Paweł Bury. 5729 #11751 Napisano 28 Czerwca 2018 Przekładanie bez sensu - lepiej sprzedać brzydką a za kasę zrobić tą ładną bo tak kasę wydasz i zostaniesz z trupem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11752 Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Zdjęcie z aukcji, dotarł dziś. Przepłaciłem parę dych, ale ta tarcza jest moim zdaniem obłędna, więc się nie szczypałem . Ori bransa poszła do pudła, a zegar wskoczył na prosty czarny pasek. Jestem zadowolony. Edytowane 29 Czerwca 2018 przez hrabia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11753 Napisano 29 Czerwca 2018 Nie!!fajnie wygląda z tą bransoletką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11754 Napisano 29 Czerwca 2018 Na pasku też nie jest źle. Ale bransę mam w planach na później, też mi się podoba. Ewidentnie nie była zdejmowana od początku, a to oznacza ostre mycie, na które nie mam czasu. Kilo syfu, a myjki ultradźwiękowej pod ręką już nie mam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #11755 Napisano 30 Czerwca 2018 Zawsze podobały mi się te Pallasy i w końcu udało się kupić. Stan nie powala ale nie jest zły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11756 Napisano 30 Czerwca 2018 Jak na zegarek circa 60-letni, to stan jest bardzo ładny . Fajna sztuka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #11757 Napisano 30 Czerwca 2018 Jak na zegarek circa 60-letni, to stan jest bardzo ładny . Fajna sztuka.Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40562 #11758 Napisano 30 Czerwca 2018 Dołączam się do opinii Hrabiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11759 Napisano 30 Czerwca 2018 Pallas, Atlantic, Delbana z lat pięćdziesiątych miały bardzo podobne wzornictwo, Ja bym powiedział, że stan zegarka jest doskonały, tarcza wskazówki, koperta, wszystko w bardzo fajnym stanie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6457 #11760 Napisano 2 Lipca 2018 Piękny zegarek w pięknym stanie. Oby więcej takich. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24432 #11761 Napisano 3 Lipca 2018 Taka Omega wpadła. Stalowa, duża (prawie 38mm), w oryginale (poza koroną). 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #11762 Napisano 3 Lipca 2018 Jest klimacik. Te wskazówki mnie zastanawiają (godzinowa trochę przykrótka?).A może ona powojenna jest? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24432 #11763 Napisano 3 Lipca 2018 Wszystko jest oryginalne. Zegarek z ok 36-38 roku. Kaliber 26.5 sob 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #11764 Napisano 6 Lipca 2018 Oprócz koronki 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #11765 Napisano 6 Lipca 2018 Wszystko jest oryginalne. Zegarek z ok 36-38 roku. Kaliber 26.5 sobCzy teleskopy są na stałe? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24432 #11766 Napisano 6 Lipca 2018 Czy teleskopy są na stałe?Pręty są akurat teraz wyjęte ale można do tego wrócić. Oprócz koronki No przecież pisałem że poza koroną 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11767 Napisano 6 Lipca 2018 Dobra, koniec z tą wyższą półką Casio wypuściło kiedyś taki model (fota z sieci, ale przyznam, że posiadam sztukę w równie dobrym stanie):A oto radziecka odpowiedź, czyli mój nowy nabytek: Fotka z alle, wybaczcie nieudolne wycinanie ręki sprzedającego, ale mógłby sobie nie życzyć . Myślałem, że kupuję zwłoki, ale po włożeniu baterii nawet ruszył. Jak znajdę chwilę, to wyczyszczę i dosztukuję z czegoś pasek (jakiś dziwny patent, wsuwany jest, trzeba będzie coś docinać). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40562 #11768 Napisano 6 Lipca 2018 Ciekawą koncepcję miało Casio. Model z lat 80-tych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #11769 Napisano 7 Lipca 2018 Pręty są akurat teraz wyjęte ale można do tego wrócić.No przecież pisałem że poza koronąTo w tym modelu czy ogólnie te pręty są wyjmowane i można zastąpić teleskopami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24432 #11770 Napisano 7 Lipca 2018 To w tym modelu czy ogólnie te pręty są wyjmowane i można zastąpić teleskopami?Zależy to od tego jak były zakute, w niektórych modelach są zgrzewane w innych wbite na wcisk. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #11771 Napisano 7 Lipca 2018 Dzięki. Pytam bo mam takiego ptaszka byłem pewien że to koperta od pobiedy a jednak nie, podobna ale mniejsza i stałe 'teleskopy'. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11772 Napisano 7 Lipca 2018 Ciekawą koncepcję miało Casio. Model z lat 80-tych?Si. Sam się zdziwiłem, że takie cienkie elektroniki potrafili wtedy robić. Wersja radziecka znacznie grubsza, ale za to z podświetleniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #11773 Napisano 7 Lipca 2018 (edytowane) Taki Tissot mi się trafił, wg numerów na mechanizmie 1950 r. Tarcza kiepska i ogólnie zaniedbany Zastanawiałem się po co mi skoro takiego nosić nie będę, więc zaryzykowałem czyszczenie tarczy. Najpierw nieśmiałe próby: No ale jak już coś ruszyło to postanowiłem spróbować Na koniec jeszcze polerowanie wskazówek...... w sumie indeksów nie próbowałem polerować Finalnie myślę, że się opłaciło, bo już wylądował dziś na ręce Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na taką relację, jeżeli nie proszę o skasowanie zdjęć Edytowane 7 Lipca 2018 przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11774 Napisano 7 Lipca 2018 Sądzę, że odpowiednie, nowy nabytek i po spa trefił na nadgarstek. Te tarcze bardzo dobrze poddają się czyszczeniu. Wyszło bardzo fajnie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #11775 Napisano 7 Lipca 2018 Jestem pod wrażeniem doprowadzenia tego zegarka do bardzo dobrego oryginalnego stanu wizualnego i technicznego,a to się nie często widzi.Naprawdę bardzo mi się podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach