Robredo 21 #876 Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Przez takie otwieranie z NOS-a robi się kiniol. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez Robredo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturVonHycl 16 #877 Napisano 9 Stycznia 2015 Trochę tak, ale powiem Ci że ten zegarmistrz robił mi już różne zegarki, nigdy nie było z nim problemu żeby coś uszkodził, przy tym byłem jak zaczął próby, mocował się kilka minut, zostawiłem go z tym bo musiałem lecieć na spotkanie. Inaczej się tego nie dało. Pasek tak zamocowany w tym zegarku że tego trzeba się temu bardzo dokładnie przyjrzeć ale faktem jest że dziabnięte jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #878 Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Heh, teraz skojarzyłem jak żeś Artur pokazał go od drugiej strony. To jest ten sam niemalże zegarek co Roamer Stingrey z tą różnicą że Stingrey jest na V7734, ale koperta ta sama. Jego się bardzo łatwo otwiera - kładąc nacisk na szkło, cała "pucha" wyjdzie z drugiej strony. Niekiedy trzeba użyć większej siły z uwagi na blokujucy syf od strony nazwijmy to "dekla" , który w rzeczywistości jest obudową mechanizmu wraz ze szkłem. Po wyjściu z korpusu koperty, zdejmujesz szkło z uszczelką i masz dojście do mechanizmu. Ale żeby nie było łatwo to mechanizm jest na łamany klucz i trzeba wiedzieć jak go rozłączyć od cześci znajdujacej się w puszce wraz z koronką. Gratuluję zegarmistrza który zabierał się do niego od d*py strony i sp...ł kopertę i puchę. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #879 Napisano 9 Stycznia 2015 To jestem ciekaw, czy ten zegarmistrz go w ogóle otwierał? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #880 Napisano 9 Stycznia 2015 Rejestrator 80 minut i 7 kamieni to na 99.99% kołkowy mechanizm Rego Lapanuse 2370.,Do otworzenia dekla wystarczy kropla nafty Zippo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #881 Napisano 9 Stycznia 2015 To w końcu normalny wciskany dekiel, czy tak jak pisał @kaido2 cała "puszka"? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #882 Napisano 9 Stycznia 2015 Jest to puszka która ma nacięcie w tylnej części wyglądające jak wciśnięty dekiel więc nie mając często do czynienia z takim rozwiązaniem próbujemy wytrzasnąć dekiel,kiedy zegarek jest czysty i będziemy wyciągać dekiel "na wagę"osłaniając kopertę przed porysowaniem i odpowiednio ustawiając koronkę przecięciem sprzęgłowym pionowo,mamy szansę wyjąć puszkę z koperty ,ale dobrze jest równocześnie naciskać na szkło co ułatwi sprawę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #883 Napisano 9 Stycznia 2015 OK. Dziękuję. Czy koronka ma jakieś oznakowanie położenia do demontażu? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojdeo 0 #884 Napisano 9 Stycznia 2015 Ja mam angelus a chronodato i nie za wiele mogę znaleźć informacji. Może ktoś mi coś więcej opowie. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #885 Napisano 9 Stycznia 2015 OK. Dziękuję. Czy koronka ma jakieś oznakowanie położenia do demontażu? No właśnie nie delikatnie podważamy jednocześnie obracając koronką,czuć kiedy wychodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #886 Napisano 9 Stycznia 2015 Przy "zapieczonej" trudno wyczuć właściwe położenie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojdeo 0 #887 Napisano 10 Stycznia 2015 Oto mój Angelus Chronodato.Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #888 Napisano 10 Stycznia 2015 Oto mój Angelus Chronodato.Pzdr. ŚWIETNY ! Gratuluję nabytku ! ...gdybyś chciał się z nim kiedyś rozstać, to pamiętaj proszę o mnie Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojdeo 0 #889 Napisano 10 Stycznia 2015 ŚWIETNY ! Gratuluję nabytku ! ...gdybyś chciał się z nim kiedyś rozstać, to pamiętaj proszę o mnie Pozdrawiama mam taki zamiar tylko nie wiem jak moglibysmy sie skontaktować. Chcę kupić coś innego. Z pewnością kupie inny zegarek, który będę mógł nosić na codzień. Przyznam, że czytając Wasze posty trochę się wciagam w ten krąg. Wcześniej zegarek nie był dla mnie koniecznością. W tej chwili chcę mieć coś fajnego, ale ten choć jest ładny nie bardzo do mnie pasuje. Mam go 25 lat i do tej pory nie wiedziałem co mam. Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterson694 28 #890 Napisano 14 Stycznia 2015 Na prosbe wrzucam zdjecia nie znam ,macie jakies informacje o tym chrono 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterson694 28 #891 Napisano 14 Stycznia 2015 I jeszcze jedno zdjecie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #892 Napisano 14 Stycznia 2015 Mechanizm to Landeron 148, albo 154. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub22 0 #893 Napisano 17 Stycznia 2015 Pierwszy post, pierwszy chrono,pozdrawiam kolegow 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #894 Napisano 17 Stycznia 2015 Witaj Jakub Fajny zegareczek. Czekamy na fotki kolejnych nabytków 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #895 Napisano 17 Stycznia 2015 Pierwszy post, pierwszy chrono,pozdrawiam kolegow witamy w klubie! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #896 Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Chłopaki, co to jest według Was..? Venus175? Edytowane 17 Stycznia 2015 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #897 Napisano 17 Stycznia 2015 Raczej tak, przynajmniej tak podaje Ranfft. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #898 Napisano 18 Stycznia 2015 Chłopaki, co to jest według Was..? Venus175? A co z przodu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #899 Napisano 18 Stycznia 2015 Sneer zaczyna od d*py strony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #900 Napisano 18 Stycznia 2015 Sneer zaczyna od d*py strony To sie nazywa budowanie napięcia.... 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach