Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vjmlody

Rolex oyster perpetual datejust,. Autentyczność

Rekomendowane odpowiedzi

Pare informacji o nim na cyferblacie pod logiem pisze:

ROLEX

oyster perpetual

datejust

Ponizej:

superlative chronometer

offically certified

I na samym dole

t swiss made

Na branzolecie:po lewej stronie loga ze wzorkiem pisze: registered swiss made. po prawej stronie loga na górze D12, poniżej: steelinox. i jeszcze nizej: 62523 K albo H 18. Na kopercie od spodu w rogu K 18 i na branzolecie po obu stronach 455 B

ZEGAREK NIBY MA MIEĆ CYFERBLAT WYŁOŻONY DIAMENTAMI I TO NIE TAKIMI MAŁYMI. Proszę o pomoc, jak dla mnie to oryginał lecz nie jestem pewny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj proszę zdjęcia. Bez tego to jak wróżenie z fusów. Najlepiej jakby były też fotki mechanizmu ale najczęściej wystarczą zdjęcia tarczy i dekla żeby określić czy to podróbka. W Twoim wypadku pewnie też tak jest ale dopóki nic nie widać dopóty będzie ciężko to określić.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomóc może Twoja odpowiedź na pytania:

W jaki sposób wszedłeś w posiadanie tego zegarka? Ewentualnie - ile za niego dałeś? Oczywiście, jeżeli to nie tajemnica... :angry: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

455B to oznaczenie bransolety Rolexa bicolor. Część ogniw jest stalowa a część z żółyego złota. Jesli twoja jest cala stalowa to masz podróbe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak zegarek został znaleziony w Szwecji, jeśli chodzi o bransoletę to jest w dwóch odcieniach środek jest połysk a boki mat nic złotego tam nie widzę lecz widziałem oryginały (niby) które srodek miały połysk a boki mat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z dodaniem zdjęć nie chcą się ładować a rozmiar zmniejszyłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjęcia w załącznikach lecz jakość kiepska bo już jest ciemno a z lampą mi prześwietla, w rzeczywistości wszystkie napisy są bardzo wyrażne

post-36394-0-54845800-1299705687_thumb.jpg

post-36394-0-61800300-1299705724_thumb.jpg

post-36394-0-99680500-1299705751_thumb.jpg

post-36394-0-94502600-1299705863_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet na zdjęciach cyferblat wygląda całkiem inaczej w rzeczywistości jest wpadający w róż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i jest to damski zegarek, powiem tak ja osobiście go nie znalazłem mam okazje odkupić dlatego pisze i proszę o pomoc bo jutro mam się określić czy go biorę a nie chcę kupić jakiegoś chińskiego syfu, jeszcze wybiorę się do zegarmistrza ale boje się że facet powie że ok a w rzeczywistości okaże się to fachowiec z programu USTERKA, TVN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli ktoś chce za niego mniej niż 15 tysięcy, to nie bierz :angry:

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i cóż można powiedzieć po takich zdjęciach? Na pierwszy rzut oka wydaje się że to podróba. Ale może to być też złudzenie spowodowane słabą jakością zdjęć...

Może przyjrzyj się dokładnie, przez dobrą lupę, na sposób osadzenia diamentów. W oryginalnych Rolexach to jest zawsze perfekcyjne, miniaturowe dzieło sztuki, nie ma mowy o jakiejś tandecie, niedoróbkach itp.. ma być wykonane idealnie, jak na zdjęciu poniżej:

4129980536_e6e788eff9_o.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POWIEM TAK ŻE KAMYCZKI SĄ OBSADZONE IDEALNIE NAWET TEN SAM KSZTAŁT ICH OPRAWEK JEST, SĄ RÓWNIUTKIE I KAŻDA IDENTYCZNA, NAWET FLISZ KAMIENI POD LUPĄ JEST IDENTYCZNY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE BARDZO WIEM JAK GO OTWORZYĆ ŻEBY ZOBACZYĆ MECHANIZM, TO BYM ZDJĘCIE ZROBIŁ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przekonuj, tylko daj zdjęcia, zrobione z bliska. Nie znam się, ale moim zdaniem to kał, bo kto by niby wywalił rolexa do śmietnika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości to "znalazł" się i możesz odkupić z papierami?

Wydaje się już na pierwszy rzut oka chociażby po bransolecie że podróba, ale nie oceniam, zdjęcia za słabe.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nie podpalam się bo mam okropne zamiłowanie do zegarków i jeśli by to była taka bezczelna podróba to bym widział a w tym wypadku to już sam nie wiem, jutro zrobię w dzień zdjecia makro i wstawie, a jak go otworzyć zeby nie podziubac bo jakby przypadkiem okazał sie oryginalem to bym sobie nie wybaczył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. vjmlody chyba znalazłeś mój zegarek (zgubiłem będąc na vojażach w Szwecji). jeśli rzeczywiście to on to jest oryginalny i chciałbym abyś mi go zwrócił. kontakt na moim loginie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli zdjec niet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego który go niby zgubiłeś, zegarek sprawdzałem w zakładzie zegarmistrzowskim i faktycznie jest to oryginał tyle że nie ja go znalazłem tylko ktoś kto go sprzedaje, napisz kontakt do siebie, z tym że tak jak piszę ja mogę go odkupić na razie nie jestem jego właścicielem i nie wiem czy ten znalazca tak po prostu uwierzy że ty go zgubiłeś i go odda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęć już nie robiłem na nowo bo autentyczność jest potwierdzona, a powiem szczerze że mechanizm nie robi aż takiego wrażenia po prostu mały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj mlody mlody... kolega robił sobie perfidne jaja ;)

jesli już komuś ma zostac zwrócony, to ustawiam się w kolejce

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ktoś chce zwrotu zegarka to niech poda numery z wnętrza zegarka - przecież właściciel na pewno ma pudełko, kartę gwarancyjną itd, itp ;)

A swoją drogą to jesteś pewny, że ten zegarmistrz znał się na rzeczy? Otworzył go chociaż? Zapytaj jeszcze u jakiegoś innego, najlepiej takiego, który kiedykolwiek miał do czynienia z Rolexami:P Albo jeszcze lepiej - zrób ekspertyzę diamentów u jubilera.

Albo (jeśli masz mocne nerwy i jesteś gotowy na mocne doznania) zamieść fotki tutaj :)

Ps. Po zdjęciach, które zamieściłeś poprzednio podejrzewam, że to jednak podróbka. Może i ładnie i dokładnie wykonana, ale podróbka. Oczywiście mogę się mylić, bo zdjęcia były bardzo słabej jakości i mogły nie oddawać fatycznego stanu rzeczy.

Dlatego najlepiej będzie jeśli zamieścisz tutaj dokładne zdjęcia w makro tarczy, dekla i zapięcia bransolety z obu stron. A zdjęcia mechanizmu... byłoby świetnie :( Im więcej tym lepiej.

Oczywiście nie musisz, ale jeśli nie chcesz utopić grubej kasy... :)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.