Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ricardo216

Seiko Marinemaster kto ma???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Nie przesadzam ani trochę...

Ja, gdybym wybierał pomiędzy Subem, a MarineMasterem to do głowy by mi dziś nie przyszło wziąć SEIKO :P Poza tym nie ten przedział cenowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczyło mi tylko kiedyś zdjęcie makro wskazówek Seiko ( brushed z wyprowadzonymi krawędziami) żeby wiedzieć że Rolex to 2 klasy niżej jeśli chodzi o wykonanie zegarka.

A takie porównanie jakie wkleiłeś daje już w ogóle pogląd na sytuację wyraźny....moim zdaniem tylko ślepy albo oczarowany magią marki wybierze Rolexa :P

Jeszcze raz napiszę SEIKO NISZCZY ROLEXA ! ..i nie pozostawia najmniejszych złudzeń.

Nich ktoś wskaże chodź jeden element zegarka marki Rolex (oprócz dyskusyjnej kwestii mechanizmu), który jest lepiej wykonany niż w Seiko ?! No proszę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wystarczyło mi tylko kiedyś zdjęcie makro wskazówek Seiko ( brushed z wyprowadzonymi krawędziami) żeby wiedzieć że Rolex to 2 klasy niżej jeśli chodzi o wykonanie zegarka.

A takie porównanie jakie wkleiłeś daje już w ogóle pogląd na sytuację wyraźny....moim zdaniem tylko ślepy albo oczarowany magią marki wybierze Rolexa B)

Jeszcze raz napiszę SEIKO NISZCZY ROLEXA ! ..i nie pozostawia najmniejszych złudzeń.

Nich ktoś wskaże chodź jeden element zegarka marki Rolex (oprócz dyskusyjnej kwestii mechanizmu), który jest lepiej wykonany niż w Seiko ?! No proszę ?

Marcin- wiem, że nie cierpisz Rolexa więc Twoje podejście biorę z przymrużeniem oka :P

Pewnie są wykonane na poziomie podobnym, ale mimo wszystko design Rolexa bardziej mi odpowiada i pod tym względem ROLEX niszczy SEIKO :)

A co do Twojego pytania - KORONKA. W MM wygląda jak zapożyczona z 007. To już SUMO ma sto razy fajniejszą.

SEIKO to najlepsza firma na świecie dla mnie oczywiście i w ogólnym podejściu. Ale jeśli chodzi o SUBa albo Sea Dwellera to dla mnie nie ma nic lepszego. To są dwa najfajniejsze zegarki na świecie i nic się dla mnie z nimi nie równa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin- wiem, że nie cierpisz Rolexa więc Twoje podejście biorę z przymrużeniem oka :P

Pewnie są wykonane na poziomie podobnym, ale mimo wszystko design Rolexa bardziej mi odpowiada i pod tym względem ROLEX niszczy SEIKO B)

A co do Twojego pytania - KORONKA. W MM wygląda jak zapożyczona z 007. To już SUMO ma sto razy fajniejszą.

SEIKO to najlepsza firma na świecie dla mnie oczywiście i w ogólnym podejściu. Ale jeśli chodzi o SUBa albo Sea Dwellera to dla mnie nie ma nic lepszego. To są dwa najfajniejsze zegarki na świecie i nic się dla mnie z nimi nie równa.

Nie rozumiem :) ...ale szanuję :)

Fakt koronka nie sygnowana....ale to raczej ''taki był zamysł autora'' bo skoro Seiko robi sygnowane koronki nawet w Sarbikach za 1600zl to pewnie zrobiło by i tu. Ktoś zdecydował, że nie trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się, ale widzi mi się, że gdyby z obu usunąć logo to, choć nie tak jednoznacznie, ale w sumie więcej przemawia na korzyść Seiko...

Nie wiem czy wszyscy czytaliście

http://www.network54.com/Forum/78440/message/1185887022/Seiko+Marinemaster+300m+vs+Rolex+Submariner+300m+%28anniversary+edition%29

Boskie to Seiko, szczęka opada przy oglądaniu fotek, zwłaszcza tych makro.

Tylko droogii... :P

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że Kolega przybliżył nam MM i zaprezentował taką właściwie mini recenzję. Na mnie osobiście ten zegar robi duże wrażenie, choć nie widziałem go na żywo.

Miło by też było, gdyby Kolega samurai136 zrobił temu zegarku jakąś fajną sesję w Galerii, już przy pomocy aparatu - myślę, że emocje przy oglądaniu byłyby duże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że Kolega przybliżył nam MM i zaprezentował taką właściwie mini recenzję. Na mnie osobiście ten zegar robi duże wrażenie, choć nie widziałem go na żywo.

Miło by też było, gdyby Kolega samurai136 zrobił temu zegarku jakąś fajną sesję w Galerii, już przy pomocy aparatu - myślę, że emocje przy oglądaniu byłyby duże.

popieram przedmówcę !

Gratuluję pięknego zegara btw !

e: przedpiszcę, sry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram przedmówcę !

Gratuluję pięknego zegara btw !

e: przedpiszcę, sry

Obiecuję, że jak znajdę chwilkę czasu to zrobię lepsze fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecuję, że jak znajdę chwilkę czasu to zrobię lepsze fotki.

Dla mnie to pod względem estetycznym najpiękniejszy zegarek na rynku. Szkoda, że nie stać mnie na niego, bo jak bym już miał tę forsę, to chyba kolejny B lub R... ale nigdy nie mów nigdy, bo jak się... to sprzedam Breitlinga i kupię tego MM ;) Serdeczne gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam fenomenalne zdjęcia tego zegarka :

http://www.photowatches.eu/thumbnails.php?album=346&page=1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne fajne, ale proszę Cię Michał- nie dobijaj mnie przynajmniej na razie tym zegarkiem, bo lekko mnie sprzedawcy zdenerwowali i uznałem, że to jednak nie będzie jeden z najbliższych zakupów-

choć za co ostatnio się nie biorę, to wszystko podobnie idzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne fajne, ale proszę Cię Michał- nie dobijaj mnie przynajmniej na razie tym zegarkiem, bo lekko mnie sprzedawcy zdenerwowali i uznałem, że to jednak nie będzie jeden z najbliższych zakupów-

choć za co ostatnio się nie biorę, to wszystko podobnie idzie :P

Ten zegarek to dla takiego fana nurków jak Ty pozycja obowiązkowa. Z resztą gdybys część swoich zbiorów sprzedał to nawet nie musiał byś wydawać gotówki ;)

Porównując jak niewielka różnica cenowa dzieli Legend Divera od Marinemastera....to już w ogóle....

No ale rozumiem koncepcję ....jako garniturowy nurek LD sprawdzi się faktycznie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, no proszę Cię- LLD jest w ogóle niezależnym zakupem i nic wspólnego z Seikaczem nie ma.

Ale w tym kolejnym zakupie alternatywa była/jest- Marinemaster lub Dosia Sub. Tylko z jednaj i drugiej strony na razie jakoś to idzie wszystko pod górkę

...gdybys część swoich zbiorów sprzedał to nawet nie musiał byś wydawać gotówki ;)

a taki częściowy plan też istnieje- wziąłem sobie za ambicję, aby zmieścić się w 10 zegarkach i do tego planu zmierzam powoli redukując te,

których i tak nie noszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysiek, to bardzo dobry plan z tymi 10 zegarkami, sam też staram się go trzymać, choć z różnymi efektami... :P

A co do Marinemastera, to na naszym rodzimym portalu aukcyjnym pojawiło się ostatnimi czasy kilka sztuk, tyle że ceny są porażające... ;) Już bardziej opłaca się ściągnąć je sobie samemu, zresztą te z portalu aukcyjnego też nie są fizycznie u sprzedawcy, tylko dopiero po zamówieniu je ściąga, z niezła marżą... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ricardo a co się dzieje, że problemy u sprzedawców są jeśli wolno spytać?

Zegarek jest fenomenalny...najlepszy diver.

Must have jak dla mnie.

Pamietaj Rysiek, że jak się kupi MM to ponoć już nic innego nie chce się zakładać więc Twój plan na 10 zegarków może nawet przekształcic się w 3-4 szt. : )

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... na naszym rodzimym portalu aukcyjnym pojawiło się ostatnimi czasy kilka sztuk, tyle że ceny są porażające... :P

Wiem, widziałem- ładnie to ująłeś. Rozumiem, ze nikt nie chce za darmo robić, ale nie mając towaru na półce, ściągając za kasę klienta, to niezły haracz sobie dorzucają. Ale z drugiej strony nie nasza sprawa- choćby sobie doliczali i 5000000 procent- jeśli mają klientów :P choć chyba raczej nie w tym przypadku, bo tego zegarka raczej przypadkowy klient nie kupi, a jeśli ktoś już ma jakieś pojęcie, to sam sobie ściągnie ze źródełka

Ricardo a co się dzieje, że problemy u sprzedawców są jeśli wolno spytać?

zaraz Ci pw napiszę

Pamietaj Rysiek, że jak się kupi MM to ponoć już nic innego nie chce się zakładać więc Twój plan na 10 zegarków może nawet przekształcic się w 3-4 szt. : )

może nie 3-4, ale plan na ten rok jest aby się zmieścić w 10 zegarkach, a najbliższe 3 lata, aby w 5- wiem już czego od zegarków oczekuję,

co mi się widzi, a co nie, więc myślę, że przez te 3 lata dam radę się zmobilizować i ograniczyć do tej piątki.

Jak są tacy co z jednym dają radę, to i ja może- będzie mniej, a ciut lepiej ;)chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samuraj: mógłbyś sprawdzić PW i odezwać się do mnie jak najszybciej plis.

Mam ważną sprawę.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mam wrażenie, że kupujesz Marinemastera :lol:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.