Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

colector

seiyaJapan

Rekomendowane odpowiedzi

witam forumowiczów, mam pytanie odnośnie sklepu internetowego seiyajapan.com.

Czy ktoś z was kupował przez ten sklep, bo mam obawy odnośnie serwisu, żeby nie było problemów z zakupem.

Myślę o seiko alpinist sarb 017 bardzo fajny sikor.Szkoda że niedostępne na europe. pozdrawiampost-33544-0-18856300-1314356489_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

osobiscie nic nie kupowałem,ale z tego co czytałem na necie to nikt nigdy sie nie skarzył na sposób sprzedaży i wysyłek..nie wiem jak w przypadku zwrotu lub [nie daj Boże] ewentualnych reklamacji - ale wydaje mi sie ze to powazny sklep,o ile nie jeden z poważniejszych wiec nie moga sobie pozwolic na wkurzonych klientów

-druga sprawa..cena - dolicz opłaty

ale jak wspomniałem,moja opinia jest opinią zasłyszaną - to NIE autopsja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep jest sprawdzony i pewny, sam nie kupowałem, ale ma dobre opinie, można kupować bez obaw.

Zobacz jeszcze sklep Higuchiego (też pewny): http://www.higuchi-inc.com/index-e.html

Nie wiem czy ma dokładnie tego SARB-a, ale wydaje mi się, że ceny może mieć nieco lepsze niż w Seiya. Kupowałem u niego Sumo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładny , tylko mały 38mm :D

Ale my tu o sklepie gadamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale my tu o sklepie gadamy :D

Kolega myśli nad zegarkiem, jak się dowie, że sklep ok., zada pytanie co sądzicie o tym zegarku :D

40-42mm będzie dla Ciebie ok, i łatwiej potem sprzedać :)

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tak, to rzeczywiście mógłby mieć ze 40mm :D

Ale Japończycy się uparli i tłuką to w azjatyckim rozmiarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem.Sklep jak najbardziej godny polecenia choć nie najtańszy.

Paczka idzie ok 6 dni i cło raczej pewne.

Zawsze można kupić nieco większy i nowszy model alpinisty SARB059/061(piękny zegarek :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w tej sytuacji brałbym SARB-a 021, 023 lub 045 (znaczy się czarna, biała lub niebieska tarcza). Wg mnie bardzo ładny, ten sam mechanizm 6R15.

Czarny:

DSC_0048-01012010-005-DSC_0048.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące zamówień przez ten sklep...

Zegarek:

http://www.seiyajapan.com/product/S-SBDC003/SEIKO-Prospex-200M-Diver-6R15-Automatic-SBDC003.html

Z tego co widze to sklep jest pewny a to już duży plus.

Ale mam pytania:

1. Na jakie dodatkowe opłaty się szykować - w jakiej wielkości?

2. Ile trwa dostawa?

3. Czy można płacić PayPal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Raczej nie unikniesz (chociaż mała szansa jest) cła i VAT-u. Cło chyba 5%, ale nie jestem pewny, VAT wiadomo 23%. Jest szansa, że sprzedawca zadeklaruje niższą wartość przesyłki i wtedy oczywiście te opłaty wyjdą mniej.

2. Dostawa zazwyczaj od kilku do kilkunastu dni.

3. PayPal tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiya nie zadeklaruje mniejszej wartości- ma to wypunktowane na głównej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za info szukam tego zegarka dla ojca bo mu sie podoba i jedyny sklep jaki trafilem to ten.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może warto poczekać jak coś będzie do kupienia tu .

Dojdzie kurier, cło i podatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj jeszcze u Higuchiego i Chino watch. Higuchi coś tam zaniżał wartość swego czasu.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Higuchi zaniża wartość, potwierdzam. Wpisuje też "gift", ale celnicy się tym nie przejmują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seya sprawdzony i dobry sprzedawca ale Higuchi dużo lepszy (a do tego tańszy!).

No i Higuchi bardziej elastyczny...

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a propos dla zainteresowanych kupnem Seiko Sumo, skrobnalem mejla to Katsu (Chiguchiego) i cena podskoczyla do 620USD :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak a propos dla zainteresowanych kupnem Seiko Sumo, skrobnalem mejla to Katsu (Chiguchiego) i cena podskoczyla do 620USD :D

To i tak taniej niż u Seiya, gdzie Sumo kosztuje 654 dolary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarówno Higuchi jak i Seiya to bardzo kompetentni sprzedawcy i usługa z ich strony jest zawsze na najwyższym poziomie. Jeśli chodzi o Higuchiego - deklarowanie mniejszej wartości to niestety przeszłość. Oczywiście - wpisuje nie 55.000 jenów, tylko 40.000, ale kiedyś wpisywał 10.000 i płaciło się mniej VAT przy odbiorze. Zapytałem go o to - mówi, że u nich też zaostrzyły się kontrole i nie może już tak zaniżać wartości. A jest to człowiek, który wysyła zapewne dziesiątki zegarków DZIENNIE. Jeśli chodzi o cło - jest ono bardzo sprytnie określone - płaci się jakieś 2% czy 3%, jednak jest określona kwota minimalna za sztukę. Więc - jeśli sprowadzasz kilo zegarków po 50 centów - to płacisz proporcjonalnie sporo, bo jakieś 70-150% deklarowanej wartości. Przy jednej sztuce - jest to parę złotych.

Zapytaj Higuchiego o SARB017, może jeszcze go skądś wygrzebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... a jakby sprowadzić zegarek z Japonii do jakiegoś innego kraju w UE (np. UK), a stamtąd nadać do Polski?

Nie wiem, jak przepisy celno-skarbowe w UK, może mniej dotkliwe, niż u nas?

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie zajmuje takim sprowadzaniem dla kolegow z drugiego forum.Rzeczywiscie w UK trudniej trafic na clo,ale ciagle sie to zdarza.

Rozmawialem kiedys z panem kobayashim (seiya) i nie zanizy on wartosci zadnej przesylki.

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie zajmuje takim sprowadzaniem dla kolegow z drugiego forum.

A jaki masz w tej chwili vat? 17.5 czy 20% ?

Czy różnica między polskim vatem a brytyjskim (jeśli towar zostanie opodatkowany) rekompensuje dodatkowy koszt wysyłki UK->PL?

Tzn czy oplaca się sprowadzać do Polski poprzez UK, nawet w przypadku "ovatowania"? Czy też nie ma sensu się w to bawić?

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.