Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jest zupełnie odwrotnie i nie "podobno" tylko na pewno. Jeżeli ubezpieczasz dom to z reguły "parasol" obejmuje też odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez psa. Wyjątkiem są rasy psów umieszczone na "Viscious dogs breeds list",a boerbole jest umieszczony na czarnej liście w większości Stanów.W takim wypadku ubezpieczalnia nie odpowiada za Twojego psa,a odszkodowanie za pogryzienie może przekroczyć nawet $2mln.W wielu Stanach właściciel niebezpiecznego psa musi obowiązkowo wykupić OC na sumę od $100 000 do $300 000 a taka polisa to wydatek od tysiąca do $5 000 rocznie. Jeżeli właściciel nie ma takiej polisy to przychodzą hycle ,których tu się bardziej szlachetnie tytułuje Animal Control Officers i psa zabierają do schroniska ,a tam z reguły trafia na Death Row

U mnie ubezpieczenie OC psa jest obowiązkowe i dokupuje się je dodatkowo. Dodatkowo mam podatek. Tak z ciekawości - kiedyś podatek na psa to były grosze w Polsce. Ile to teraz kosztuje ?

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Coś mu źle z oczu paczy

Wręcz przeciwnie. Ma bardzo poważne spojrzenie, co może niektóre osoby wprawiać w konsternację :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...........to zależy od miejsc zamieszkania, bo radni ustalają kwotę. W Ostrołęce to coś rzędu 35zł rocznie, w Łomży rodzice płacili coś koło 60zł/ jeśli dobrze pamiętam.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki - to rzeczywiście nie jest dużo. Pytam bo w Warszawie widzę w Parku na Kole woreczki na odchody i zastanawiałem się czy podniesiono podatek w tym celu

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój przyjaciel Nero....n

7bce6fad7ad1320c3ffa10bec3f5396e.jpg

Fan marki Enicar.

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Mój przyjaciel Nero....

Coś mi tu pachnie ... mezaliansem :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komplet :)

zcamera-20171105_125523_ZDate_Mark.jpg

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezuuu, jakie brzydkie. Aż piękne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

06833a5acdd79aadfb1b93a02d43f2fe.jpg

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to takiego ładnego?

W całej okazałości gryzonia pokaż :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzę że kolega posłuchał mistera tfu ministra zdrowia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@desmo to do mnie?

:) Nie wiem o co chodzi... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

gryzonia pokaż :)

W latach '90 były bardzo popularne w sklepach zoologicznych. Specjalnie zachodziłem do sklepu Kakadu w galerii żeby się ponapawać widokiem szynszyli. Zawsze jednak pierwszeństwo miał pies a potem koty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A faktycznie, to szynszyl. Swego czasu chciałem takiego hodować, ale jakoś nie wyszło. I chyba by się z kotem nie polubił.

Chciał miałem dwa chomiki lata temu i razem z nimi kot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

A faktycznie, to szynszyl.

Sam nie byłem pewien jak powinno się mówić, więc pogrzebałem po necie. Jednak prawidłowo jest SZYNSZYLA. (chyba nie masz mi za złe że poprawiam ?)

http://chillbill.pl/ciekawostki/szynszyl-czy-szynszyla-czyli-jak-prawidlowo-mowic-o-szynszyli/

Ja ze swej strony dodam, że kiedyś byłem w Wojskowym Instytucie Higieny i Epidemiologii. A tam ... m.in. hodowla szczurów i wszystkie białe, żeby dawały podobne wyniki. Zażartowałem że chciałbym takiego szczura, tylko żeby nie był biały. Za kilka dni kolega dzwoni, że jest szczur do odebrania. Ja lekko skonsternowany, że przecież miał nie być biały. A nie jest, przekornie zaśmiał się kolega, egzemplarz wybrakowany - łaciaty. I mieliśmy dwa lata szczura, bo tyle wynosi norma jego życia. Bardzo inteligentny, a właściwie inteligentna, bo to była ona. W przeciwieństwie do innych gryzoni typu chomik wchodziła w relacje z ludźmi i trochę można by pisać o jej wyczynach. Jak komuś nie przeszkadza ogon, to polecam to mało kłopotliwe zwierzątko. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kiedyś o szczurku myślałem.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WTF? Am I the BEAST???

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pies wygląda na zastraszanego, z pewnoscia jego prawa są łamane, to nie pozostac bez echa....

Dzis akceptacja zegarków typu " homage " i zastraszanie zwierząt, jutro moze kaza pic kawe bez mleka!!

Stop tyranom!!

Żądamy lepszych mechanizmów Seiko, pantofli za 500+, i nie skrzypiacych bransolet w Submarinerach!!

:)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi