Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie, z tarczą uzyskano efekt głębi pod mostem, nie wiem w jakim celu aż tak. Nadrabianie ringiem nie wygląda elegancko. Mnie też niezbyt podoba się boczny profil, liczba ostrych krawędzi i wyraźnie zarysowanych płaszczyzn pasuje raczej do toolwatcha. Przypomina w tym Spirita, tylko te cienkie uszy sprawiają wrażenie jeszcze dłuższych i ostrzejszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ok, mierzyłem i kilka wniosków:

Minusy:
-grubość i profil jak w toolwatchu/diverze, nie leży to nawet jak casualowy Rolex który nie jest cienki, mega słabo 
-tarcza mniejsza od szkła sporo co jest nadrobione ringiem który ma stożkowy profil, dziwnie to wygląda 
-wysokość bezela jest bardzo duża i jest efekt studni gdzie od szkła do tarczy jest metr;)

Plusy:
-świetny nowy w tym modelu wysokiej jakości szlif boczny 3D jak w Omegach i starym Admirale czy nowym Spiricie
-ładnie zrobiona i wygięta tarcza i wskazówki 
-ładny dekiel jak to w modelu F.

Filip, dzięki za ten zwięzły i treściwy opis. W momencie premiery mocno się na niego nagrzałem, ale wysokość mnie lekko ostudziła. Po zobaczeniu tego profilu moje obawy o noszalność na codzień się potwierdziły.
Chyba jednak plusy w postaci świetnego zapewne wykonania i ładnej buźki nie zrównoważą użytkowych minusów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

I mam kolejnego Longinesa w kolekcji. Cykadełko "bling bling" w rozmiarze 34mm. Czarna tarcza i... w każdym razie do biżuterii pasuje ;). 

IMG_20230921_142741.jpg

IMG_20230921_142827.jpg

Gratuluję fajny zegarek. To jest kwarcyk?? 

Fajnie uzupełni kolekcje będzie miał miejsce przy Th i Squale 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw jak ten łosoś na żywo... no i powoli krystalizuje mi się konkurencja do zegarka na ślub:

1. jegomość powyżej w łososie

2. furlan marri white sector/ew. ich inna premiera grudniowa

3. king seiko SJE087

wiem, że to nie temat, za jakiś czas założę wątek w odpowiednim podforum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Furlan Marri był u mnie konkurentem, który ostatecznie przegrał z Longines Spirit 37 w roli zegarka uniwersalnego, czyli EDC total. Spirit jest mniej elegancki w roli garniturowego, ale po przełożeniu na czarny pasek i ze względu na jasną tarczę jeszcze daje radę. Natomiast gdybym miał wybierać do okazji tylko miejskich, to FM, który "chodził" za mną od dawna, pewnie by wygrał. Ten powyżej Lonżin jest śliczny, tylko jaką on ma średnicę? Wygląda na dosyć spory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Furlan Marri był u mnie konkurentem, który ostatecznie przegrał z Longines Spirit 37 w roli zegarka uniwersalnego, czyli EDC total. Spirit jest mniej elegancki w roli garniturowego, ale po przełożeniu na czarny pasek i ze względu na jasną tarczę jeszcze daje radę. Natomiast gdybym miał wybierać do okazji tylko miejskich, to FM, który "chodził" za mną od dawna, pewnie by wygrał. Ten powyżej Lonżin jest śliczny, tylko jaką on ma średnicę? Wygląda na dosyć spory.

38,5.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Dziękuję.

Dziękuję. Tak, to kwarcyk. Swoją drogą, to z faktu, że oferta damskich (niedużych) driverów w automacie jest ilościowo niewielka, to sobie sprawę zdawałam. Z faktu, że o bateryjki też nie jest łatwo już nie... A wymagania nie były duże - bicolor, z połączeniem czerni i koloru żółtego złota. Na szczęście jest Longines :).

IMG_20230922_115225.jpg

Ni i ogólnie chyba już ciężko znaleźć nową sztukę  ??

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Ni i ogólnie chyba już ciężko znaleźć nową sztukę  ??

Dla chcącego nic trudnego ;).  Prosto z magazynu w CH, przy mnie defoliowana. 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, rafi napisał(-a):

38,5.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A to jeszcze całkiem elegancko, mogło być gorzej. Wciąż mamy plagę para-garniturowych zegarków po 40 mm.

48 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Dziękuję.

Dziękuję. Tak, to kwarcyk. Swoją drogą, to z faktu, że oferta damskich (niedużych) driverów w automacie jest ilościowo niewielka, to sobie sprawę zdawałam. Z faktu, że o bateryjki też nie jest łatwo już nie... A wymagania nie były duże - bicolor, z połączeniem czerni i koloru żółtego złota. Na szczęście jest Longines :).

IMG_20230922_115225.jpg

Oj tam, zaraz niewielka... Tutaj jest i diver, i nieduży, i w automacie, i całkiem ładny na dodatek 🙂

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.09.2023 o 15:06, AK&AK napisał(-a):

I mam kolejnego Longinesa w kolekcji. Cykadełko "bling bling" w rozmiarze 34mm. Czarna tarcza i... w każdym razie do biżuterii pasuje ;). 

IMG_20230921_142741.jpg

IMG_20230921_142827.jpg

noooo Proszę Paniii koleżanki,  Longines klasa i kozak bling :D dobrze leży 

gratulacje :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.09.2023 o 12:13, AK&AK napisał(-a):

Dziękuję.

IMG_20230922_115225.jpg

Fajny cygan, mi się Cytryna w podobnych barwach podoba, choć tam to "złoto" jest bardziej żółte i chyba tylko to mnie powstrzymuje od nabycia.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi