Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, andykrk napisał(-a):

Cieszę się, że trafił w dobre ręce i się podoba 😉

A tu urodzinowy prezent dla samego siebie 😎

IMG_6603.jpeg

Dzięki i zarazem gratulacje oraz wszystkiego Najlepszego 😊👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, andykrk napisał(-a):

Cieszę się, że trafił w dobre ręce i się podoba 😉

A tu urodzinowy prezent dla samego siebie 😎

IMG_6603.jpeg

Gratuluję. Świetny diver niech się nosi :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pojechałem przymierzyć zielonego ale wyszedłem z niebieskim (39mm). Ewidentnie wyszedł ten model ludziom z Saint Imier

IMG_2595.thumb.jpeg.e820daf93219cf1089a5d829eb7e8799.jpeg

Też mierzyłem zielonego w zeszłym tygodniu i jakiegoś wielkiego Woow na mnie nie zrobił. Jest fajny, ale to jednak nie to, za to czarny z niebieskim bezelem jest świetny i na meshu wygląda całkiem delikatnie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywiad z CEO:

https://ch24.pl/wywiad-patrick-aoun-ceo-longines/

Przyznaję, że po premierze HC i jego wycenie, jestem ciekaw kolejnych modeli. I nie mogę się nie zgodzić ze stwierdzeniem CEO, że jeden Longines to stanowczo za mało ;). Chronograf na manualu w rozmiarze ok 40mm za ok 17k na metce może być ciekawą propozycją...

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz częściej myślę o powrocie do tego gagatka... Swoją drogą, kiedy przyjechał i wyjąłem go z pudełka pierwszy raz, poczułem... lekkie rozczarowanie. Pomyślałem sobie, że na fotach prezentował się znacznie lepiej niż w realu. I potem... dalej tak myślałem.  :D  ;)  

4fda70fe-1f45-4695-aa89-658eee68768a.thumb.jpeg.bb9ef2f6cf23e7d760165786a9923250.jpeg

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.05.2026 o 18:28, michszy napisał(-a):

A tak mi się podobał, ale im dłużej na ręku..

- odzwyczaiłem się od chrono i to trochę dla mnie zbędna komplikacja

- za duży i ta kwestia już nie podlega dyskusji 😉

Moim zdaniem jest tak na granicy, ale sportowe zegarki mają pod tym względem trochę większą tolerancję, zresztą - na forum i nie tylko nosi się zegarki będące dużo bliżej tej granicy lub ją przekraczające. Bo zegarek wyśmienity.

43 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Coraz częściej myślę o powrocie do tego gagatka... Swoją drogą, kiedy przyjechał i wyjąłem go z pudełka pierwszy raz, poczułem... lekkie rozczarowanie. Pomyślałem sobie, że na fotach prezentował się znacznie lepiej niż w realu. I potem... dalej tak myślałem.  :D  ;)  

Świetne zdjęcie! To był wyborny heritage. A to już nie masz żadnego Longinesa? Jest już w drodze coś, żeby je zastąpić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Moim zdaniem jest tak na granicy, ale sportowe zegarki mają pod tym względem trochę większą tolerancję, zresztą - na forum i nie tylko nosi się zegarki będące dużo bliżej tej granicy lub ją przekraczające. Bo zegarek wyśmienity.

Coś w tym jest. Moda na małe zegarki wraca, ale pilot nurek czy chrono muszą być duże. Osobiście byłem w stanie upchnąć na moim 16,5cm nadgarstku Seiko Tunę.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi