Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Dyskusja była o usuwaniu lupki ze SUBa więc dla mnie to oczywiste, że do tego się odniosłeś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwroc uwage, ze odnioslem sie do wpisu Kolegi bartek79, a glosu w sprawie Suba nie zabieralem.

To byl tylko moj wlasny argument w temacie narzekan.

EOT z mojej strony.

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy Kolega Bartek nie pisał o SUBie w poście do którego się odniosłeś?

Ok. Wszystko wyjaśnione ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kłócić się panienki, bo nie ma o co ;) Jeden myślał o Rolexach w ogóle, a drugi o Subach i finito.

Historia lupki jest romantyczna. Wprowadzono ją po raz pierwszy w Datejustach na początku lat 50-tych, kiedy okazało się, że krótkowzroczna żona pana Wilsdorfa nie jest w stanie odczytać daty na zegarku Rolexa. Mr Wilsdorf pomyślał, że wielu ludzi może mieć taki problem, więc lupkę zaczęto wprowadzać sukcesywnie do różnych modeli z datą. Oczywiście model Submariner był wówczas produkowany bez datownika, więc lupki nie miał. Pierwszy Sub z datownikiem i cyclopem pojawił się w 1969 r.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do niedawna nie podobał mi się żaden Rolex, słownie żaden...

Ale ten model wygląda ciekawie:

bamford-watch-department-rolex-sky-dweller-1.jpg

Na "pilnik" nie mogłem patrzeć, ale w czerni robi się znośny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie np., niepojete sa biadolenia na temat lupek - nie miesci mnie sie to w glowie, jesli ktos chce Roleksa, ale bez lupki, ktora jest w tych zegarkach od 1953 roku.

Po prostu napisałem, że lupka mi się nie podoba i chętnie bym się jej pozbył gdybym miał rolka kupić, akurat tę tradycję jeśli takowa nawet jest od 1953r mam gdzieś. A do biadolenia to raczej dalekie było :) .

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, ze proporcje sa zachowane, nie znaczy, ze zegarek nie jest maly.

I nie sam nadgarstek okresla, jak to bedzie wygladalo - idac tym tokiem, mozna rowniez nosic zegarki damskie, bo beda proporcjonalne, itd.

Dla mnie np., niepojete sa biadolenia na temat lupek - nie miesci mnie sie to w glowie, jesli ktos chce Roleksa, ale bez lupki, ktora jest w tych zegarkach od 1953 roku.

No cóż dość radykalna opinia ...to bardzo charakterystyczny i bynajmniej nie dyskretny element zegarka. Abstrahując od jego walorów użytkowych nie każdemu może taka "ozdoba " przypaść do gustu. Mnie nie przypadła. I nie jestem odosobniony...podobnie jak i zwolennicy lupki. Poza wątpliwym dla mnie walorem estetycznym irytuje mnie że ten element krzyczy z daleka -mam Rolexa ! ( tak wiem lupki stosują też inne marki ale to Rolex z nich słynie)

A propos romantycznej historii...mógłby Rolex dawać wybór w każdym modelu...lupka dla fanów, ślepaków , pozerów, praktycznych itd , bez lupki dla miłośników prostoty i praktycznych inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu napisałem, że lupka mi się nie podoba i chętnie bym się jej pozbył gdybym miał rolka kupić, akurat tę tradycję jeśli takowa nawet jest od 1953r mam gdzieś. A do biadolenia to raczej dalekie było :) .

Pisalem ogolnie - nie jestes jedyny ;)

No cóż dość radykalna opinia ...to bardzo charakterystyczny i bynajmniej nie dyskretny element zegarka. Abstrahując od jego walorów użytkowych nie każdemu może taka "ozdoba " przypaść do gustu. Mnie nie przypadła. I nie jestem odosobniony...podobnie jak i zwolennicy lupki. Poza wątpliwym dla mnie walorem estetycznym irytuje mnie że ten element krzyczy z daleka -mam Rolexa ! ( tak wiem lupki stosują też inne marki ale to Rolex z nich słynie)

A propos romantycznej historii...mógłby Rolex dawać wybór w każdym modelu...lupka dla fanów, ślepaków , pozerów, praktycznych itd , bez lupki dla miłośników prostoty i praktycznych inaczej

To po co W OGOLE rozwazac zakup Rolka?

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy SeaDweller to kompletnie inny zegarek niz sub, przede wszystkim sporo grubszy i wiekszy ( 44mm)

I sporo drozszy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I oferuje sporo więcej za tę cenę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo, czyli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dużą wodoszczelność czyli skomplikowaną technologię, która się z tym wiąże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz...Na tarczy mojego zegarka, ktory wlasnie znajduje sie na reku, napisane jest: "2000 meters" - jakos nie podejrzewalem go o specjalne komplikacje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co zrobisz jak dostaniesz propozycję zejścia na 3000 ;)

Na SDDS jest napisane "Orginal gas escape" oraz "Ring lock system". Weź pod uwagę, że

takie napisy muszą kosztować.

Jest jeszcze kwestia wielkości. Więcej ludzi zobaczy, że to Rolex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popuszcze, bo bylem na 3m najglebiej.

Na moim Deep Blue za 900PLN jest napisane "Helium Safe" z kolei. ;)

No tak, wielkosc to wazna kwestia - tarcza jest tak mala, ze nikt nie dojrzy napisu Rolex. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wniosek jest jeden: kupujmy Deep Blue zamiast Roleksa! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie! O co chodzi z tą lupką? Przecież można brać rolka bez lupki... i bez daty. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wniosek jest jeden: kupujmy Deep Blue zamiast Roleksa! :D

No ja kupilem - ale nie zamiast ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym miał zbędną kasę kupiłbym ROLEXA złotego, z diamentami /albo cyrkoniami, bo bardziej się błyszczą/ o średnicy ok 45mm. Oczywiście ze złotą, szeroką bransoletą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slaby projekt. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym miał zbędną kasę kupiłbym ROLEXA złotego, z diamentami /albo cyrkoniami, bo bardziej się błyszczą/ o średnicy ok 45mm. Oczywiście ze złotą, szeroką bransoletą.

Taki niewiele kosztuje. ;):lol: :lol: :lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki niewiele kosztuje. ;):lol: :lol: :lol:

przecież to był żart, rolex submariner bardzo mi się podoba, milgauss również,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.