Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

W sobote miałem okazje mierzyć Skydwellera, na zdjeciach nie miałem do niego przekonania ale na zywo! WOW!

Idealnie wyglada i lezy na rece :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo jak Coca-Cola, McDonald's czy KFC.

Oczywiście. Coca-Cola jest nr. jeden i jest niekwestionowany nr. dwa czyli Pepsi, który ciśnie na nr. jeden, ale nigdy nim nie będzie.

Czy uważacie, że Omega jest taką "Pepsi" względem Rolexa czyli "Coca-Coli"?

Oczywiście można bardziej lubić Pepsi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak samo jak Coca-Cola, McDonald's czy KFC.

A Ty zawsze w dol... :rolleyes:

Chyba bardziej adekwatne jest porownywanie tej marki z markami technicznymi a nie fastfoodami, dlatego jesli juz, to wg mnie porownanie powinno brzmiec:

tak samo jak, Mercedes, Canon czy Sony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie masz racje - to byl tylko przyklad, ze powinno sie Rolexa porownywac do marek technicznych a nie fastfoodowych - ot wszystko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Oczywiscie masz racje - to byl tylko przyklad, ze powinno sie Rolexa porownywac do marek technicznych a nie fastfoodowych - ot wszystko ;)

Jeżeli Rolex = Mercedes, to do czego porównać Jaeger-LeCoultre czy Girard-Perregaux ?. Dla Patka to już w ogóle zabrakłoby skali. Moim zdaniem takie porównania trochę pozbawione są sensu. W kontekście marki bardziej adekwatne było odniesienie do Coca-Cola. Rozpoznawalność jest na właściwym dla Rolka poziomie i pod tym względem to jest bardzo silna marka. Nie rozumiem więc dlaczego piszesz, że porównuję firmę w dół ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi o to, ze Coca-Cola i np. KFC sa postrzegane jako najgorszy odpowiednik zdrowego/normalnego zywienia. Rolex nie jest postrzegany jako najgorsza manufaktura zegarkowa, tylko jako bardzo rozpowszechniona/znana. Dlatego uwazam, iz wyciaganie jedynie rozpoznawalnosci marki jest malo obiektywne i sugeruje, ze marka Rolex jest znana wylacznie dlatego, ze wszyscy ja lubia i znaja bez wzgledu na konsekwencje jej uzywania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam, zaraz najgorsze. Coca-colę ludzie piją od lat i jakoś żyją. A i czasem jak WD-40 przybraknie, to na C-C można liczyć :) A KFC to ponoć jeden z najzdrowszych (wiem, wiem) fastfoodów. Jeśli już jednak porównujemy do samochodów, to mi się Roleks bardziej kojarzy z VW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj jeszcze, ze Polo i bedzie pozamiatane :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem bardziej o Passacie, ale to Ty jesteś właścicielem Rolexa, więc nie będę dyskutował :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszac, ze Rolex kojarzy Ci sie z VW piszesz przez pryzmat naszego kraju w ktorym marka ta uchodzi za eksluzywna/droga. Nigdzie na swiecie (w "normalnych" panstwach) nie jest postrzegana ona tak jak u nas i dlatego rozumiem to porownanie. Jednak na zdrowy chlopski rozum - jesli Rolex, to VW, to Omega co??? Skoda???? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoda to Tudor ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wychodzi na to, ze Omega zaraz bedzie Fiatem - koniec swiata :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej optyce Omega to taki Opel.

Wracając do sedna, Rolex też nie jest na świecie postrzegany jako wybitnie ekskluzywna marka, tylko jako dobrej klasy, solidnie wykonany i niezawodny produkt. Czy tę charakterystykę można przypisać VW?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13e1fe3009efe5d8.jpg

U mnie było tak: Rolex to wiocha i same negatywne, stereotypowe skojarzenia - Daytony z diamentami i paskiem w panterkę. Zobaczyłem Datejusta - zakochałem się, kupiłem i od tej pory się z nim nie rozstaje. Zegarek ma już 29 lat a wygląda ciągle jak nowy. Rozumiem argumenty przeciwników Rolexa i często się z nimi zgadzam - co nie zmienia faktu, że jest to jedyny zegarek, który przewinął mi się przez ręce i ma to "coś". Wystarczy że na niego spojrzę i od razu mi się humor poprawia - i nie umiem wyjaśnić dlaczego tak jest.

[b][i] Poszukuję starych high-end quartz'ów, zegarków kamertonowych i innych dzieci rewolucji elektronicznej [/i][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kocham tę bransoletę(prezydencka) szkoda,że juz nie produkują DJ na takiej..Co do współczesnego rolka to jest super wykonany,ale miałem 2 suby z 2006r (bez daty i gmt) i powiem szczerze ,że były lżejsze i wygodniejsze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13e1fe3009efe5d8.jpg

U mnie było tak: Rolex to wiocha i same negatywne, stereotypowe skojarzenia - Daytony z diamentami i paskiem w panterkę. Zobaczyłem Datejusta - zakochałem się, kupiłem i od tej pory się z nim nie rozstaje. Zegarek ma już 29 lat a wygląda ciągle jak nowy. Rozumiem ra argumenty przeciwników Rolexa i często się z nimi zgadzam - co nie zmienia faktu, że jest to jedyny zegarek, który przewinął mi się przez ręce i ma to "coś". Wystarczy że na niego spojrzę i od razu mi się humor poprawia - i nie umiem wyjaśnić dlaczego tak jest.

Pewnie właśnie dlatego że pozycjonowanie marki jest wysokie... to i samopoczucie rośnie

W kwestii motoryzacji trzeba by szukać porównań do marki która ma tylu fanów ilu przeciwników, słynie z konserwatywnych ale solidnych sprawdzonych rozwiązań , jest za droga w stosunku do tego co oferuje a dopłata wynika z magii marketingu...legendy, ta legnda powoduje że dla przeciętnego zjadacza jest synonimem zegarka/motocykla/samochodu...No i trzeba się do niej długo przekonywać...z wiekiem ; )

z rynku motocyklowego mam dobry przykład to Harley Davidson z samochodów...może Alfa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam,że to b.fajny zegarek ,martwi mnie tylko,że polerowane elementy b.szybko się porysują(ja taki picuś jestem :).Ogólnie super zadowolony jestem .

18288819.jpg

Uploaded with ImageShack.us

32555767.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie właśnie dlatego że pozycjonowanie marki jest wysokie... to i samopoczucie rośnie

Mam/miałem co najmniej kilka zegarków, których pozycjonowanie jest wyższe (cena również) ale jakoś efektu tego nie obserwuje. Może kiedyś go sprzedam, ale dopiero wtedy gdy przesiądę się na AP Royal Oak lub Nautiliusa.

[b][i] Poszukuję starych high-end quartz'ów, zegarków kamertonowych i innych dzieci rewolucji elektronicznej [/i][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej optyce Omega to taki Opel.

Wracając do sedna, Rolex też nie jest na świecie postrzegany jako wybitnie ekskluzywna marka, tylko jako dobrej klasy, solidnie wykonany i niezawodny produkt.

Taki Land Rover ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam,że to b.fajny zegarek ,martwi mnie tylko,że polerowane elementy b.szybko się porysują(ja taki picuś jestem :).Ogólnie super zadowolony jestem .

Też uważam, że jest to bardzo fajny zegarek. Gratuluję ! ! !

Nie myślałeś o wersji z karbowanym bezelem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był też identyczny z karbowanym,ale się spóźniłem..Ten jest bardziej stonowany i nie rzuca się w oczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karbowańce mają spora rzeszę zwolenników szczególnie tych starszych..Jest bardziej biżuteryjny i delikatny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.