Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Bardzo lubię zdjęcia Twojego Flagshipa - zawsze ze świetnie dobraną koszulą. Bo tak się nosi najfajniejsze Longinesy :)

Bardzo dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.12.2024 o 21:27, EnE napisał(-a):

Aż się boję napisać, ale z przyjemnością chciałbym dołączyć do klubu Longinesa. Mój pierwszy i chyba nie ostatni.

Witaj w Klubie, śmiało pisz i wrzucaj zdjęcia. Też się bałem napisać, ale już wtedy miałem nadzieję, to nie jest mój ostatni Longines 😉 To wcale nie było tak dawno. Naprawdę warto, bo to doskonałe zegarki. Powodzenia w budowaniu kolekcji!

48655760_Zrzutekranu2024-12-23o13_20_11.thumb.png.b3d3c865432702307b2dbc27c2d4acc0.png

Święta w tym roku na malowniczej Warmii, więc pisać raczej nie będzie kiedy. Dlatego już teraz pozwólcie sobie życzyć wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim spokoju, odpoczynku w rodzinnym gronie i dużo zdrowia 

MERRY-CHRISTMAS-LONGINES.thumb.jpg.3ca81eb64022c629e6379bb0e27d62a2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.12.2024 o 21:27, EnE napisał(-a):

Czytam Was od kilku dni i zgadzam się z większością stwierdzeń. Tylko co zrobić, zegarki podobają mi się jako przedmioty - użytkowe i dodatkowo posiadające wartość estetyczną.

Aż się boję napisać, ale z przyjemnością chciałbym dołączyć do klubu Longinesa. Mój pierwszy i chyba nie ostatni. Miał byc master collection moonphase w wersji jasnej, ale cena zdecydowała. Dojechał do mnie w wersji niebieskiej. Trudno uchwycić odcień, kolor specyficzny. 42mm, ale szczerze mówiąc nie wygląda masywniej niż 40mm innych marek, które mam. IMG_20241220_222059364.thumb.jpg.64df8381ba2dab352b5f28823b750e6e.jpgIMG_20241220_105418781.thumb.jpg.c2e0e3a1f181ab393fea64bb15118afe.jpg

Witamy i zapraszamy do kółeczka. Zegarek piękny. Jak z dokładnoscią? ::)

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić. Spokojnie w święta przeprowadzę testy. Ale mam pytanie. Data przeskakuje normalnie, tzn. o 24, ale faza księżyca w południe. Czy tak ma być, czy coś nie tak? Starałem się ustawić zgodnie z instrukcją ściągniętą ze strony longines.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem nigdy zegarka z tą komplikacją, ale to w sumie logiczne że zmienia się w południe. Potrzebujesz, żeby na wieczór pokazywała właściwą pozycję. Do tego nie koliduje ze zmianą daty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Nie miałem nigdy zegarka z tą komplikacją, ale to w sumie logiczne że zmienia się w południe. Potrzebujesz, żeby na wieczór pokazywała właściwą pozycję. Do tego nie koliduje ze zmianą daty.

W sumie tak. Rzeczywiście logiczne. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Jak to co? Longinesy :D

Również życzę Wszystkim - Radosnych Świąt Narodzenia Jezuskowego!

PS: a w tym roku, św. Mikołaj (dla 'osłody życia') przytargał (prosto ze Szwajcarii) - bransoletę (i to nawet w opakowaniu) 😎

IMG_20241224_103100.L.jpg

IMG_20241224_103749.L.jpg

Świetny prezent świąteczny 😀🎄

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Bardzo ładne combo.

Dzięki. Udało mi się znaleźć pasek przypominający oryginał za ułamek jego ceny :) Bransoleta ma urlop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi