RysiekOchodzki 1883 #3326 Posted May 6, 2018 Dzięki serdeczne za opinie na temat Bravecto. Chyba zrezygnuję ze stosowania tego specyfiku. Ja po dwóch transfuzjach krwi u swojego owczarka przestałem zastanawiać się nad ewentualnymi działaniami ubocznymi Bravecto. Stosuję od trzech lat i wreszcie mam spokój. 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #3327 Posted May 6, 2018 Ja po dwóch transfuzjach krwi u swojego owczarka przestałem zastanawiać się nad ewentualnymi działaniami ubocznymi Bravecto. Stosuję od trzech lat i wreszcie mam spokój.No właśnie i to jest to coś za coś. Moi weterynarze napatrzyli się na skutki uboczne pokleszczowe i zdecydowanie zalecają silny środek przeciw kleszczowy np. Bravecto Wybór nie jest łatwy ale decyzję trzeba podjąć. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5774 #3328 Posted May 6, 2018 Jeszcze niedawno była taka jak Maniek a teraz ...... koń !!! Pies kumpla i dwa zdjęcia z pleneru 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #3329 Posted May 6, 2018 Piękne tereny, piękne psy, piękne widoki 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
egzo18 775 #3330 Posted May 6, 2018 Miał... Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
pablo122 1319 #3331 Posted May 7, 2018 Piękne tereny, piękne psy, piękne widoki Piękne 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8260 #3332 Posted May 7, 2018 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5774 #3333 Posted May 7, 2018 Jeszcze jedno okrążenie by pies zrobił i byś padł nagrała się zadyszka Ale widać zacięcie u psa do pływania - musi być na smyczy? ucieknie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8260 #3334 Posted May 7, 2018 Codziennie robię z nim dwa km marszobiegiem a potem sobie pływa zazwyczaj robi dwa okrążenia i czasem mu jeszcze mało Raz wypuściłem smycz to musiałem zrobić trzy km, i nie marszobiegiem a biegiem. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 872 #3335 Posted May 7, 2018 Mój codzienny spacer wygląda mniej więcej tak (serio) - tak do 10 km i półtorej do dwóch godzin, żeby wyszło 5-6 km/h. Biegać nie lubię i nie potrafię, a spacerować uwielbiam.I to z korzyścią dla obu - Gucław się porządnie wybiega, a ja trzymam formę i wagę :D 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #3336 Posted May 8, 2018 Hello ziooom 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
Krygo 19169 #3337 Posted May 8, 2018 Do twarzy mu 0 Share this post Link to post Share on other sites
bart_us 2221 #3338 Posted May 10, 2018 Łapa ją boli więc poleguje 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #3339 Posted May 10, 2018 Dysplazja czy awaria? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
bart_us 2221 #3340 Posted May 10, 2018 Nie wiem idziemy do weta. Przetrącony na jakimś dołku chyba co nie przeszkadzało wczoraj pogonić zająca a potem kota. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kromeczka 12 #3341 Posted May 10, 2018 Nie wiem idziemy do weta. Przetrącony na jakimś dołku chyba co nie przeszkadzało wczoraj pogonić zająca a potem kota. Mój idąc na prostym i równym się rozjeżdża, a nie przeszkadza mu to skakać jak zobaczy pana czy pogonić kota od miski, bo kot na pewno dostał lepsze żarcie niż on! 0 Share this post Link to post Share on other sites
bart_us 2221 #3342 Posted May 10, 2018 Noga ogolona założony opatrunek na ranę, uszkodzone kolano. Zalecenia leki, ograniczenie aktywności i odchudzanie . 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pamiko 7770 #3343 Posted May 10, 2018 Niestety przeswietlenie potwierdzilo dysplazje> 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #3344 Posted May 10, 2018 Niestety przeswietlenie potwierdzilo dysplazje>Bidulka... Który staw?Ile piesek/suczka ma? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
Pamiko 7770 #3345 Posted May 10, 2018 Dwa tylne. Pies ma 7 miesiecy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
gustaw6666 324 #3346 Posted May 10, 2018 Dog niemiecki? Ostatnio pokazywałeś Cane Corso? 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Share this post Link to post Share on other sites
Pamiko 7770 #3347 Posted May 10, 2018 to ten sam Cane 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #3348 Posted May 10, 2018 Jeszcze młody...Mój bandyta miał dysplazję łokciowego w przedniej łapie. Po zabiegu artroskopii wrócił do pełni zdrowia i lekarz zapewnił, że już na stałe. I rzeczywiście, skacze, biega, bawi się kompletnie bez żadnych problemów. A wcześniej kulał nawet podczas chodzenia. Ale jak jest z tylnymi łapami, to niestety nie wiem. Tak czy siak to nie wesoła nowina. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
bart_us 2221 #3349 Posted May 10, 2018 Słabo. Kiedyś to wet zalecał dietę i pływanie oraz kojec żeby ruchliwość ograniczyć. A jak jest teraz? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pamiko 7770 #3350 Posted May 10, 2018 Teraz podobnie. Zrobilem przeswietlenie profilaktycznie z uwagi na tendencje rasy do dysplazji i troche smutno. Generalnie narazie nie jest zle (biega bawi sie "chyba nie boli"). Musze teraz troche ograniczyc ruch i zastanowic sie co dalej. Generalnie bylbym wdzieczny na namiar na dobrego lekarza bo w Kielcach mozna co najwyzej odrobaczyc psa. 0 Share this post Link to post Share on other sites