Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Papież święcił armaty Hitlerowi ,a ciemiężeni przez niego katolicy do tej pory biegają do Watykanu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Czyli AR wew.nie jest stosowany w Roleksach,poniewaz przeszkadzalby w odczytaniu godziny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli AR wew.nie jest stosowany w Roleksach,poniewaz przeszkadzalby w odczytaniu godziny?

Ależ skąd ten wniosek? :) AR nie jest stosowany, tak sobie to wymyślili, wg nich to wygląda lepiej i tyle. A może chcieli zaoszczędzić całe 0.05$ w produkcji. Who cares? Tak czy inaczej, wewnętrzny AR czy jego brak nie wpłynął by w zauważalny sposób na czytelność zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użytkuję dzień w dzień Suba BEZ POWŁOKI AR i nigdy, ale to nigdy nie przeszkodziło mi to w szybkim odczycie godziny. Nawet jak się coś odbija to nie ma z tym problemu a i ręka to taki fajny członek, że łatwo mozna te pół cm wokół osi obrócić żeby odbicia nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale ponoć im mniej skomplikowane tym rzadziej się psuje i łatwiej to serwisować.

To prawda. Bo mniej elementów które moga się popsuć. I to nie tylko jeśli o zegarkach mówimy.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem fanem i użytkownikiem, pierwsze podejscie do marki było na nie, od momentu zakupu zdecydowanie tak, mam inne marki i mimo niedoskonałości Rolexa na tle "konkurencji" Rolex ma to coś, szczegónie Submariner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo biłem się z myślami, ale oddałem głos na TAK; bądź co bądź to kawał pięknej historii zegarmistrzostwa. A że nie wszystkie modele trafiają w gusta (trafiają za to bezbłędnie w bezguścia :) ) cóż, wpadki każdemu się zdarzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex ma nieczytelna tarcze ? :huh: podobne stwierdzenie mozna odniesc rowniez do panerai :)

Nie wiele zegarkow ma ja czytelniejsza

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Rolexa nie lubię, nie podoba mi się.

Po prostu nie trafia w moje gusta.

Ale to subiektywna opinia.

Zdecydowanie bardziej widziałbym na mym nadgarstku Panerai :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to wg mnie jest konkretna odpowiedz

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ankiecie powinna być opcja "w tej cenie wybrałbym zdecydowanie coś innego".

Nie moge powiedzieć, że nie lubię, ale mam wrażenie monotoni w związku z Rolkiem i nie uważam żeby to był indywidualny zegarek dlatego nie zdecydowałbym się na niego. Ktoś może to natomiast uznać za plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Niezależnie od opinii trzeba przyznać, że Rolex budzi emocje. Temat rozwinął się już na 35 stron !. Wielu producentów chciałoby żeby to o nich tak zaciekle dyskutowano. To świadczy o tym, że marka nie jest nie tylko obojętna, ale jest wręcz silnie zauważalna. Co do AR to zgadzam się z podejściem Roleksa do tematu. Podwójny antyrefleks to syf, który psuje estetykę zegarka. Ładnie to wygląda na początku natomiast w momencie normalnego użytkowania czasomierza, warstwa łatwo nabiera rys i wygląda to źle. Tak więc albo AR wewnętrzny albo wcale. Miałem kilka zegarków z podwójnym AR i nigdy więcej już takich nie kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Rolexa nie lubię, nie podoba mi się.

Po prostu nie trafia w moje gusta.

Ale to subiektywna opinia.

Zdecydowanie bardziej widziałbym na mym nadgarstku Panerai :rolleyes:

Panerai świetny, ale w codziennym użytkowaniu niewygodny. Jako drugi zegarek pozycja obowiązkowa :rolleyes:

W ankiecie powinna być opcja "w tej cenie wybrałbym zdecydowanie coś innego".

Nie moge powiedzieć, że nie lubię, ale mam wrażenie monotoni w związku z Rolkiem i nie uważam żeby to był indywidualny zegarek dlatego nie zdecydowałbym się na niego. Ktoś może to natomiast uznać za plus.

Masz rację wieje monotonią i dlatego go po prostu użytkujesz a nie celebrujesz. Dla mnie to duży plus i gwarancja dożywocia, jeżeli względy materialne nie zmuszą do sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezależnie od opinii trzeba przyznać, że Rolex budzi emocje. Temat rozwinął się już na 35 stron !. Wielu producentów chciałoby żeby to o nich tak zaciekle dyskutowano. To świadczy o tym, że marka nie jest nie tylko obojętna, ale jest wręcz silnie zauważalna. Co do AR to zgadzam się z podejściem Roleksa do tematu. Podwójny antyrefleks to syf, który psuje estetykę zegarka. Ładnie to wygląda na początku natomiast w momencie normalnego użytkowania czasomierza, warstwa łatwo nabiera rys i wygląda to źle. Tak więc albo AR wewnętrzny albo wcale. Miałem kilka zegarków z podwójnym AR i nigdy więcej już takich nie kupię.

_________________________________________________Ja lubię AR,tarcza zegarka prezentuje się świetnie.Co do uszkodzeń to zegarek ogólnie łatwo porysować ,ja akurat dbamy o moich ulubieńców i tego typu problemu nie mam.Koledze na planecie pojawiły się na AR jakieś pajączki to poprositu go spolerował i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat z Rolexów jestem w stanie zaakceptować jedynie 39-cio milimetrowego Explorera. Chociaż ostatnio przymierzałem go jednocześnie z Omegą AT z szarą tarczą i moim zdaniem przy Omedze wyglądał jak ubogi krewny...

A co do podwójnego AR, to miałem dwa takie zegarki i w obydwóch żadnych problemów z zewnętrznym AR-em. A Damasko używałem dość często i w każdych warunkach.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panerai świetny, ale w codziennym użytkowaniu niewygodny. Jako drugi zegarek pozycja obowiązkowa :rolleyes:

Mi wydawało się, że Panerai jest wygodny, ale do momentu, kiedy nie zacząłem nosić Rolexa :D , teraz kiedy zakładam Pama czuję dyskomfort.

Pod względem wygody noszenia Rolex jest naprawdę super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod względem wygody noszenia Rolex jest naprawdę super.

To prawda, nie miałem nigdy wygodniejszych zegarków. Jest to wielka zaleta Rolexów. Natomiast co do Pama, to też nie uważam go za zegarek niewygodny, mnie osobiście dobrze leży.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, nie miałem nigdy wygodniejszych zegarków. Jest to wielka zaleta Rolexów. Natomiast co do Pama, to też nie uważam go za zegarek niewygodny, mnie osobiście dobrze leży.

Ale pod mankiet go nie upchasz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszuli? Jak najbardziej ! Przetestowałem go na wielu moich koszulach i wchodzi spokojnie :) Oczywiście, do tych bardziej eleganckich koszul ze sztywnym mankietem go już nie zakładam, bo raz, że się nie zmieści, dwa, szkoda zegarka, a trzy wyglądałoby to groteskowo :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat z Rolexów jestem w stanie zaakceptować jedynie 39-cio milimetrowego Explorera. Chociaż ostatnio przymierzałem go jednocześnie z Omegą AT z szarą tarczą i moim zdaniem przy Omedze wyglądał jak ubogi krewny...

A co do podwójnego AR, to miałem dwa takie zegarki i w obydwóch żadnych problemów z zewnętrznym AR-em. A Damasko używałem dość często i w każdych warunkach.

Pozdrawiam

Tomek

Stojąc jakiś czas temu przed wyborem zegarka miałem właśnie tych dwoje kandydatów do nadgarstka. Więcej zalet jak dla mnie ma AT. Jakość wykonania na podobnym jak nie takim samym poziomie, technicznie, użytkowo i wizualnie AT zdecydowanie więcej zalet, choć kaliber 8500 dopiero pięć lat na rynku. Explorer ma ugruntowaną już pozycję niezawodnego zegarka, a 3132 to sprawdzony i dokładny kaliber. Wybór jednak padł na AT i zadowolenie z użytkowania potwierdzio słuszność wyboru.

Rolex ma kilka modeli, które mi się podobają, rzeczony Explorer I i II, Deepsea, Submariner bez daty, czy nowy Sky-Dweller. To świetne zegarki na codzień, które wybierane są świadomie przez pasjonatów jak i zwyczajnych użytkowników. Trudno odmówić Rolexowi trafności oferty w szerokie grono klienteli a wyniki sprzedaży potwierdzają słuszość polityki Rolexa. Na pewno jest to jedna z najbradziej rozpoznawalnych marek zegarkowcyh na świecie.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pod mankiet go nie upchasz ;)

Oj tam. Nie po to kupujemy zegarki, żeby je później chować pod mankiet. Jeśli mankiet nie gra z zegarkiem, to trzeba zmienić mankiet, taką mam koncepcję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam. Nie po to kupujemy zegarki, żeby je później chować pod mankiet. Jeśli mankiet nie gra z zegarkiem, to trzeba zmienić mankiet, taką mam koncepcję ;)

Ba! Gdzieś nawet widziałem reklamę koszul ze specjalnym wycięciem w mankiecie na tarczę zegarka! :blink:

EDIT: oczywiście to była reklama w US ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT: oczywiście to była reklama w US ;)

Rolexa :lol:

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak komuś przeszkadza brak AR to zawsze może zlecić zrobienie,zarówno wewnętrznego jak i zewnętrznego,ani to nie jest wielki problem ani koszty bo ztcp mniej niż 100$.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja słyszałem ,że to raczej niewykonalne..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.