Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MasterFan

TENIS

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, to teraz ja kiedyś odbijałem (obecnie nie mam kiedy) :

deska DONIC senso Appelgren Allplay V1

okładziny Donic Vario soft, chociaż czy ja wiem chyba lepsze były butterfly :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ok, to teraz ja kiedyś odbijałem (obecnie nie mam kiedy) :

deska DONIC senso Appelgren Allplay V1

okładziny Donic Vario soft, chociaż czy ja wiem chyba lepsze były butterfly :roll:

Ha, to i stołowy temat obejmuje, trochę po macoszemu go potraktowalismy.

Pingpong to jest dla mnie metafizyka - mam wrazenie, ze gra sie nie oczami i ciałem tylko podswiadomoscia czy jakims dziewiatym zmyslem.

Cholewa, gdyby tylko doba chciała miec jakies 40 godzin, to i na oba tenisy bym mial czas....

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ML

Pingpong to jest dla mnie metafizyka - mam wrazenie, ze gra sie nie oczami i ciałem tylko podswiadomoscia czy jakims dziewiatym zmyslem.

Tak w tej dyscyplinie nie ma przelewek,technika, szybkość,podświadomość,stalowe nerwy.A wszystko to można osiągnąć.................. poprzez trening :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dotarł Babolat AERO Strike, z wyglądu jest świetny, ale co z tego skoro już widzę, że to zupełnie inna rakieta od poprzedniej :D Jest sporo cięższa, na innym naciągu o innym profilu ramy /nie wspominając o jej kształcie/, to wszystko zapewne spowoduje, że na dzisiejszy mecz muszę wziąć ze sobą z 20 piłek, tak żeby móc choć chwilkę pograć :wink: ;)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Chevy'56
Właśnie dotarł Babolat AERO Strike, z wyglądu jest świetny, ale co z tego skoro już widzę, że to zupełnie inna rakieta od poprzedniej :D Jest sporo cięższa, na innym naciągu o innym profilu ramy /nie wspominając o jej kształcie/, to wszystko zapewne spowoduje, że na dzisiejszy mecz muszę wziąć ze sobą z 20 piłek, tak żeby móc choć chwilkę pograć :wink: ;)

Marcin

Moj tata jest trenerem z tego wzgledu ja jak gram - biore caly koszyk 8)

Swoja droga zdopingowales mnie tym watkiem bo dawno nie gralem i pojde sobie pograc jakos w nadchodzacym tygodniu, bo inaczej mi owijka sparcieje :D

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ja gram kennexem kinetic. Tenis to pierońsko trudna gra - łatwiej komuś łapę złamać niż celnie walnąć backhandem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kiedyś grałem Kennex'em chyba nawet Kinetic, to taki typowy "młot" prawda?

W ramie ma takie "kuleczki", które powoduja, że nie trzeba pamiętać o zamykaniu nadgarstka, dobrze prawie, czy to jednak inny model :?: :twisted:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

tak, na końcu jest taka grzechotka! ;) Nie wiem o co chodzi, ciężko mi ją do czegoś porównać bo to moje jedyna. A o zamykaniu raczej trza pamiętać... i o wielu innych duperelach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiąc o zamykaniu miałem na myśli moment serwowania, wiesz, zmienny środek ciężkości troszkę pomaga przy tym, aby piłka jednak zmierzała ku kortowi, choć trochę :wink:

Marcin

ps. po tym Kennex'ie swietnie mi się grało właśnie Intelligence'm, może spróbujesz :idea:

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

nie mam tyle kasy, żeby co miesiąc zmieniać rakietę. nauczę się walić "grzechotką".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, Kinetic to tez dobra rakieta, naprawdę, dla początkujących i tych bardziej zaawansowanych to świetny sprzęt, bo "przyjemny w obsłudze" ;)

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram Dunlopem Titanium, czy jakoś tak i podobnie jak Tsuki nie mam potrzeby ani pieniędzy, żeby co roku mieć nowy model rakiety. A chcecie wiedzieć Jak gram? Wklejam więc moją najśmieszniejszą fotkę zrobioną podczas gry. Fajną mam minę co? Założę się, że większość z nas to typowi amatorzy tenisowi. Macie więc pewnie też parę śmiesznych zdjęć na korcie, w pokracznych pozycjach, albo z "minami". Pokażcie jakie z was łamagi :wink: Jam mam kikla zdjęć w takich pozycjach na korcie, że aż strach.

post-1412-0-63281900-1330507209.jpg

PS. Zegarek na zdjęciu to plastikowy Casio Phys, rakieta to wspomniany Dunlop, piłeczka to oryginalna "ROLAND GARROS", A czapeczka Nike z oryginalnym autografem Juana Carlosa Ferrero zdobytym podczas trunieju w Sopocie w 2004 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ale jakiż piękny, obszerny ruch! Nogi ugięte, pełna koncentracja... widać już z roczek się pyka, co? Ja to dopiero 2 miesiące...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyka się już od maleństwa ;) No ale technikę muszę doskonalić co roku od nowa, bo tylko latem mam czas więcej grywać... Właśnie - jutro chyba czas na inaugurację sezonu!!!

PS. Znalazłem moje kolejne zdjęcie z jeszcze lepszą tenisową miną, ale wkleję dopiero jak nie bedę osamotniony z we wklejaniu autoironicznych fotek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam swoich fotek z kortu, także na nic proszę nie liczyć :wink: :twisted:

Marcin

PS. wocio19, inauguracja sezonu w lipcu :?: :shock: :twisted:

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja chyba jestem w naszym gronie tenisowym weteranem. Gram od ... cholera nie pamiętam... , aha od ~` 30 lat ( ale ten czas leci).

Zaczynałem w czasach fascynacji Fibakiem.Kupienie wtedy rakiet i piłek graniczylo z cudem. Zaczynałem od drewnianych , przedwojennych znajdowanych na strychach.Pilki były ,jeśli były czeskie Optymity. Potem piłki i rakiety Stomil, a potem pierwsze grafitowe Hanile z powiększoną głowką.

Potem różnie : Wilsony, Snauwerty, Donney'e, Voelkle,Dunlopy,Heady. Oj było tego trochę , a i połamalo się ich nieco (ze złości :oops: ).

Obecnie gram Voelklami Tour 10 MP V-Engine z naciągiem Luxilon Big Banger Alu Power .

Od 6 -ciu lat startujemy z synem ogólnopolskich zawodach FamilyCup w rodzinnych deblach i mikstach , dochodzimy do finału ogólnopolskieg , a raz zajęliśmy w nim nawet 4 m-ce.

Generalnie tenis jest fascynująca i magiczną grą , w telewizji tylko wygląda na prostą i łatwą. A można grać i mieć z tego radochę mając i 7 lat i 70 i więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Generalnie tenis jest fascynująca i magiczną grą , w telewizji tylko wygląda na prostą i łatwą. A można grać i mieć z tego radochę mając i 7 lat i 70 i więcej.

No tak jak pisałem... dokładnie jak szachy :)

Panerai... so much more than just a watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat przycichł, a nazajutrz (dziś ;-)) wyborny pojedynek w Roland Garros. Komu kibicujecie?

Ja podobnie jak Wojciech Fibak:

Wojtek Fibak (advantage Nadal)

It should be a real festival of tennis. It’s a dream final. Roger has had his hands full with Davydenko. I can assure you if he plays against Nadal like he did against Davydenko, he’s going to suffer. Roger has to come on top, play the lines, take lots of risks. It’s not an easy task. Nadal doesn’t give you any cheap points. Like Borg, Nadal’s only weakness is that his balls land short, but he adds so much spin that you can’t exploit them. Like Borg, he has the ability to up the tempo when he needs to. The better you played against Borg, the better Borg played.

Co tu dużo pisać - mecz zapowiada się fascynująco!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Oczywiście Rogerowi... tak samo jak Masterfan :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy widzieliście co założył na rękę zaraz po wygranym finale Nadal ?

mark191

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafael Nadal reklamuje zegarki marki Time Force www.timeforce.es

A tu reklama Time Force z udziałem Nadala i Pau Gasola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzewam kotleta, ale warto bo dziś zaczyna się mój ulubiony turniej, czyli Australian Open :mellow:

Ktoo będzie wielkim wygranym, a kto przegranym?

Jak daleko zajdą nasi reprezentanci?

Wiele pytań i przyjemnie spędzony czas na uzyskanie odpowiedzi na nie :)

Zapraszam do komentowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trzymam kciuki za Karolinę, to dobry czas, żeby wygrać wreszcie Grand Slam, chociaż w przegranym tydzień temu meczu z Cibulkovą była bardzo nie w formie, ale dzisiaj już lepiej grała.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.