tak! Nie raz słyszałem dokładnie to samo ("czy to się opłaca?") od innych- co prawda w branży old-timerów samochodowych i wiem, że nie można się poddawać. Frajda z odnowy niesamowita:) Warto-bez dwóch zdań.No niestety czasem mija się z celem naprawa takiego zegarka - to nie jest nieosiągalny unikat ani pamiątka rodzinna w której cena się nie liczyKupiłem kiedyś za grosze dosłownie zegarek szpindlowy srebrny marka znana ale nieszczególnie jakoś cenna - zegarek kupiony za 150zł mechanizm kompletny ale ktoś pogruchotał go śrubokrętem chyba... sporo uszkodzeń - ceny podobnych na allegro od 600 do 1200 zależy od stanu oczywiście sprawne - za naprawę mojego (sprawdzone w kilku miejscach też przez internet) wołano od 2 do 3tyś złCzasem odbudowa się po prostu nie opłaca no chyba że to faktycznie unikat coś jak ten jednowskazówkowiec niedawno omawiany a kupiony przez znanego na allegro sprzedawce części zegarmistrzowskich i broni - jęsli ktoś naprawi (odbuduje) sobie sam to wyjdzie mu tanio poświęci tylko kilka tygodni pracy ale jeśli naprawą zająłby się specjalista naprawa poszłaby w tysiące zł (mówie o tym jednowskazówkowym BALLARD czy jakoś tak się zwał Edytowane 16 Września 2014 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #6080 Napisano 16 Września 2014 naprawdę. PW :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6081 Napisano 16 Września 2014 Mówicie o tym:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/90717-zegarek-kieszonkowy-ballard/ Ja wychodzę z założenia, że kiedy już coś mam, i wiem że u mnie zostanie to nie ma sensu, aby leżało bezczynnie. W końcu jeśli tego nie sprzedajesz, to suma summarum koszty się i tak nie zwrócą, więc opłacalność nie gra tutaj roli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6082 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Ballard się robi . Według Brittena "Ino. Worke" działał w Londynie w latach 1760-1785. Reprezentował tzw. "styl holenderski", tak pisze Britten... Edytowane 16 Września 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6083 Napisano 16 Września 2014 Ballard się robi .To niech się wreszcie zrobi Jakoś ciągle chodzi mi po głowie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6084 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Na znanym polskim portalu aukcyjnym poszedł za przysłowiową czopke śliwek...też żałuję. Edytowane 16 Września 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6085 Napisano 16 Września 2014 Ale to jest chyba zegarek jednowskazówkowy, więc nie został przypadkiem wyprodukowany kilka dekad wcześniej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaValOl 0 #6086 Napisano 17 Września 2014 Witam i na wstępie się pochwale i zapytam Zegarek kupiłem dla siebie jako kolejny do kolekcji ultra.. ale jednak wyśle go chyba dalej w świat, a wiem że nie każdemu się to może spodobać a co WY sadzicie o tej tarczy ?? czyścić czy zostawić ??Werk już wymyty nasmarowany Chodzi jak złoto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #6087 Napisano 17 Września 2014 Raczej z tą tarczą już nic nie zrobisz, dostała wilgoci i zmiany są nieodwracalne. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6088 Napisano 17 Września 2014 Spytaj @MWATCH`a, on jest specjalistą, z pewnością Ci podpowie, i to bardzo rozsądnie, ja bym spróbował wyczyścić. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #6089 Napisano 17 Września 2014 Ta tarcza jest na tyle brzydka, że szkoda nie spróbować wyczyścić, bo gorzej być nie może 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #6090 Napisano 17 Września 2014 witam nowy nabytek jeszcze przed poprawkami lagonada może ktoś z was wie coś więcej o tej marce ?DSC_0012.JPGDSC_0013.JPGktoś coś na temat marki się wypowie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6091 Napisano 17 Września 2014 ktoś coś na temat marki się wypowie ?Tak -wyszukiwarka forumowa 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #6092 Napisano 17 Września 2014 forum przeglądałem ale nic konkretnego o marce nie znalazłem dlatego też pytam może ktoś ma większą wiedzę wiem że firma miała coś wspólnego z samochodami ale czy to o tą manufakturę chodzi ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #6093 Napisano 20 Września 2014 Pokazuje w tym dziale bo najnowszy to on nie jest.Manualny, stalowy Seiko w nawet dobrym stanie, dziś nabyty. Dość spora linia 37 mm.Fotki robiłem bez szkiełka bo jest całe poharatane do wymiany, plastikowe z ringiem zewnętrznym zdejmowanym od góry. (32,5 mm, może ktoś ma !) 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #6094 Napisano 20 Września 2014 Piękna tarcza, zazdroszczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #6095 Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Świetny jest ten seiko, tak jak kolega mocno zazdroszczę. Ps : Jak Ci się znudzi to daj znać , będę pierwszy Edytowane 20 Września 2014 przez MWATCH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #6096 Napisano 20 Września 2014 Piękna tarcza, zazdroszczę Ma jakieś małe co nieco ale faktycznie pięknie się mieni w słońcu. Świetny jest ten seiko, tak jak kolega mocno zazdroszczę. Ps : Jak Ci się znudzi to daj znać , będę pierwszy Jak by Ci w łapki wpadł to dopiero by nabrał blasku i dopiero wtedy byłoby co zazdrościć Jak myślicie, który to może być rok ? 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #6097 Napisano 20 Września 2014 Stawiam na lata od 70 do 85 roku ,w ciemno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #6098 Napisano 20 Września 2014 Gratulacje Seikacz faktycznie urokliwy, szkiełko to raczej małe piwko, dobry zegarmistrz coś na pewno dobierze, no chyba że masz problem z dobrym majstrem to faktycznie trzeba szukać. Ale tarcza piękna ...dobra stara szkoła . A co do roku ja stawiam na okolice lat 80-tych 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6099 Napisano 21 Września 2014 Ja bym celował w przełom 60/70. Bardzo ładny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #6100 Napisano 22 Września 2014 Jak myślicie, który to może być rok ? A nie możesz sprawdzić po numerze seryjnym? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach