Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

A nie chcesz oryginalnej sprzączki używać?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Sisqo napisał(-a):

Dzięki, też tak uważam, ale u mnie to chyba kwestia sezonowej garderoby. Wole styl smart casual lub sportowy,a tutaj złoto podbija poziom elegancji, w moim postrzeganiu użycia tego kruszca w tym zegarku. 

Nie ukrywam, że kupiłem go dla tego czekoladowego koloru :) 

Napisałem, że nie dorosłem, bo czuję sie wiecznie młody mimo "zaszronionej" czupryny :D 

Fakt pasek siadł idealnie. Jak mnie znasz to custom, jedynie sprzaczki nie mogę znaleźć odpowiedniej...

Tak jest napisałem trochę zawile już poprawione 😀 A nie masz tego regulowanego motylka?? Ja go dokupiłem do chrono świetny jest. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Sisqo napisał(-a):

Cały czas się zastanawiam czy już dorosłem do zegarków "two-tone"...

Longines_Spirit_Zulu_9.jpg

przecież to wygląda fenomenalnie 👍 nosiłbym nawet do dresu :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Marcin C napisał(-a):

Tym razem, nie przymiarka, a zegarek z którym mam trudną relację 😌

Kilka razy wystawiałem na sprzedaż, żeby po krótkim czasie się rozmyślić.

Ubrałem w nowy pasek od LLD i dałem sobie ostatnią próbę na polubienie się na nowo 😄

Co sądzicie ? 

IMG_4044.jpeg

IMG_4043.jpeg

Wygląda dobrze a czy Tobie w końcu podejdzie jeżeli nie ma chemii to pasek nie pomoże 😀

Będziesz nosił Rolexa albo ML zostanie?? 😀

A co tam masz jeszcze ciekawego?? 

Ten to 37mm?? Mi się podoba tylko dla mnie maluch i mam Spirita Chronograph 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Wygląda dobrze a czy Tobie w końcu podejdzie jeżeli nie ma chemii to pasek nie pomoże 😀

Będziesz nosił Rolexa albo ML zostanie?? 😀

A co tam masz jeszcze ciekawego?? 

Ten to 37mm?? Mi się podoba tylko dla mnie maluch i mam Spirita Chronograph 😀

Dzięki 😁 Nie jest źle, ale chyba masz rację i  pasek może nie pomóc 🤷‍♂️

Tak, to 37 mm. 

Chrono jest genialny, ale na moim nadgarstku leżał kiepsko. 

Aktualnie mam cztery zegarki w kolekcji. 

ML Aikon ( wisi na bazarku ),

Powyższego Spirita,

Longinesa Hydroconquesta,

Rolka Explorera, który niechętnie schodzi z nadgarstka. Nie powiem żeby miał u mnie dożywocie, ale narazie jestem pozytywnie nastawiony. 

Cały czas w głowie mam plan sprzedaży Aikona i Spirita + dołożyć i kupić Omegę Aqua Terra 🫠

Edytowane przez Marcin C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Marcin C napisał(-a):

Tak, to 37 mm. 

Powyższego Spirita,

Rolka Explorera, który niechętnie schodzi z nadgarstka. Nie powiem żeby miał u mnie dożywocie, ale narazie jestem pozytywnie nastawiony. 

Cały czas w głowie mam plan sprzedaży Aikona i Spirita + dołożyć i kupić Omegę Aqua Terra 🫠

Fajny pomysł. Wtedy trzy różne i ciekawe zegarki 😀 Myślę, że podejmiesz próbę sprzedaży więc trzymam kciuki za zmiany 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kornel91 napisał(-a):

Fajny pomysł. Wtedy trzy różne i ciekawe zegarki 😀 Myślę, że podejmiesz próbę sprzedaży więc trzymam kciuki za zmiany 😀

Dziękuję :) 

Próbować będę na pewno. Problem jest później, jak pojawia się oferta na stole i mam się rozstać 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Marcin C napisał(-a):

Dziękuję :) 

Próbować będę na pewno. Problem jest później, jak pojawia się oferta na stole i mam się rozstać 🙃

Też mam ten problem, że chciałbym coś nowego a szkoda się czegoś pozbyć a już mam za dużo zegarków. No ale może i ja coś zmienię w swojej kolekcji 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Marcin C napisał(-a):

Tak, to 37 mm. 

Powyższego Spirita,

Za do swojego Spirita 37 mm zamówiłem sportowy skórzany pasek, dziurkowany, od Pipała Leatherworks. Wygląda jakby był do niego zrobiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Też mam ten problem, że chciałbym coś nowego a szkoda się czegoś pozbyć a już mam za dużo zegarków. No ale może i ja coś zmienię w swojej kolekcji 😀

Oby człowiek miał tylko takie problemy :) 

46 minut temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Dobry ten Spirit w mniejszym rozmiarze, pasek też. Najlepsza rasa to zostawić, dokupić Omegę ;)

Takich rad się właśnie obawiałem, dziękuję hehe 😄

15 minut temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Za do swojego Spirita 37 mm zamówiłem sportowy skórzany pasek, dziurkowany, od Pipała Leatherworks. Wygląda jakby był do niego zrobiony.

Dziękuję za info, zerknę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Bez zdjęć się nie liczy 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 1/23/2025 at 11:04 AM, eye_lip said:

A nie chcesz oryginalnej sprzączki używać?

On 1/23/2025 at 11:10 AM, kornel91 said:

Tak jest napisałem trochę zawile już poprawione 😀 A nie masz tego regulowanego motylka?? Ja go dokupiłem do chrono świetny jest. 

Macie racje "najciemniej pod latarnią" :D Musze rozeznać temat oryginalenj sprzączki, zamiast kombinować... ;) 

14 hours ago, Marcin C said:

Tak, to 37 mm. 

Powyższego Spirita,

Zmiana paska może uratować zegarek, u mnie wielokrotnie tak sie działo.

A'propos Spirita 37 to on genialnie lezy na bransie i tylko na bransie imho.

W temacie zegarków w Twojej kolekcji to uważam, że jak wymienisz Spirita na AT to "problem" nie noszenia AT wróci, bo Explorer, jest liderem na Twoim nadgarstku.

Osobiście dokupiłbym chrono lub jakiegos ładnego eleganta, co urozmaici Twoją kolekcję. Jeśli rozważasz Chrono to poszukałbym Longines Big Eye, świetny zegarek, a do tego strap monster jak Speedy.

Drugi wariant, sprzedaj Rolexa, jak sie nacieszysz i wtedy poszalec można...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sisqo napisał(-a):

Macie racje "najciemniej pod latarnią" :D Musze rozeznać temat oryginalenj sprzączki, zamiast kombinować... ;) 

Zmiana paska może uratować zegarek, u mnie wielokrotnie tak sie działo.

W temacie zegarków w Twojej kolekcji to uważam, że jak wymienisz Spirita na AT to "problem" nie noszenia AT wróci, bo Explorer, jest liderem na Twoim nadgarstku.

Osobiście dokupiłbym chrono lub jakiegos ładnego eleganta, co urozmaici Twoją kolekcję. Jeśli rozważasz Chrono to poszukałbym Longines Big Eye, świetny zegarek, a do tego strap monster jak Speedy.

Jarek takie coś. 

P051OY1.jpeg

7mtrshM.jpeg

Świetny regulowany. Najwygodniejsze zapięcie jakie mam. Na insta pewnie przy rolkach widać co i jak .

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/47239_Zapiecie_Longines_Spirit_Zulu_Time_18mm_L639165902

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sisqo napisał(-a):Zmiana paska może uratować zegarek, u mnie wielokrotnie tak sie działo.

Ciekawe przemyślenia.

Big Eye jest świetnym zegarkiem, jednak nie mieści się w moich założeniach. Nie przepadam za chronografami i unikam zegarków z L2L, wyższym niż 48 mm. 

Najbliżej mi do koncepcji zakupu dodatkowego zegarka 🫣 nawet poczyniłem wstępne przymiarki. 

Spirit znów jest na okresie próbnym, ale pewnie, gdyby mnie ktoś uwolnił od niego, to bym się zgodził i poszedł dalej. Zobaczymy 🥸

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Marcin C napisał(-a):

Ciekawe przemyślenia.

Big Eye jest świetnym zegarkiem, jednak nie mieści się w moich założeniach. Nie przepadam za chronografami i unikam zegarków z L2L, wyższym niż 48 mm. 

Najbliżej mi do koncepcji zakupu dodatkowego zegarka 🫣 nawet poczyniłem wstępne przymiarki. 

Spirit znów jest na okresie próbnym, ale pewnie, gdyby mnie ktoś uwolnił od niego, to bym się zgodził i poszedł dalej. Zobaczymy 🥸

"Na okresie próbnym" czyli się z nim męczysz. Sprzedawaj, na siłę nie da się zegarka polubić :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.01.2025 o 22:46, ireo napisał(-a):

Dobry pasek. Mnie też się oryginalny nie podobał.

p.s.

A gdyby Cię goniła policja na sygnale, to miałbyś jeszcze dźwięk syreny. "Syreny z Tytana".

Pasek oryginalny nie jest taki zły, ale pomyślałem że po raz pierwszy spróbuję strusia hand made.

co do policji to myślałem że policja paskowa podniesie głosy oburzenia za takie "butikowe" połączenie

nadal staram się oswoić z rozmiarem koperty, na szczęście tytan powoduje że zegarka nie czuć mimo rozmiarów

20250123_103245.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, lort napisał(-a):

myślałem że policja paskowa podniesie głosy oburzenia

To nie mój wydział, ja się zaliczam raczej do lingwistycznej (Ochotnicza Rezerwa Gramatyczno-Ortograficzna).

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, tommly napisał(-a):

Mierzyłem dzisiaj Spirita identycznego. Dłuugaśne te uszyska. Nie przypadł mojemu nadgarstkowi do gustu, natomiast Conquest bajka i ciekawe kto od kogo zżynał kształt koperty :D
6efbeed47f949192123c438a3fd58d59.jpg

Trochę długie ucha, ale przy bransolecie jakoś tego nie czuć. Zdecydowanie, lepiej to widać po założeniu paska. 

Co do Conquesta - mierzyłem i byłem blisko zakupu, fajnie się układa :)  Sama koperta faktycznie jakaś znajoma … :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, lort napisał(-a):

Pasek oryginalny nie jest taki zły, ale pomyślałem że po raz pierwszy spróbuję strusia hand made.

co do policji to myślałem że policja paskowa podniesie głosy oburzenia za takie "butikowe" połączenie

nadal staram się oswoić z rozmiarem koperty, na szczęście tytan powoduje że zegarka nie czuć mimo rozmiarów

20250123_103245.jpg

Malinka na tym pasku 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi