Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

myślę że łukasz jest "zaprawiony" w takich sytuacjach - w końcu zajmuje się sprzedażą nie od dziś (jakieś tam samochody).

tak a propo's- łukasz bedziesz miał IWC-ka z VOR. jedziesz do alicante na otwarcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem koledzy, czy takie pośpieszanie Guntera to dobry pomysł. Z doświadczenia wiem, że im szybciej trzeba coś zrobić (czyt. pod presją), tym gorzej to wychodzi. Chyba nie chcecie sytuacji, że część egzemplarzy będzie z mniejszymi lub większymi niedociągnięciami? A jak wiemy, z tymi zegarkami w przeszłości różnie bywało. Niech Gunter spokojnie wykonuje swoją prace, powoli, a dobrze. Chyba ważniejsza dobra jakość, niż czas oczekiwania - takie jest moje zdanie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał jestem tego samego zdania :P

Pawle pomarzyć to ja mogę :)

Nikt, łacznie z Volvo Polska pewnie nie kupi na salon IWC VOR :)

Oni nawet pewnie świadomości nie mają :)

Do Alicante nie jadę, nikt nam takich rarytasów nie funduję. Za to w przyszłym roku szykuje się prezentacja nowego modelu, więc pewnie pojedziemy do Goteborg'a :)

Póki co w planach Augsburga i wizyta u zaprzyjaźnionego dostawcy limitek :) :)

To fakt, że chyba dla każdego sprzedawcy samochodów opóźnienia mniejsze lub większe to chleb powszedni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Alicante nie jadę, nikt nam takich rarytasów nie funduję. Za to w przyszłym roku szykuje się prezentacja nowego modelu, więc pewnie pojedziemy do Goteborg'a :P

sorry za offa- z volvo contruction mój kolega jedzie- musisz zmienić dywizję w firmie :) .

ja byłem 2 tyg. temu w alicante- szkoda że nie było jeszcze regat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem koledzy, czy takie pośpieszanie Guntera to dobry pomysł. Z doświadczenia wiem, że im szybciej trzeba coś zrobić (czyt. pod presją), tym gorzej to wychodzi. Chyba nie chcecie sytuacji, że część egzemplarzy będzie z mniejszymi lub większymi niedociągnięciami? A jak wiemy, z tymi zegarkami w przeszłości różnie bywało. Niech Gunter spokojnie wykonuje swoją prace, powoli, a dobrze. Chyba ważniejsza dobra jakość, niż czas oczekiwania - takie jest moje zdanie.

Nic dodać, nic ująć.

Niezależnie od tego jak oceniamy solidność Guntera, to takie nieustanne poganianie nic dobrego nie przyniesie. Chcecie żeby zaoszczędził czas np. kosztem kontroli jakości?

Powodem opóźnień raczej nie jest to, że się pracownicy Steinharta opier...ją, ale po prostu przyjął za dużo zamówień jak na posiadane moce przerobowe. I nie przeskoczy się tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być również tak, że jego "Szwajcarscy przyjaciele" to duzi dostawcy, którzy mają kontrakty z naprawdę dużymi firmamy, a jego traktują jako sprawę drugorzędną. Wskazywać na to może jego własne stwierdzenie, że nie chciałby popsuć sobie z nimi relacji, więc chyba ma z nimi taki wyproszony kontrakt :P

Pewnie jest również tak, że jak my go pytamy, to on pyta ich i też grzecznie czeka na swoją kolej :)

Najlepszy przykład to obecna dostępność Marine i niektórych chrono u niego. W Marine Gunter zmienia obecnie mechanizm na zbliżony do wersji Premium i przez to są opóźnienia. Mechanizm jest troszeczkę inny od dotychczasowego i to pociąga za sobą komplikację z umiejscowieniem go w kopercie, a to owocuje obsuwą :)

Powyższe to tylko moje dywagacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że chyba z nudów rozdmuchujecie temat koronki. A to z jakiego jest metalu, a to czy przylega idealnie. Mnie interesuje natomiast odpowiedź na pytanie-KIEDY DOSTANIEMY NASZE ZEGARKI??? Czy jest wreszcie jasna deklaracja od Guntera, czy p. Ani:? Jeżeli nadal nie ma, to moja deklaracja jest taka, że czekam do najbliższej Gwiazdki. Po tym terminie rezygnuję z tego zegarka. Cierpliwość mi się już skończyła.

nic ni dzieje się i nie działo z nudów

sprawa koronki była dla mnie bardzo ważna i została już załatwiona (mam nadzieję, że z uśmiechem dla wszystkich kupujących)- koniec tematu

teraz z nudów może niektórzy szukają potknięć Steinharta

zastanawiam się co czyni ten zegarek takim szczególnym żeby wydać na niego 2000zł (dla niektórych to kropla w morzu, dla innych góra lodowa)

czy przypadkiem nie kupić w tej cenie Seiko Sumo lub kwarca z kiosku Ruchu - śmieszne? bo niby co w nim jest takiego szczególnego, ETA? czy napis WR300

no właśnie coś jednak jest, że tez zegarek kusi

ale żeby był warty tych pieniędzy nie ma żadnych kompromisów w jakości - jakieś źle spasowane wskazówki, czy nierówna tarcza - bo takiej jakości można wymagać już przy zegarkach za 150zł

gdybym miał być złośliwy to chętnie rozpocząłbym teraz wojnę o zmianę napisu na 2012, ale tego też nie zrobię i będę cierpliwie czekał!!! i Wam też to polecam - jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy

jeszcze jedna sprawa, na koniec która mnie nurtuje i o której wspominałem

Certyfikat WR ??? co z nim

bo chyba nie muszę tłumaczyć, że w przysłowiowym kiosku można kupić zegarek z napisem WR5000 cool.gif

a dzięki temu będę wiedział ile ten zegarek jest naprawdę wart i że coś udaje czym nie jest

to chyba nie jest takie trudne do uzyskania w odpowiedzi w mailu bo skoro pokusili się o zrobienie zegarka nurkowego to chyba ktoś to testuje

chyba, że skoro będą niedoróbki, krzywe tarcze, porysowane elementy, będzie mogło świadczyć o tym, że na próby szczelności nie było czasu bo np trzeba robić limitację dla innego kraju

ja wtedy zastanowię się nad zakupem bubla, nawet gdybym miał stracić 50E

nie zapominajmy, że Steinhart to firma bez historii więc musi zabiegać o klientów jakością i zaoferować w tej cenie coś czego nie mają inni

potknięcia nie wpłyną na ich najlepszy wizerunek

więc niech się przyłożą, ale niekoniecznie kosztem zaoszczędzonego czasu

teraz będę cierpliwie czekałbo chyba nie sztuka kupić coś, dla samej sztuki kupowania, żeby tylko mieć

mam nadzieję, że się zrozumieliśmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli o mnie chodzi, to wolę poczekać dłużej i dostać zegarek zrobiony prefekcyjnie, niż szybko i na odwal. A cierpliwości mi nie brakuje, bo już na starcie założyłem sobie, że zegarek będzie kiedy będzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli o mnie chodzi, to wolę poczekać dłużej i dostać zegarek zrobiony prefekcyjnie, niż szybko i na odwal. A cierpliwości mi nie brakuje, bo już na starcie założyłem sobie, że zegarek będzie kiedy będzie :P

Mam podobne zdanie a w między czasie pewnie zrobię dodatkowe zakupy więc się nudzić nie będę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U każdego lepszego zegarmistrza sprawdzenie REALNEJ wodoszczelności wraz ze stosownym wykazem kosztuje 20-30 zł, także Aquariusa będzie trzeba sprawdzić.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns, ja już Cię chłopie nie rozumiem :)

Raz piszesz, że ok, że poczekać trzeba, że jest fajnie. Za chwilę domagasz się certyfikatów, piszesz o złej jakości zegarka. W kwestii wodoszczelności, który producent do każdego zegarka dokłada certyfikat szczelności, i wykonuję próbę na każdym sprzedawanym przez siebie zegarku (konkretnej sztuce) ?

Piszesz o bublach, krzywiznach, wskazówkach tak jakbyś już miał ten zegarek i tak jakby się to już wydarzyło.

Oczywiście możesz kupić Seiko i zrezygnować z Aquariusa, nie ma problemu. Jeśli Twoim zdaniem znajdziesz coś fajnego z Etą z GMT i WR 300 m za mniej niż 2 000,00 to świetnie :) Aha i skaztomizowanego pod Ciebie :P Zgadzam się, że 2 000,00 to nie mało i zgadzam się, że za tą kwotę zegar ma być wykonany perfekcyjnie :) Poczekajmy na efekt końcowy, nie rozdmuchujmy Niemieckich problemów na naszym podwórku. Obserwujemy co się dzieje i ja na bierząco zwracam na to uwagę u Steinharta.

Napis 2012 nie ma sensu. Data umiejscowiona na deklu nie jest datą jego produkcji. Raczej, w zamyśle upamiętnia rok realizacji całego pomysłu :)

Ostatnie słowa zabrzmiały, tak jakbyś chciał nam pogrozić palcem :)

Naprawdę apeluję do Was o cierpliwość i powściągnięcie emocji, dotyczących jakości wykonania. Zegarka nikt jeszcze nie widział, nikt nie macał a już są uwagi co do jego wykonani i kręcenie nosem. Jeśli będzie spieprzony, to wówczas krytyka jest w 200% zrozumiała.

Oprócz Niemców i ich Teefsea raczej nie było uwag od twórców innych limitek. Łosiu czy były uwagi na temat Proteusa, możesz sprawdzić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda, że nie rozumiesz

bo ja Ciebie też, albo nie czytasz ze zrozumieniem

bo to nie ja doszukuje się dziury w całym na innych forach ze szparką między koronką

czy piszę, że mam już dosyć czekania, chociaż nie kupuję tego zegarka (a takie wpisy pojawiły się od osób spoza listy)

napisałem, że cierpliwie czekam i o to apeluję również do innych, aby nie pojawiły się niedociągnięcie w wyniku pośpiechu - nie wypada popędzać kogoś, kto skłonił się do tylu modyfikacji

chociaż przybliżony termin +/- mógł zostać podany

ale skoro tak to odebrałeś, twoja sprawa bo jakoś trzy osoby przed twoim wpisem to zrozumiały bez problemu

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może już jestem przewrażliwiony na punkcie uwag odnośnie projektu :P

Teraz w spokoju przeczytałem Twój wpis i przepraszam z powyższe czepialstwo :)

Cieszę się, że wykazujesz zrozumienie i cierpliwość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... W kwestii wodoszczelności, który producent do każdego zegarka dokłada certyfikat szczelności, i wykonuję próbę na każdym sprzedawanym przez siebie zegarku (konkretnej sztuce) ?...

Vostok Europe z modelem Anchar :P

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A się denerwuję podwójnie. ;)

Nasze irytacje nie pomogą sprawie, więc proponuję pełny relaks. :D

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się nie spieszy... z wolną gotówką na razie u mnie cienko, do tego kurs EURO wysoki... sprzedawać niczego nie mam ochoty...

Spodziewałem się, że będzie obsuwa, więc jestem spokojny - pełen relaks ;)

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem pewne spotkanie służbowe i mój rozmówca miał na ręku masywnego divera na bransolecie, wszystko w pvd. Niestety nie dałem rady dojrzeć co to był za zegar ale natychmiast na myśl przyszedł mi nasz czarny Aquarius na tej dodatkowej bransolecie. Kurcze, to będzie potęga! Aż mi ślinka zaczęła lecieć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z użytkowników WUS otrzymał niedawno Tritiona 100m, i niestety jest problem z koronką która nie wkręca się do końca (powinna się wkręcić prawie na równo z kopertą). Zdjęcie pożyczone :) poniżej:

crown1o.jpg

Mam nadzieję, że u nas nie będzie podobnych problemów.

Dziś rozmawiałem z Panią Anią na temat tego luzu pomiędzy kopertą i koronką. Okazuje się, że nie jest to wada. Każdy jeden Triton posiada taki luz. Pani Ania sprawdzała organoleptycznie w czasie naszej rozmowy zegraki, która miała na stanie w magazynie. Kazdy jeden miał taki luz.

Przy okazji rozmowy po raz kolejny zapytałęm o realizację Aquariusa i po raz kolejny zapewniono mnie o terminie Listopadowo - Grudniowym. Prry okazji również, po raz kolejny poprosiłem o baczne zwrócenie uwagi na jakość jego wykonania.

Póki co tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, żeby nie było, że nic się nie dzieje ;)

post-5518-0-34212400-1319048851_thumb.jpg

post-5518-0-41372900-1319048855_thumb.jpg

post-5518-0-78791400-1319048863_thumb.jpg

Od razu dodam, jest to dekiel w wersji surowej, nie wykończony. Wymaga jeszcze obróbki końcowej i polerki.

IMO jest to chyba jedna z ciekawszych lunet, jakie widziałem i jakie obecnie dostępne są na rynku. Sam Gunter podkreśla, że bezel jest świetny oraz, że jest bardzo wymagający w produkcji (wypukłości, wgłębienia).

Mi osobiście podoba się w takim surowym wydaniu ;)

Niedługo paznokci mi zabraknie ... JUŻ GO CHCĘ MIEĆ ! ! ! :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też się podoba ;)

Czekamy na więcej zdjęć :rolleyes:

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no... :rolleyes:

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie! Wielki szacunek dla Was za wkład pracy i świetny projekt. Mam nadzieję, że będziecie w pełni zadowoleni z efektu finalnego ;) Domyślam się, że te pierwsze fotki już mocno narobią Wam smaka :rolleyes:

Obserwowałem projekt od początku i mocno kibicuję, niestety ze względu na spory rozmiar zegarka nie wziąłem udziału. Ten Stenek wyglądałby na moim nadgarstku raczej groteskowo ;)

Życzę powodzenia i oby firma dotrzymała terminu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nooo, wypas panie.

wygląda obłędnie. rzeczywiście, bezel, jakich mało.

dla podgrzania atmosferki załączam kilka fotek niemieckiej Tiefsee

teraz wyobraźcie sobie ten zegar z bezelem powyżej, jaka to będzie moc!

post-30640-0-64720900-1319054414_thumb.jpg

post-30640-0-66951100-1319054394_thumb.jpg

post-30640-0-50597500-1319054402_thumb.jpg

post-30640-0-88199800-1319054423_thumb.jpg

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.