Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Stary

Nasze chronografy vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Przez takie otwieranie z NOS-a robi się kiniol.

Edytowane przez Robredo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę tak, ale powiem Ci że ten zegarmistrz robił mi już różne zegarki, nigdy nie było z nim problemu żeby coś uszkodził, przy tym byłem jak zaczął próby, mocował się kilka minut, zostawiłem go z tym bo musiałem lecieć na spotkanie. Inaczej się tego nie dało. Pasek tak zamocowany w tym zegarku że tego trzeba się temu bardzo dokładnie przyjrzeć ale faktem jest że dziabnięte jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, teraz skojarzyłem jak żeś Artur pokazał  go od drugiej strony. To jest ten sam niemalże zegarek co Roamer Stingrey z tą różnicą że Stingrey  jest na V7734, ale koperta ta sama.  Jego się bardzo łatwo otwiera - kładąc nacisk  na szkło, cała "pucha" wyjdzie z drugiej strony. Niekiedy trzeba użyć większej siły z uwagi na blokujucy syf od strony  nazwijmy to "dekla" , który w rzeczywistości jest obudową mechanizmu wraz ze szkłem. Po wyjściu  z korpusu koperty, zdejmujesz szkło z uszczelką i masz dojście do mechanizmu. Ale żeby nie było łatwo to  mechanizm jest na łamany klucz i trzeba wiedzieć jak go rozłączyć od cześci znajdujacej się w puszce wraz z koronką.  Gratuluję zegarmistrza który zabierał się do niego od d*py strony i sp...ł  kopertę i puchę.

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jestem ciekaw, czy ten zegarmistrz go w ogóle otwierał?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rejestrator 80 minut i 7 kamieni to na 99.99% kołkowy mechanizm Rego Lapanuse 2370.,Do otworzenia dekla wystarczy kropla nafty Zippo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w końcu normalny wciskany dekiel, czy tak jak pisał @kaido2 cała "puszka"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to puszka która ma nacięcie w tylnej części  wyglądające jak wciśnięty dekiel więc nie mając często do czynienia z takim rozwiązaniem próbujemy wytrzasnąć dekiel,kiedy zegarek jest czysty i będziemy wyciągać dekiel "na wagę"osłaniając kopertę przed porysowaniem i odpowiednio ustawiając koronkę przecięciem sprzęgłowym pionowo,mamy szansę wyjąć puszkę z koperty ,ale dobrze jest równocześnie naciskać na szkło co ułatwi sprawę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dziękuję. Czy koronka ma jakieś oznakowanie położenia do demontażu? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam angelus a chronodato i nie za wiele mogę znaleźć informacji. Może ktoś mi coś więcej opowie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dziękuję. Czy koronka ma jakieś oznakowanie położenia do demontażu? 

No właśnie nie :) delikatnie podważamy jednocześnie obracając koronką,czuć kiedy wychodzi :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy "zapieczonej" trudno wyczuć właściwe położenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto mój Angelus Chronodato.Pzdr.

ŚWIETNY !

Gratuluję nabytku ! ...gdybyś chciał się z nim kiedyś rozstać, to pamiętaj proszę o mnie :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ŚWIETNY !

Gratuluję nabytku ! ...gdybyś chciał się z nim kiedyś rozstać, to pamiętaj proszę o mnie :)

Pozdrawiam

a mam taki zamiar tylko nie wiem jak moglibysmy sie skontaktować. Chcę kupić coś innego. Z pewnością kupie inny zegarek, który będę mógł nosić na codzień. Przyznam, że czytając Wasze posty trochę się wciagam w ten krąg. Wcześniej zegarek nie był dla mnie koniecznością. W tej chwili chcę mieć coś fajnego, ale ten choć jest ładny nie bardzo do mnie pasuje. Mam go 25 lat i do tej pory nie wiedziałem co mam. Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj Jakub :)

Fajny zegareczek. Czekamy na fotki kolejnych nabytków ;)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy post, pierwszy chrono,pozdrawiam kolegow

witamy w klubie!

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, co to jest według Was..? Venus175?

CkoK1f.jpg

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej tak, przynajmniej tak podaje Ranfft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sneer zaczyna od d*py strony  :lol:

To sie nazywa budowanie napięcia....

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi