Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.06.2024 o 10:28, Funky_Koval napisał(-a):
niestety perlony jak dla mnie czuć taniochą i jakby to powiedzieć... no jakbyś zegarek na sznurku nosił
Pokaż więcej  

Dobry perlon jest… dobry. Ja nosiłem Aeviga na perlonie i było bardzo wygodnie i praktycznie. W ogóle nie czuć, żeby to był „sznurek”. Perlon tak może wygląda, ale tak się go nie czuje na nadgarstku.
Natomiast faktycznie nie mogę się przekonać do gumowych pasków. Za wyjątkiem G-Shocków mi nie leżą i koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.06.2024 o 09:04, rads napisał(-a):

Zegarek świetny, ale miniaturowa kamizelka ratunkowa wygrywa 😁

@gyc78 bez dwóch zdań, beżowy pasek i ten outfit to najlepsze zestawienie z tym zegarkiem, jakie kiedykolwiek widziałem. Klasa.

Art Déco, lata 1930-te, klisza druga... 😉

IMG_9701.thumb.jpg.0190c75a1c9a3fcddfe11a26cd731032.jpg

Pokaż więcej  

Dzięki. Przypasował mi ten Longines świetnie 👌 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzja tytanowego "Majetka":

https://ch24.pl/hands-on-longines-pilot-majetek-pioneer-w-wersji-z-tytanu/

Jak zwykle na ch.24 fajne zdjęcia, niestety trochę popsute więziennymi  tatuażami modela. 

@rads, niebawem na spokojnie przeczytam Twoje opracowania. Dzięki za to, co robisz dla naszego tematu i całego forum!

A przy okazji: fajny ten nowy awatar, choć zadanie ma trudne, bo poprzedni był the best ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu też trochę:

https://www.ablogtowatch.com/hands-on-debut-limited-run-longines-pilot-majetek-pioneer-edition-watch/

Longines-Pilot-Majetek-Pioneer-Edition-LOR-Crop-4.thumb.jpg.bb6ef5d28f08cfc2232aaf07dad81e1c.jpg

W dniu 27.06.2024 o 17:58, Edmund Exley napisał(-a):

niestety trochę popsute więziennymi  tatuażami modela.

Pokaż więcej  

"Elegance is an attitude", a niektórzy i tak "swoje wiedzą".  ;)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.06.2024 o 17:58, Edmund Exley napisał(-a):

@rads, niebawem na spokojnie przeczytam Twoje opracowania. Dzięki za to, co robisz dla naszego tematu i całego forum!

A przy okazji: fajny ten nowy awatar, choć zadanie ma trudne, bo poprzedni był the best ;)

Pokaż więcej  

Dzięki, miłej lektury!

Stary awatar od nowego dzieli 2 mm - dosłownie. Poprzedni to grawer na deklu BigEye, nowy to koło kolumnowe mechanizmu L688.2, pracującego tuż pod tym deklem. Lepiej oddaje moją fascynację mechanizmami, chociaż wciąż wiem o nich naprawdę niewiele. Przydałby się porządny kurs zegarmistrzowski, nie strzępki informacji z Internetu, często wątpliwej proweniencji 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.06.2024 o 19:43, rads napisał(-a):

Dzięki, miłej lektury!

Stary awatar od nowego dzieli 2 mm - dosłownie. Poprzedni to grawer na deklu BigEye, nowy to koło kolumnowe mechanizmu L688.2, pracującego tuż pod tym deklem. Lepiej oddaje moją fascynację mechanizmami, chociaż wciąż wiem o nich naprawdę niewiele. Przydałby się porządny kurs zegarmistrzowski, nie strzępki informacji z Internetu, często wątpliwej proweniencji 😉

Pokaż więcej  

To prawie trafiam w Twój gust że swoim Longines spirit chronograph z L688. 4 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 27.06.2024 o 20:15, kornel91 napisał(-a):

To prawie trafiam w Twój gust że swoim Longines spirit chronograph z L688. 4 😀

Pokaż więcej  

Twój jest topowy, mój tradycyjny, oba świetne i stanowiące dla Longinesa kamień milowy - powrót do zegarmistrzostwa przez duże Z.

A że pod rękę z ETA S.A.? Ja tam osobiście nie mam nic przeciwko temu, aby w moim zegarku "bił" mechanizm wyprodukowany przez firmę, której tradycje zegarmistrzowskie sięgają 1793 roku, współtworzonej na przestrzeni wieków przez takie legendy jak FHF, Schild, Peseux, Lemania, Unitas i Valjoux 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.06.2024 o 20:48, Edmund Exley napisał(-a):

Longines od dawna mierzy czas w Ascot, teraz coraz mocniej bryluje też na nadgarstkach widzów:

https://www.hodinkee.com/articles/the-watches-of-royal-ascot-2024

Kilka zegarków świetnie dobranych, ale jest też kilka zgrzytów. Ale miło widzieć konsekwentne umacnianie pozycji marki.

Pokaż więcej  

Bardzo fajna foto-relacja. Uderzający jest całkowity brak Pagani Design, San Martina, Addiesdive, Steeldive oraz Parnisa. Widocznie bywają tam sami rozrzutni ludzie.  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.06.2024 o 10:21, AK&AK napisał(-a):

Świetny jest ten Longines, dziś odkryłem, że ma wbudowaną pogodynkę, wskazuje "sun" i rzeczywiście mamy pełne słońce, temperatura też się zgadza... 😜

IMG_20240630_111241.jpg

Pokaż więcej  

🤣

Wyłącz to już proszę, bo się zagotujemy!!

Edytowane przez just_nobody07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny jest ten Longines, dziś odkryłem, że ma wbudowaną pogodynkę, wskazuje "sun" i rzeczywiście mamy pełne słońce, temperatura też się zgadza... 😜

IMG_20240630_111241.jpg

Pokaż więcej  

To prawda ladny jest , foto też. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż więcej  

Rzeczywiście, bardzo udany, praktyczny model, ze świetnie wyglądającą bransoletą. Ale czy masz dobrze ustawioną datę? Bo zdjęcie sprawia trochę wrażenie, jakby już przygotowywał się do zmiany, a to było przecież południe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi