szwed 1069 #7701 Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) Paweł Bury. Niezla nabytki naprawde te twoje bazarki sa fajne jak tam to wszystko kupiles!Kiedys bedzie sie trzeba tam wybrac Gratuluje! adam4002 Fajna orfina i ta pomaranczowa wskazowka dodaje mu charakteru! Naprawde fajny nabytek! Edytowane 27 Marca 2015 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #7702 Napisano 28 Marca 2015 Paweł Bury. Niezla nabytki naprawde te twoje bazarki sa fajne jak tam to wszystko kupiles!Kiedys bedzie sie trzeba tam wybrac GratulujeDzięki za uznanie - dzisaj przybyły dwie nowe kieszonki - tradycyjnie jeden Buraczek i kieszonkowy Gustav Becker 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7703 Napisano 28 Marca 2015 (edytowane) Becker mocno "taki se", ale ciągle zaskakuje mnie fenomen tej firmy. Jakoś niedawno obserwowałem aukcję budzika sygnowanego przez Beckera, bo mam taki sam, tylko sygnowany przez właściwego producenta - Junghansa. Swojego kupiłem za jakieś 40 zeta, sygnatura GB podniosła cenę do prawie 300 zeta. Zdumiewające. pozdrawiamNarfas Edytowane 28 Marca 2015 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #7704 Napisano 29 Marca 2015 Z Beckerem jest tak ponieważ utożsamiają się z nim ludzie dwóch narodowości - Polacy bo produkowany był w Świebodzicach więc niedaleko mnie a Niemcy bo firma należała do NiemcaTego ze zdjęć kupiłem wczoraj w Niemczech - mniejszy problem niemiec miał z odsprzedażą kieszonkowego Schaffhausena niż tego Beckera - w oryginalnym niegrzebanym stanie i sprawne są dosyć rzadkie a cena wychodzi stąd że wyprodukowano ich bardzo mało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7705 Napisano 29 Marca 2015 Z Beckerem jest tak ponieważ utożsamiają się z nim ludzie dwóch narodowości - Polacy bo produkowany był w Świebodzicach więc niedaleko mnie a Niemcy bo firma należała do NiemcaTego ze zdjęć kupiłem wczoraj w Niemczech - mniejszy problem niemiec miał z odsprzedażą kieszonkowego Schaffhausena niż tego Beckera - w oryginalnym niegrzebanym stanie i sprawne są dosyć rzadkie a cena wychodzi stąd że wyprodukowano ich bardzo mało Ja to wiem, ja to rozumiem, po prostu niektóre zakątki kolekcjonerstwa nie trafiają w żadną czułą strunę mej duszy i wtedy brew mi się unosi kiedy widzę co tam się wyprawia na aukcjach. Niemniej gratuluję - całe szczęście że nie zbieram wszystkiego. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7706 Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) Mam do Was pytanie - dzisiaj na giełdzie znalazłem kieszonkę Vulcain za 200 złotych. Nie kupiłem go, ponieważ werk był niesygnowany. Teraz zacząłem się zastanawiać, czy moja ostrożność uchroniła mnie od wpadki, czy pozbawiła okazji. W związku z tym, określcie proszę dla mnie, czy występowały Vulcainy z niesygnowanymi werkami i kopertami. Z góry dziekuję! Edytowane 29 Marca 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7707 Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) A co mówi wujek Google ? Edytowane 29 Marca 2015 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7708 Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) A co mówi wujek Google ? Różne rzeczy... Może zachorował na schizofrenię, bo za każdym razem słyszę coś innego. Nie umiem się nim na tyle dobrze posłużyć (głownie przez nieznajomość języka angielskiego). Edytowane 29 Marca 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #7709 Napisano 30 Marca 2015 Bezel uruchomiony. Nareszcie będę wiedział ile czasu lotu mi zostało... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #7710 Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) dla mnie bomba! czy to ,,wojak,,? poludniowi sasiedzi?koniec lat 30?bedziesz robil cos ze wskazowkami? Edytowane 30 Marca 2015 przez Angelo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #7711 Napisano 30 Marca 2015 Jedyne co będzie JESZCZE robione to podniszczanie paska Wpisz w googlarce Longines Majetek i będziesz miał pełne info 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7712 Napisano 30 Marca 2015 Bezel uruchomiony. Nareszcie będę wiedział ile czasu lotu mi zostało... A weź spadaj, bo tylko mnie tym drażnisz... Budzą się we mnie niskie emocje. pozdrawiam (niechętnie)Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #7713 Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) Jedyne co będzie JESZCZE robione to podniszczanie paska Wpisz w googlarce Longines Majetek i będziesz miał pełne info to tak jak myslalem bardzo fajny jest Edytowane 30 Marca 2015 przez Angelo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #7714 Napisano 30 Marca 2015 Kto wie, może Josef František nosił takiego Lonżina? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7715 Napisano 30 Marca 2015 Ten Longines przepiekny aż serce szybciej mi zabilo jak go zobaczyłem! Mam nadzieje, że kiedyś uda mi się takiego zdobyć! Gratiluję! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7716 Napisano 31 Marca 2015 Takie trzy nurki vintage,.Dwa Poljoty lata 70 te -niestety tylko jeden ma bezel,I najciekawszy z tego zestawu "Baby Panerai" Nivada Grenchen Depthmaster 1000 z początku lat sześćdziesiątych jeden z pierwszych zegarków o wodoszczelności 3300 feet -1000 metrów.Mimo wieku 50 lat w dość dobrej kondycji,.Zegarek jest duży i masywny,ale ma doskonale proporcje i jest świetnie wykonany.,Jak otworzyłem dzisiaj paczkę to oczy przecierałem,gdyż nie mogłem uwierzyć ,że jest aż tak ładny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #7717 Napisano 31 Marca 2015 Gratuluję nowości.Longines + divery, świetne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lipton123 0 #7718 Napisano 31 Marca 2015 Witam wszystkich. Chciałbym się pochwalić może nie nabytkiem co rodzinną pamiątką. Dostałem około 3 tygodniu temu zegarek, po nieżyjącym już dziadku. Był w tragicznym stanie, nie chodził, pęknięte szkoło, brak paska. Dziś nadszedł dzień odbioru i prezentuję wam zegarek niewyobrażalnie dla mnie ważny. Pamiątka która będzie moim oczkiem w głowie, i być może początkiem "zegarkowego bakcyla". Poniżej zdjęcia Atlantic'a z lat 50' Pozdrawiam - Michał ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7719 Napisano 31 Marca 2015 Bardzo ładny egzemplarz Michale 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7720 Napisano 31 Marca 2015 Szkoda tych rys od wskazówek na tarczy, ale poza tym stan bardzo ładny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpikm 2 #7721 Napisano 1 Kwietnia 2015 A mi się dzisiaj trafił taki dziarski staruszek. Mechanizm 1159H miedzy 1945 a 1948. Proszę o wszelkie info. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7722 Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) śliczna eterna Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 227 #7723 Napisano 1 Kwietnia 2015 A mi się dzisiaj trafił taki dziarski staruszek. Mechanizm 1159H miedzy 1945 a 1948. Proszę o wszelkie info.Piękna Eterna tylko czy aby tarcza nie odnawiana? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpikm 2 #7724 Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie odnawiana. Światło troszkę przeklamuje. Ładna patyna na całości. Na zdjęciu nie widać ale na 7 ostre przetarcie na tarczy jest aż do metalu i ślad po wskazówce przy ośce. Często spotykany mechanizm? Jest śliczny tylko wahnik ma straszne luzy góra i dół i jutro do majstra idzie. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez karpikm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #7725 Napisano 1 Kwietnia 2015 Właśnie odebrałem z przeglądu u zegarmistrza, założyłem nowe paski i mam co nosić przez te święta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach