Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Recommended Posts

niestety perlony jak dla mnie czuć taniochą i jakby to powiedzieć... no jakbyś zegarek na sznurku nosił

Dobry perlon jest… dobry. Ja nosiłem Aeviga na perlonie i było bardzo wygodnie i praktycznie. W ogóle nie czuć, żeby to był „sznurek”. Perlon tak może wygląda, ale tak się go nie czuje na nadgarstku.
Natomiast faktycznie nie mogę się przekonać do gumowych pasków. Za wyjątkiem G-Shocków mi nie leżą i koniec.

2 godziny temu, rads napisał(-a):

Zegarek świetny, ale miniaturowa kamizelka ratunkowa wygrywa 😁

@gyc78 bez dwóch zdań, beżowy pasek i ten outfit to najlepsze zestawienie z tym zegarkiem, jakie kiedykolwiek widziałem. Klasa.

Art Déco, lata 1930-te, klisza druga... 😉

IMG_9701.thumb.jpg.0190c75a1c9a3fcddfe11a26cd731032.jpg

Dzięki. Przypasował mi ten Longines świetnie 👌 

Recenzja tytanowego "Majetka":

https://ch24.pl/hands-on-longines-pilot-majetek-pioneer-w-wersji-z-tytanu/

Jak zwykle na ch.24 fajne zdjęcia, niestety trochę popsute więziennymi  tatuażami modela. 

@rads, niebawem na spokojnie przeczytam Twoje opracowania. Dzięki za to, co robisz dla naszego tematu i całego forum!

A przy okazji: fajny ten nowy awatar, choć zadanie ma trudne, bo poprzedni był the best ;)

Posted (edited)

Tu też trochę:

https://www.ablogtowatch.com/hands-on-debut-limited-run-longines-pilot-majetek-pioneer-edition-watch/

Longines-Pilot-Majetek-Pioneer-Edition-LOR-Crop-4.thumb.jpg.bb6ef5d28f08cfc2232aaf07dad81e1c.jpg

52 minuty temu, Edmund Exley napisał(-a):

niestety trochę popsute więziennymi  tatuażami modela.

"Elegance is an attitude", a niektórzy i tak "swoje wiedzą".  ;)

Edited by Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

1 godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

@rads, niebawem na spokojnie przeczytam Twoje opracowania. Dzięki za to, co robisz dla naszego tematu i całego forum!

A przy okazji: fajny ten nowy awatar, choć zadanie ma trudne, bo poprzedni był the best ;)

Dzięki, miłej lektury!

Stary awatar od nowego dzieli 2 mm - dosłownie. Poprzedni to grawer na deklu BigEye, nowy to koło kolumnowe mechanizmu L688.2, pracującego tuż pod tym deklem. Lepiej oddaje moją fascynację mechanizmami, chociaż wciąż wiem o nich naprawdę niewiele. Przydałby się porządny kurs zegarmistrzowski, nie strzępki informacji z Internetu, często wątpliwej proweniencji 😉

31 minut temu, rads napisał(-a):

Dzięki, miłej lektury!

Stary awatar od nowego dzieli 2 mm - dosłownie. Poprzedni to grawer na deklu BigEye, nowy to koło kolumnowe mechanizmu L688.2, pracującego tuż pod tym deklem. Lepiej oddaje moją fascynację mechanizmami, chociaż wciąż wiem o nich naprawdę niewiele. Przydałby się porządny kurs zegarmistrzowski, nie strzępki informacji z Internetu, często wątpliwej proweniencji 😉

To prawie trafiam w Twój gust że swoim Longines spirit chronograph z L688. 4 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

39 minut temu, kornel91 napisał(-a):

To prawie trafiam w Twój gust że swoim Longines spirit chronograph z L688. 4 😀

Twój jest topowy, mój tradycyjny, oba świetne i stanowiące dla Longinesa kamień milowy - powrót do zegarmistrzostwa przez duże Z.

A że pod rękę z ETA S.A.? Ja tam osobiście nie mam nic przeciwko temu, aby w moim zegarku "bił" mechanizm wyprodukowany przez firmę, której tradycje zegarmistrzowskie sięgają 1793 roku, współtworzonej na przestrzeni wieków przez takie legendy jak FHF, Schild, Peseux, Lemania, Unitas i Valjoux 😉

2 godziny temu, Edmund Exley napisał(-a):

Longines od dawna mierzy czas w Ascot, teraz coraz mocniej bryluje też na nadgarstkach widzów:

https://www.hodinkee.com/articles/the-watches-of-royal-ascot-2024

Kilka zegarków świetnie dobranych, ale jest też kilka zgrzytów. Ale miło widzieć konsekwentne umacnianie pozycji marki.

Bardzo fajna foto-relacja. Uderzający jest całkowity brak Pagani Design, San Martina, Addiesdive, Steeldive oraz Parnisa. Widocznie bywają tam sami rozrzutni ludzie.  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Posted (edited)
18 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Świetny jest ten Longines, dziś odkryłem, że ma wbudowaną pogodynkę, wskazuje "sun" i rzeczywiście mamy pełne słońce, temperatura też się zgadza... 😜

IMG_20240630_111241.jpg

🤣

Wyłącz to już proszę, bo się zagotujemy!!

Edited by just_nobody07

1 godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

Świetny jest ten Longines, dziś odkryłem, że ma wbudowaną pogodynkę, wskazuje "sun" i rzeczywiście mamy pełne słońce, temperatura też się zgadza... 😜

IMG_20240630_111241.jpg

To prawda ladny jest , foto też. 👍

2 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

Rzeczywiście, bardzo udany, praktyczny model, ze świetnie wyglądającą bransoletą. Ale czy masz dobrze ustawioną datę? Bo zdjęcie sprawia trochę wrażenie, jakby już przygotowywał się do zmiany, a to było przecież południe.