primabaleron 1175 #6701 Napisano 12 Grudnia 2014 Certinka kupiona w Rodzinie Vj72, nosowy tropic i zapinka Duży [/url] 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #6702 Napisano 12 Grudnia 2014 Certina taka że ojej I takie pytanko nie jest czasem z zatoki bo niedawno bardzo podobna tam byłą ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1931 #6703 Napisano 12 Grudnia 2014 Piękna Żółwik jest świetny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #6704 Napisano 12 Grudnia 2014 No proszę jak dsami obrodziło :-) baardzo ładny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #6705 Napisano 12 Grudnia 2014 Certina taka że ojej I takie pytanko nie jest czasem z zatoki bo niedawno bardzo podobna tam byłą ? Napisałem Certinka kupiona w Rodzinieczyli od Forumowicza 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #6706 Napisano 12 Grudnia 2014 Napisałem Certinka kupiona w Rodzinieczyli od Forumowicza Pewnie zakup od Gasp50, podaj proszę namiary na Twoje paski, zawsze masz świetnie dobrane. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 349 #6707 Napisano 12 Grudnia 2014 A ja wiem dlaczego ją kupiłeś .Żywcem przypomina enicary chrono .Powiedz , że nie to i tak nie uwierzę . Co oczywiście w niczym jej nie ujmuje.Fajna. Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 696 #6708 Napisano 12 Grudnia 2014 Certinka kupiona w Rodzinie Vj72, nosowy tropic i zapinka Duży [/url] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 696 #6709 Napisano 12 Grudnia 2014 Ultra i certina juz wspominam ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6710 Napisano 12 Grudnia 2014 Certinka kupiona w Rodzinie Vj72, nosowy tropic i zapinka Piękny Chronolympic !!! Poluję też na DS-2 Chronolympic, ale w PL ciężko je dostać...nieco łatwiej jest ze "zwykłą, klasyczną" DS-2, choć też w PL trafiają się relatywnie rzadko...a tym bardziej w dobrym / bardzo dobrym stanie...mnie udało się niedawno upolować DS-2 Automatic z polskimi dniami tygodnia + dodatki...sporo poczytałem na temat historii marki CERTINA (opisałem całą historię dla zainteresowanych: Historia marki Certina) To była kiedyś naprawdę bardzo porządna, innowacyjna i prężnie działająca firma...do połowy lat 70' tworzyli swoje kalibry, akurat kolekcja Chronolympic jest na VJ, ale standardowe DS i DS-2 mają mechanizmy in-house...odkąd mam swojego żółwia, to myślę, aby dokupić mu kolegę Gdybyś Primabaleron kiedyś myślał o sprzedaży Twojego żółwia....to wiesz do kogo się zwrócić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #6711 Napisano 12 Grudnia 2014 Świetna historia Certiny !!! Gratulacje 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6712 Napisano 12 Grudnia 2014 Świetna historia Certiny !!! Gratulacje Dzięki wielkie...spoooooro czasu poświęciłem, aby zgromadzić wiedzę, a potem przelać ją na papier 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #6713 Napisano 12 Grudnia 2014 Świetny żółwik, jaka on ma średnicę? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #6714 Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Certinka chrono piekna sam nad nia myslalem ale tak to jest jak sie za dlugo mysli I droga z Polska data tez piękna! U mnie Atlantic "Heuer" tez bardzo cieszy Edytowane 12 Grudnia 2014 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #6715 Napisano 12 Grudnia 2014 Piękna historia firmy! Ale czy jesteś w stanie mi coś powiedzieć o linii "Club 2000"?Od kiedy ujrzała światło dzienne? Co miała za cel ta nazwa?Nurtuje mnie to od dawnai jak dotąd ma ciekawość nie została zaspokojona. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6716 Napisano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Szczerze powiedziawszy nie napotkałem na jakieś konkretne informacje o tej linii, takich modeli jak Club 2000 - czyli bardzo ładnych, ale niekoniecznie wyjątkowych pod względem historii marki - jest znacznie więcej...w moim opracowaniu ująłem te modele i kolekcje, które były w jakiś sposób ważne lub wręcz przełomowe dla firmy...zapewne nie ująłem 100%, ale starałem się na 100% Mnie głównie interesuje system DS i zegarki z kolekcji DS...choć Biostar, Argonaut, Waterking, Blue Ribbon czy właśnie Club 2000 też są świetne... Tu jest super strona dedykowana starym zegarkom Certina - http://www.vintagecertinas.ch/en/indexeng.html Może jej autor będzie znał odpowiedź na Twoje pytanie, choć ja też do niego pisałem w innej sprawie... - i do dziś nie uzyskałem odpowiedzi Ale może Tobie się uda, jeśli tak, to napisz proszę co się dowiedziałeś, podziel się wiedzą. Pozdrawiam C Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6717 Napisano 13 Grudnia 2014 Certinka chrono piekna sam nad nia myslalem ale tak to jest jak sie za dlugo mysli I droga z Polska data tez piękna!U mnie Atlantic "Heuer" tez bardzo cieszy Atlantic 1 klasa ! Szkło wymaga polerki i będzie super ! Bardzo ładne chrono, gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #6718 Napisano 13 Grudnia 2014 Tu jest super strona dedykowana starym zegarkom Certina - http://www.vintagecertinas.ch/en/indexeng.html Tu wyciąg z mojej: DS-2 Chronolympic 8501 800 Certina 29-053 & 29-062 Valjoux 23 & 726 42.5 x 47 x 16.5 (13) Manual winding. No date DS-2 case Black dial, 3 white sub dials About from 1970 to 1974 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #6719 Napisano 13 Grudnia 2014 Atlantic 1 klasa ! Szkło wymaga polerki i będzie super ! Bardzo ładne chrono, gratulacje Dzieki! Taki mam zamiar ze szklem ale tak sobie mysle i sam nie wiem bo nie lubie takich ingerencji ale bym nowa powloke PVD zrobil. A jeszcze takie skromne 2 Tissoty sie trafily dawali to bralem Navigator na Lemani 872 Seastar na valjoux 7733 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #6720 Napisano 13 Grudnia 2014 Sam zegarek nie nowy nabytek ale bransoletka sie trafila! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #6721 Napisano 13 Grudnia 2014 Szwed, dobry trafiacz z Ciebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #6722 Napisano 13 Grudnia 2014 Szwed, dobry trafiacz z Ciebie Staram sie jak moge! Zeby dogonic wszystkich innych tu na forum 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #6723 Napisano 14 Grudnia 2014 A teraz mój nowy dzisiejszy nabytek chyba skarbonka bo od góry zakręcana jakaś wnęka na pieniążek i na dole otwierana szufladka Jakbyście mi coś o nim powiedzieli byłbym wdzięczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #6724 Napisano 14 Grudnia 2014 A teraz mój nowy dzisiejszy nabytek chyba skarbonka bo od góry zakręcana jakaś wnęka na pieniążek i na dole otwierana szufladka Jakbyście mi coś o nim powiedzieli byłbym wdzięczny Wygląda mi to na stary budzik hotelowy (chcesz budzenie - wrzucasz pieniążek) z odzysku. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #6725 Napisano 14 Grudnia 2014 Jaja sobie robisz? Czy rzeczywiscie były takie kanstrukcje? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach