colector 736 #1 Napisano 26 Sierpnia 2011 witam forumowiczów, mam pytanie odnośnie sklepu internetowego seiyajapan.com.Czy ktoś z was kupował przez ten sklep, bo mam obawy odnośnie serwisu, żeby nie było problemów z zakupem.Myślę o seiko alpinist sarb 017 bardzo fajny sikor.Szkoda że niedostępne na europe. pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #2 Napisano 26 Sierpnia 2011 osobiscie nic nie kupowałem,ale z tego co czytałem na necie to nikt nigdy sie nie skarzył na sposób sprzedaży i wysyłek..nie wiem jak w przypadku zwrotu lub [nie daj Boże] ewentualnych reklamacji - ale wydaje mi sie ze to powazny sklep,o ile nie jeden z poważniejszych wiec nie moga sobie pozwolic na wkurzonych klientów-druga sprawa..cena - dolicz opłaty ale jak wspomniałem,moja opinia jest opinią zasłyszaną - to NIE autopsja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35321 #3 Napisano 26 Sierpnia 2011 Sklep jest sprawdzony i pewny, sam nie kupowałem, ale ma dobre opinie, można kupować bez obaw.Zobacz jeszcze sklep Higuchiego (też pewny): http://www.higuchi-inc.com/index-e.htmlNie wiem czy ma dokładnie tego SARB-a, ale wydaje mi się, że ceny może mieć nieco lepsze niż w Seiya. Kupowałem u niego Sumo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalzkrakowa 3 #4 Napisano 26 Sierpnia 2011 ładny , tylko mały 38mm 0 Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35321 #5 Napisano 26 Sierpnia 2011 ładny , tylko mały 38mm Ale my tu o sklepie gadamy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #6 Napisano 26 Sierpnia 2011 wiem że mały, ale mam 17 w nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalzkrakowa 3 #7 Napisano 26 Sierpnia 2011 Ale my tu o sklepie gadamy Kolega myśli nad zegarkiem, jak się dowie, że sklep ok., zada pytanie co sądzicie o tym zegarku 40-42mm będzie dla Ciebie ok, i łatwiej potem sprzedać 0 Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35321 #8 Napisano 26 Sierpnia 2011 Skoro tak, to rzeczywiście mógłby mieć ze 40mm Ale Japończycy się uparli i tłuką to w azjatyckim rozmiarze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldii 44 #9 Napisano 26 Sierpnia 2011 Kupowałem.Sklep jak najbardziej godny polecenia choć nie najtańszy.Paczka idzie ok 6 dni i cło raczej pewne. Zawsze można kupić nieco większy i nowszy model alpinisty SARB059/061(piękny zegarek ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #10 Napisano 26 Sierpnia 2011 alpinist sprzedany, nie ma już w ofercie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35321 #11 Napisano 26 Sierpnia 2011 No to w tej sytuacji brałbym SARB-a 021, 023 lub 045 (znaczy się czarna, biała lub niebieska tarcza). Wg mnie bardzo ładny, ten sam mechanizm 6R15.Czarny: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #12 Napisano 28 Sierpnia 2011 Mam pytanie dotyczące zamówień przez ten sklep...Zegarek:http://www.seiyajapan.com/product/S-SBDC003/SEIKO-Prospex-200M-Diver-6R15-Automatic-SBDC003.htmlZ tego co widze to sklep jest pewny a to już duży plus.Ale mam pytania:1. Na jakie dodatkowe opłaty się szykować - w jakiej wielkości?2. Ile trwa dostawa?3. Czy można płacić PayPal? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35321 #13 Napisano 28 Sierpnia 2011 1. Raczej nie unikniesz (chociaż mała szansa jest) cła i VAT-u. Cło chyba 5%, ale nie jestem pewny, VAT wiadomo 23%. Jest szansa, że sprzedawca zadeklaruje niższą wartość przesyłki i wtedy oczywiście te opłaty wyjdą mniej. 2. Dostawa zazwyczaj od kilku do kilkunastu dni. 3. PayPal tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12728 #14 Napisano 28 Sierpnia 2011 Seiya nie zadeklaruje mniejszej wartości- ma to wypunktowane na głównej stronie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #15 Napisano 29 Sierpnia 2011 Dzieki za info szukam tego zegarka dla ojca bo mu sie podoba i jedyny sklep jaki trafilem to ten. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamyk45 0 #16 Napisano 29 Sierpnia 2011 Może warto poczekać jak coś będzie do kupienia tu .Dojdzie kurier, cło i podatek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1480 #17 Napisano 29 Sierpnia 2011 Zapytaj jeszcze u Higuchiego i Chino watch. Higuchi coś tam zaniżał wartość swego czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 35321 #18 Napisano 29 Sierpnia 2011 Higuchi zaniża wartość, potwierdzam. Wpisuje też "gift", ale celnicy się tym nie przejmują. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4455 #19 Napisano 29 Sierpnia 2011 Seya sprawdzony i dobry sprzedawca ale Higuchi dużo lepszy (a do tego tańszy!).No i Higuchi bardziej elastyczny... 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #20 Napisano 30 Sierpnia 2011 Tak a propos dla zainteresowanych kupnem Seiko Sumo, skrobnalem mejla to Katsu (Chiguchiego) i cena podskoczyla do 620USD 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #21 Napisano 30 Sierpnia 2011 Tak a propos dla zainteresowanych kupnem Seiko Sumo, skrobnalem mejla to Katsu (Chiguchiego) i cena podskoczyla do 620USD To i tak taniej niż u Seiya, gdzie Sumo kosztuje 654 dolary. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henieks 2 #22 Napisano 1 Września 2011 Zarówno Higuchi jak i Seiya to bardzo kompetentni sprzedawcy i usługa z ich strony jest zawsze na najwyższym poziomie. Jeśli chodzi o Higuchiego - deklarowanie mniejszej wartości to niestety przeszłość. Oczywiście - wpisuje nie 55.000 jenów, tylko 40.000, ale kiedyś wpisywał 10.000 i płaciło się mniej VAT przy odbiorze. Zapytałem go o to - mówi, że u nich też zaostrzyły się kontrole i nie może już tak zaniżać wartości. A jest to człowiek, który wysyła zapewne dziesiątki zegarków DZIENNIE. Jeśli chodzi o cło - jest ono bardzo sprytnie określone - płaci się jakieś 2% czy 3%, jednak jest określona kwota minimalna za sztukę. Więc - jeśli sprowadzasz kilo zegarków po 50 centów - to płacisz proporcjonalnie sporo, bo jakieś 70-150% deklarowanej wartości. Przy jednej sztuce - jest to parę złotych.Zapytaj Higuchiego o SARB017, może jeszcze go skądś wygrzebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
publisher 1 #23 Napisano 17 Września 2011 Hm... a jakby sprowadzić zegarek z Japonii do jakiegoś innego kraju w UE (np. UK), a stamtąd nadać do Polski?Nie wiem, jak przepisy celno-skarbowe w UK, może mniej dotkliwe, niż u nas? 0 Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #24 Napisano 17 Września 2011 Ja sie zajmuje takim sprowadzaniem dla kolegow z drugiego forum.Rzeczywiscie w UK trudniej trafic na clo,ale ciagle sie to zdarza. Rozmawialem kiedys z panem kobayashim (seiya) i nie zanizy on wartosci zadnej przesylki. 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #25 Napisano 17 Września 2011 Ja sie zajmuje takim sprowadzaniem dla kolegow z drugiego forum.A jaki masz w tej chwili vat? 17.5 czy 20% ?Czy różnica między polskim vatem a brytyjskim (jeśli towar zostanie opodatkowany) rekompensuje dodatkowy koszt wysyłki UK->PL?Tzn czy oplaca się sprowadzać do Polski poprzez UK, nawet w przypadku "ovatowania"? Czy też nie ma sensu się w to bawić? 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach