Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajnie wygląda na zdjęciach.

DLC będzie petarda :)

Gratuluję wytrwałym i tak jak myślałem żałuję że nie wytrwałem :(

Pozdrowienia i jeszcze raz gratulację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu ze szczęscia i emocji zapomniał jak się odejmuje :)

Fajnie,że się doczekaliście wreszcie,zegarek wygląda na fotach zacnie.

Tu mnie masz ;) choć tak początkowo miało to wyglądać - realizacja miała nastąpić w ok. pól roku od rozpoczęcia dyskusji. Alez ten czas leci.

zetdrw - sporo racji w tym co piszesz, ja jednak wole dmuchać na zimne i tego typu zachowania piętnować od razu. Mimo wszystko coś na rzeczy było i było to niecenzuralne, a więc dające nam brzydkie świadectwo. No może nie świadectwo, bo to incydent, ale zdarzyć sie nie powinien.

Jak nie ma potrzeby to nigdy nie przepraszam. Tutaj mam wrażenie, ze ktoś jednak przegial, a ze Łukasz oficjalnie nas reprezentuje to warto by sprawę zamknął. Jak ktoś ma sprawę do wyjaśnienia, coś mu na sercu leży, albo chce sie dowiedzieć o termin realizacji to niech wali do niego. Być może z poślizgiem, ale odpowiedz na pewno dostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś kto napisał obraźliwego maila jest maleńkim gnojkiem o socjopatycznych zapędach. Tego nie wolno przemilczeć, trzeba napiętnować.

A może byśmy go znaleźli ? ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja gratuluję zegarka i przede wszystkim wytrwałości.

Niech się noszą B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może z tymi mailami to się zapędziłem. Jeden taki mail miał niestety miejsce. Został do mnie przesłany z pytaniem, co o nim sądzę. Co mogę sądzić :(

Było minęło, niesmak pozostał, tym bardziej, że dziewczyny, które go mi przesłały naprawdę bardzo, bardzo mocno kibicowały temu projektowi. Teraz mają mieszane uczucia. Myślę, że należą się im przeprosiny. Ja w naszym imieniu od razu przeprosiłem.

Twórcę tego maila, również o to proszę, wierzę, że ma klasę ;)

Na tym skończmy ten wątek.

Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia ... dawajcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile czasu jest na wpłatę?

Dominiku przeprasza, że dopiero teraz. W zasadzie to nie ma ustalonego terminu, ale umówmy się, że jak dotrą Twoje wszystkie "graty" to przelej ;)

Myślę, że 14 - 20 dni poczekają. Pamiętajmy, że Gunter zamroził w nich trochę gotówki i zapewne liczy na odmrożenie środków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tyle sie pisało o zachowaniu umiaru, dystansie, cierpliwości.

Że skoro rok, to i miesiąc,tydzień.

Ale wśród ludzi są różni ludowie.

Pewnie [dzisiaj] sam widzi nieznośna niestosownosc swego impulsywnego zadzialania...

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... chciałem wam wrzucić dzisiaj jeszcze zdjęcie na bransolecie (po dwógodzinnych bojach została założona, skrócona i w ogóle)... ale aparat bez baterii :) Obiecuję jutro z samego rana, zrobione lepszym sprzętem niż telefon. (dla tych co nie boją się lipnych telefonowych zdjęć link: https://lh5.googleusercontent.com/-9gfDl-zzPi0/T_HwyEXa-7I/AAAAAAAAAUo/Po1oBRCF8vI/s1084/photo.jpg)

Wrażenia po jednym dniu użytkowania: pozytywne :) Największym minusem jaki widzę w tej chwili jest stosunkowo słaba czytelność godziny w słabszym świetle - wtedy kiedy nie świeci jeszcze luma, a jest już ciemnawo - zlewają mi się indeksy, które są stosunkowo długie i jasne, ze wskazówkami. Ale może to tylko ja....

Czekajcie cierpliwie bo warto :) Uśmiech mi cały dzień nie schodzi :)

Pozdr.

Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikuki - a co się działo, że tyle czasu zajmuje zmiana na bransę?

Łukaszu, jak moje graty teoretycznie doszły, a rachunek zbiorczy nie., to płacić za całość?OK, płacę, mam nadzieję, że jednak rachunek dotrze ;)

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoletę w Tritonie zmienia się trzy minuty, pewnie dobór długości trwał troszkę dłużej bo przecież koperta i system jest ten sam. Świetny zegarek :o Tylko myślałem że zdjęciami to już dziś "napasę" oczy. Dawajcie fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominiku, zegarki nie były "omiatane" do zdjęć, to zapewne pyłek. Do mnie każdy jeden zegarek przychodzi ofoliowany, więc z limitką zapewne też tak jest.

Tak, spoko, teraz widzę na fotkach, że to musi być kurz pod folią na szkle i bezelu ;)

Kurde, fajny kawał kloca, na bransie odważnik jak się patrzy :)

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikuki - a co się działo, że tyle czasu zajmuje zmiana na bransę?

Kombinacja mojego niedoświadczenia w tego typu machinacjach, oraz co ciekawe przejście tulejek przez uszy i bransoletę...

Ogniwa zdjąłem w 4 minuty, żadnego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś sobie pojechał tym mailem do Steinharta po całości, może po prostu ujawnić z jakiego maila zostało to wysłane? Krecia robota :-(

Pokazujcie więcej zdjęć! Dopiero teraz mamy szansę cokolwiek sensownego zobaczyć. Czy do kogoś już dotarła wersja DLC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza klasa z bransoletą ,brakuje tylko włosów na klacie i łapach...zegar dla twardziela tyko jak on na mnie będzie wyglądał 70 kilo żywej wagi , najwyżej będzie mnie trochę przechylać na stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza klasa z bransoletą ,brakuje tylko włosów na klacie i łapach...zegar dla twardziela tyko jak on na mnie będzie wyglądał 70 kilo żywej wagi , najwyżej będzie mnie trochę przechylać na stronę.

Nic się nie bój, ważę podobnie, noszę często Boshetta Cave Dwellera, który dopiero jest czołgiem, i czuję się świetnie, więc w Stenku także będziepanzadowolony :)

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś sobie pojechał tym mailem do Steinharta po całości, może po prostu ujawnić z jakiego maila zostało to wysłane? Krecia robota :-(

kilka osób, kilka stron wcześniej, odgrażało się, że tak uczyni

dostaliście zapasowe stalowe koronki - bo jakoś nikt się tym nie chwali co w zestawie?

ale zakładam, że zegarek jest tak interesujący, że na pierdoły nie ma czasu

zdjęcie zegarka na bransolecie - ZEGAREK Z BRANSOLETĄ, KLASA!!!

photo.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominiku z zapłatą poczekaj, aż otrzymasz rachunek za DLC i puść wtedy jedną zapłatę, pisząc w uwagach za co to jest :)

Kurcze broniłem się przed bransoletą, ale co raz bardziej do mnie gada :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, obiecywałem jeszcze kilka zdjęć na bransolecie, bo faktycznie robi genialne wrażenie :)

Na mnie nie wygląda za masywnie, ale ja mam "ździebko więcej" niż 70kg...

Stalowej koronki w komplecie nie zaobserowowałem :( Jest gustownie zapakowana ściereczka, 2 narzędzia, guma z zapięciem motylkowym, przywieszka, certyfikat. Do bransolety 2 tulejki skręcane dwustronnie, takie jak przy pasku.

Umiejętności fotografa ciągle kiepskie, ale aparat troszkę lepszy, więc może się spodobają...

Swoją drogą jestem strasznie ciekaw bransy DLC... pewnie będę żałował że wziąłem stal (ale jakbym wziął dlc to bym żałował że nie wziąłem stali....)

DSC_0896.JPG

DSC_0894.JPG

DSC_0906.JPG

DSC_0889.JPG

DSC_0891.JPG

DSC_0890.JPG

DSC_0910.JPG

DSC_0903.JPG

Uff... mam nadzieję, że nie przesadziłem :) I że mnie nie znienawidzicie że ja już mam i się cieszę :)

Czekam na zdjęcia DLC żeby zazdrościć

Pozdr

Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak do tej pory Boschett był moim "czołgiem" numer 1 tak Aquarius go bije na głowę. IMO oczywiście.

Chyba zakupię bransę do swojego DLC :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz - będziesz musiał zapłacić 85E bo się nie zapisałeś na promocyjną tongue.gif

bransoleta odchudza zegarek - całość w takiej konfiguracji lepiej z sobą współgra

generalnie jestem fanem bransolet

tak czy siak niezły kajdan

do szczęścia brakuje mi jeszcze zdjęć makro tarczy

jeśli mam krytykować bo nie byłbym sobą to tylko za te czarne wskazówki

najlepszą bazą pod indexy i wskazówki byłby jednak kolor srebrny, ale to już zostało powiedziane

nie można mieć wszystkiego, ale i tak fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wygląda na branzie :)

Stalowej koronki w komplecie nie zaobserowowałem :(

Proszę Cię, nawet nie pisz takich rzeczy, bo ja pierwsze co, to chciałem koronkę na zwykłą zmienić :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serdeczne dzięki za kolejną porcję fotek - nic się nie martw, dobre są, pokazują najważniejsze smaczki zegarka :)

Na podstawie tych fotek mogę powiedzieć, że chyba dobrze zrobiłem że bransy nie brałem - na mój nadgarstek taki zestaw to byłoby chyba zbyt wiele. Nie wykluczam jednak że na próbę być może kiedyś dokupię. Niebieska wskazówka w końcu nabrała barw, do tej pory wyglądała "plasticzanie", sporo białego spod spodu wyłaziło. Jedyne co można by poprawić, a na co już za późno to uwydatnienie wypukłych indeksów na bezelu, np. przez polerkę ich powierzchni lub ostrzejszy krój.

Dopiero teraz widzimy jak wiele modyfikacji udało się wprowadzić w stosunku do standardu:

1. Przede wszystkim sam mechanizm, mamy w końcu GMT

2. Tarcza wraz z indeksami

2. Wskazówki

3. Dekiel

4. Kolor lumy (a nawet dwa)

5. Koronka

6. Drewniane pudło

7. Dwa paski i dwa ustrojstwa do ich wymiany.

Tak jest w standardzie:

tri30atm07.jpg

Shot at 2012-07-03

tri30atm03.jpg

Shot at 2012-07-03

A to udało nam się uzyskać:

dsc0896qv.jpg

Shot at 2012-07-03

dsc0050zjp.jpg

Shot at 2012-07-03

Na profesjonalnych fotkach, które z czasem pewnie się pojawią, dopiero zobaczymy cośmy zrobili ;)

Myślę, że to bardzo dużo. Mamy właściwie nowy model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mam być szczery, to "standard" podoba mi się o wiele bardziej, ten Aquarius niezbyt. Tarcza jeszcze obleci, nawet fajna, ale ten bezel moim zdaniem jest najnormalniej w świecie brzydki. Niemniej jednak, to nie mi ma się podobać ten czasomierz :) Być może też na żywo wygląda ten zegarek lepiej niż na tych zdjęciach, tego nie wiem. Ale moje pierwsze wrażenia nie są najlepsze.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał bo Ty już bardzo wybredna bestia jesteś ;):P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.