Hipek 14 #6376 Napisano 26 Października 2014 @Narfas, @Mateusz Dąbrowski - dziękuję Panowie. Faktycznie siedzi tam siedmiokamieniowy kołek 0 СДЕЛАHО В СССР Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #6377 Napisano 26 Października 2014 Jak faktycznie ma 7 kamieni, to i tak chyba najwyższa kołkowa półka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #6378 Napisano 26 Października 2014 Jak faktycznie ma 7 kamieni, to i tak chyba najwyższa kołkowa półka A gdzie tam. Gdzieś mam kołkową Sicurę "divera" na bodaj 25 kamieniach, musiałbym poszukać. Zaprawdę powiadam, różne cuda powstawały. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6379 Napisano 26 Października 2014 Kołkowce kamieniowe nie były jakąś rzadkością... Lepsze wersje blaszaków wkładach do moich ulubionych cudaków z lat 70-tych miały często po 17 kamieni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #6380 Napisano 28 Października 2014 Brat do brata, potem jeszcze jeden brat i brat... i znów 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nim Odues 16 #6381 Napisano 28 Października 2014 Nie wiedziałem że Enicar robił takie fajne modele :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 218 #6382 Napisano 28 Października 2014 Brat do brata, potem jeszcze jeden brat i brat... i znów Kurde skąd Ty czerpiesz te Enicary? Ja szukam i szukam i nic. Same garniturowce. Może jednego brata odstąpisz? 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #6383 Napisano 28 Października 2014 Z zatoki wyławia 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #6384 Napisano 28 Października 2014 Brat do brata, potem jeszcze jeden brat i brat... i znów Gratuluję kolejnego Enicara jest świetny ale jednak na pasku bardziej do mnie przemawia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #6385 Napisano 28 Października 2014 Piotreka ja myślę, że na Szeszelach jak Marliny ciągnie w zatoce już dawno "nasi tu byli" prundem by wytłukli. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #6386 Napisano 29 Października 2014 Brat do brata, potem jeszcze jeden brat i brat... i znów Brat do brata, potem jeszcze jeden brat i brat... i znów czy to ten z Tradery??? bo jeżeli tak to widziałem go i bardzo poważnie rozważałem jego zakup...Gratulacje jest bardzo ładny!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6387 Napisano 29 Października 2014 Nooo i jest upragniony żółwik ...a do tego komplet, zakupiony w Krakowie - maj 1977 i polska data.... stan Idealny ...już 3 komplet w kolekcji...takie lubię najbardziej ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #6388 Napisano 29 Października 2014 No i w końcu ja mogę się pochwalić moim ostatnim nabytkiem. Kupiona całkiem w ciemno po nie udanych negocjacjach finałem wygrana aukcja o włos od naszego forumowego kolegi, który dzięki swoim znajomościom pomógł mi ja ożywić. Koniec końców zegarek dotarł do mnie nie działający o czym wiedziałem ,jak się okazało leżał dość długo nie używany i łapał już pierwsza wilgoć dzięki słabym uszczelkom. Mój zegarmistrz nie podjął się naprawy. Więc zegarek trafił chyba do najlepszego specjalisty w Warszawie ...nie było tanio ale odzyskał pełnie sił , wilgoć w pełni usunięta i podjął wszelkie funkcje bez najmniejszych oporów a teraz śmiga aż miło i ma roczna gwarancję mechanizm w stanie bardzo dobrym cal. 1040 gdzie za podstawę posłużyła legendarna lemania 5100. Omega w automacie ,posiada wszystkie funkcje ,które oczywiście są sprawne i po za wymiana szkiełka ,które posiada jeszcze kila rysek nie pozostało nic do zrobienia ....i tak oto sie prezentuje :Czas oczekiwania był długi ale warto było bo to konkretny zegarek ze stali na idealnym chodzie ciężki do nabycia za przyzwoite pieniądze.Oceńcie sami :Trzy pierwsze zdjęcia obrazują stan w jakim dotarł (agonalny)grupowe zdjęcie autorstwa Wasyla obrazuje komplet jaki ciężko sfotografować a jaki w większej części można obejrzeć pod tym linkiem http://chronomaddox.com/c1045_in_detail.htmlOstatnie dwa zdjęcia są mojego autorstwa z dziś na dłoni : 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #6389 Napisano 29 Października 2014 czy to ten z Tradery??? bo jeżeli tak to widziałem go i bardzo poważnie rozważałem jego zakup...Gratulacje jest bardzo ładny!!! Nie. Nie z Tradery A Twoją Omegą już się Tomek chwalił, i nie dziwota, bo zacna jest 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #6390 Napisano 29 Października 2014 Nooo i jest upragniony żółwik ...a do tego komplet, zakupiony w Krakowie - maj 1977 i polska data.... stan Idealny ...już 3 komplet w kolekcji...takie lubię najbardziej ! Gratuluję, widzę, że warto było sakiewkę opróżnić, teraz czekam na info o DS-2 na blogu 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #6391 Napisano 29 Października 2014 Gratulacje poszaleli dzis panowie 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #6392 Napisano 29 Października 2014 (edytowane) No i w końcu ja mogę się pochwalić moim ostatnim nabytkiem. Kupiona całkiem w ciemno po nie udanych negocjacjach finałem wygrana aukcja o włos od naszego forumowego kolegi, który dzięki swoim znajomościom pomógł mi ja ożywić. Koniec końców zegarek dotarł do mnie nie działający o czym wiedziałem ,jak się okazało leżał dość długo nie używany i łapał już pierwsza wilgoć dzięki słabym uszczelkom. Mój zegarmistrz nie podjął się naprawy. Więc zegarek trafił chyba do najlepszego specjalisty w Warszawie ...nie było tanio ale odzyskał pełnie sił , wilgoć w pełni usunięta i podjął wszelkie funkcje bez najmniejszych oporów a teraz śmiga aż miło i ma roczna gwarancję mechanizm w stanie bardzo dobrym cal. 1040 gdzie za podstawę posłużyła legendarna lemania 5100.Gratulacje piękna Omega,.Moim zdaniem to kaliber 1045..Cal 1040 to zupełnie inna konstrukcja, czyli zmodyfikowana Lemania 1340 Edytowane 29 Października 2014 przez mayor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #6393 Napisano 29 Października 2014 Fakt. To 1045. Omskły się Staremu palce na klawiaturze, długo na nią czekał, ale było moim zdaniem warto. Zegar bardzo fajny i da na pewno sporo frajdy. Oczywiście jak już się ogarnie nazwy dni tygodnia po fińsku... Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #6394 Napisano 29 Października 2014 Tak sory za ten kaliber oczywiście że 1045 nie wiem co ja z tym zerem ....... a kalendarz po Fińsku mówisz Wasyl??? brakowało mi tej informacji 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #6395 Napisano 29 Października 2014 o ile dobrze pamiętam z opisu aukcji to miało po fińsku być. swoją drogą żadnego ludzkiego języka to nie przypomina...Monday - maanantainaTuesday - tiistainaWednesday - keskiviikkonaThursday - torstainaFriday - perjantainaSaturday - lauantainaSunday - sunnuntaina 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6396 Napisano 29 Października 2014 Pięknie zrobiona, podejrzewam, że była na Pięknej. Kalendarz po fińsku - bomba, tylko z wymową może być mały problem .Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #6397 Napisano 29 Października 2014 Panowie szaleją Enicary, Omegi, Certiny wszystko co najlepsze! Piękne tylko podziwiać, gratulować i zazdrościć 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #6398 Napisano 30 Października 2014 Panowie szaleją Enicary, Omegi, Certiny wszystko co najlepsze! Piękne tylko podziwiać, gratulować i zazdrościć Nieprawda: Vietnam Era Na razie punktualnością nie grzeszy, a i bezel mu lata.... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #6399 Napisano 30 Października 2014 (edytowane) impuls zakupowy solid gold Edytowane 30 Października 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #6400 Napisano 30 Października 2014 Impuls, impulsema blit zawsze dobrze mieć........ na plomby i uzupełnienia klawiatury jak ruscy przyjdą. A w tej prezentowanejnie tylko na jedynki starczy!Co Piotrek taboretCi się skuśkał?Bo fotki takienie klawe. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach